STIRI  »  AUTO  »  MOTOCICLISM

Dramă în Australia » Oscar McIntyre s-a stins pe pistă la doar 17 ani

Oscar McIntyre avea doar 17 ani.
Oscar McIntyre avea doar 17 ani.

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 22:05

Pilotul australian Oscar McIntyre, în vîrstă de 17 ani, a murit ieri, în timpul cursei de la Phillip Island, după ce s-a acroşat cu alţi doi motociclişti.

O nouă tragedie în motociclism. Ieri a debutat o nouă ediţie a Campionatului Mondial de Superbike, prima etapă fiind programată pe circuitul Phillip Island din Australia. În turul doi al cursei pentru clasa Superstock 600 cc, Oscar McIntyre s-a acroşat cu alţi doi motociclişti, Luke Burgess şi Michael Lockhart. Din păcate pentru australian, nu s-a mai putut face nimic, deşi o echipă medicală l-a preluat imediat după accident. "Rănile s-au dovedit fatale", au explicat într-un comunicat doctorii. Ceilalţi doi motocilişti implicaţi în accident au fost şi ei transportaţi la spital. Burgess a părăsit deja unitatea medicală, în timp ce Lockhart a rămas sub observaţie, doctorii precizînd însă că situaţia lui este stabilă. Sesiunea din superpole a fost anulată, iar pentru cele două curse care se vor desfăşura astăzi, grila de start a fost realizată după timpii obţinuţi de piloţi în calificări.

Tragediile din moto
Ultima tragedie din motocilclism s-a întîmplat în octombrie 2011. Marco Simoncelli a murit în Grand Prix-ul Malaieziei. Corpul italianului a fost lovit în plin de americanul Colin Edwards. În septembrie 2010, la Grand Prix-ul din San Marino contînd pentru Moto2, japonezul Shoya Tomizawa a căzut de pe motocicletă şi a fost lovit în plin de alţi doi motociclişti, Alex De Angelis şi Scott Redding. Primul l-a călcat pe cap, iar cel de-al doilea a trecut peste el. în 2003 a sfîrşit tragic un alt japonez, Daijiro Kato, asiaticul fiind ultimul pilot care murea într-o cursă din Moto GP pînă la tragedia lui Simoncelli. Kato a murit la Suzuka după ce s-a izbit de zidul de protecţie cu o viteză de 200 km/h.

26 de piloţi din motociclism şi-au pierdut viaţa de-a lungul anilor în cursele care au contat pentru campionatul mondial

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
lupul46
lupul46  •  26 Februarie 2012, 19:29
Postat de kilimanjaro pe 26 Februarie 2012, 15:47

Din păcate, tot mai multe sporturi s-au transformat în industrii dispărându-le tocmai farmecul pentru care s-au inventat. Pentru a se obține bani, câți mai mulți bani se trece foarte ușor peste multe măsuri de siguranță și se sare peste spectacolul sportiv în sine. Un sportiv, la ora actuală valorează mai puțin ca o reclamă în prime-time. R.I.P McIntyre.

E greu sa vorbesti de siguranta cand "zbori" cu sute de km/h printre obstacole statice sau in miscare, mai ales cand esti pe motocicleta, cu un echilibru precar si total expus. Eu cred ca toti pilotii din motorsport constientizeaza lucrul asta si sunt dispusi sa si-l asume. Asta este riscul pe care trebuie sa-l accepti ca sa ajungi la succes in domeniul asta. In cazul acestui copil, acest risc si l-au asumat parintii. Nicio masura de siguranta nu-ti poate exclude accidentarile si moartea.

alexhaiducu
alexhaiducu  •  26 Februarie 2012, 19:12

un asazis sport care nu are niciolegatura cu sportul! tine de condus motorete! iar condusul unei motorete nu e sport! ar trebui sa nu se mai faca astfel de competitii!

kilimanjaro
kilimanjaro  •  26 Februarie 2012, 15:47
Postat de fetitepebani.ro pe 26 Februarie 2012, 15:25

ce se intampla cu sportul asta de a devenit asa sangeros? Cred ca ar trebui facute niste mici schimbari in regulament ca sa creasca siguranta motociclistilor

Din păcate, tot mai multe sporturi s-au transformat în industrii dispărându-le tocmai farmecul pentru care s-au inventat. Pentru a se obține bani, câți mai mulți bani se trece foarte ușor peste multe măsuri de siguranță și se sare peste spectacolul sportiv în sine. Un sportiv, la ora actuală valorează mai puțin ca o reclamă în prime-time. R.I.P McIntyre.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează