SPORTURI  »  AUTO  »  LANSARE

Vine noua Fiesta

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2008 00:00

Ford va lansa noul Ford Fiesta, o maşină care poate fi catalogată drept un Mondeo de dimensiuni mai mici

După ce au prezentat o serie de concepte, Ford a prezentat pentru prima dată imagini cu Fiesta, noul său hatchback. Maşina a păstrat numele si o mare parte din imaginea conceptului Verve prezentat în 2006 la Frankfurt.
Versiunea de producţie se va lansată la începutul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto Geneva, şi va putea fi cumpărată începînd cu sfîrşitul acestui an. Noul Fiesta este unul din primele produse Ford ce vor fi propuse la nivel global, urmînd să apară şi pe pieţele din China şi America de Nord.


Fiesta poate fi catalogat drept un mini-Mondeo cu un interior foarte modern, un mare pas înainte faţă de generaţia precedentă. Unul din scopurile inginerilor a fost reducerea nivelului de zomot din cabină şi obţinerea unui confort asemănător modelelor de clasă superioară. Cei de la Ford au mai urmărit reducerea greutăţii odată cu îmbunătăţirea elementelor de siguranţă. În acest scop s-au folosit o mare parte din componentele de pe Mazda 2, o maşină mai uşoară decît generaţia precedentă.


Fiesta va fi disponibilă cu 3 motoare pe benzină de 1.3 litri (79 CP), 1.4 (90 CP) şi 1.6 (114 CP). Pentru fanii diesel sînt oferite două propulsoare, un 1.4TDCI de 67 CP şi unul de 1.6 litri de 89 CP. Motoarele vor putea fi cuplate la o cutie manuală de 6 trepte sau la una Durashift automatică.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează