SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOE

Premii in bani pentru Iosif Chirila si Andrei Cuculici dupa performantele de la CM de kaiac-canoe

Articol de GSP - Publicat joi, 16 august 2007 00:00

De asemenea, antrenorul lotului de canoe al Romaniei, Ivan Patzaichin, a primit suma de 1.000 de euro pentru rezultatele obtinute de sportivii sai la CM (o medalie de aur, una de argint si una de bronz.).

Sportivii Andrei Cuculici si Iosif Chirila, medaliati cu argint in proba de canoe dublu pe distanta de 500 m la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg, au fost premiati de Ursus cu cate 2.000 euro, in cadrul unui program de sprijinire a performerilor romani de la CM.

"Sunt foarte multumit de rezultatele sportivilor mei de la canoe pentru ca obiectivul a fost in primul rand calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. Calificarea s-a realizat in proportie de suta la suta. Am plecat cu cinci sportivi si toti s-au calificat. Suntem chiar pe primul loc, alaturi de Germania, cu cinci sportivi calificati. Au fost chiar tari foarte puternice care nu au reusit sa califice niciun sportiv sau cum este Rusia, care are un singur calificat. Noi ne bucuram ca am scapat de o grija pentru anul viitor. In conditiile aceastea noi vom face o pregatire speciala pentru Jocurile Olimpice, excluzand acea etapa de re calificare. si obiectivele de medalie au fost depasite. Cred ca secretul reusitei a fost imbinarea intre tineret si experienta lui Florin Mironcic", a declarat Patzaichin, in cadrul unei conferinte de presa.

Andrei Cuculici spune ca visul sau este sa devina campion olimpic. "Sunt foarte multumit pentru acest rezultat, fiind cel mai bun al meu de pana acum. Nu vreau sa ma opresc aici. Visul meu si al oricarui sportiv este sa ajung campion olimpic. Daca vom fi sanatosi eu cred ca se poate. Nu mai am emotii ca voi participa la Olimpiada, pentru ca am fost deja, la 19 ani, la Atena. Jocurile Olimpice nu se compara cu nimic altceva", a afirmat Cuculici, adaugand ca inainte de concursuri are multe superstitii, printre care faptul ca nu se intoarce din drum, nu se tunde si nu isi taie unghiile in zilele dinaintea competitiilor.

Iosif Chirila este optimist in privinta evolutiei de la JO-2008. "Am plecat cu gandul sa ne calificam la Olimpiada si se pare ca a iesit mai bine. Obiectivul nostru acum este sa ne antrenam ca sa obtinem o medalie la Olimpiada, care sper sa fie cea mai stralucitoare. Va fi greu, dar nu imposibil", a spus Chirila.

In perioada 21-26 august sportivii care s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2008 (echipajele de canoe dublu Iosif Chirila/Andrei Cuculici (500 m), Nicolae Flocea/Ciprian Popa (1000 m) si Florin Mironcic, la canoe simplu 500 m si 1000 m) vor participa la o competitie preolimpica la Beijing, in cadrul careia vor avea posibilitatea sa vada pista pe care se va concura anul viitor la JO.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează