INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - STUTTGART 3-2

VIDEO Hat-trick Bayern! » Maxim n-a putut opri marşul bavarez: elevii lui Heynckes au reuşit tripla după 3-2 cu Stuttgart

Artiștii între ei: Maxim (stînga) îi dă replica lui Ribery // Foto: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Artiștii între ei: Maxim (stînga) îi dă replica lui Ribery // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 01 iunie 2013 23:28

Munchenezii au pus alături de titlu şi de Ligă şi Cupa, realizare istorică pentru o echipă germană. Max a fost la înălţime doar în prima jumătate de oră. Apoi a dispărut treptat din joc şi antrenorul l-a înlocuit după o oră.

Alex Maxim promitea să moară pe teren în finala de aseară cu Bayern şi a făcut cît i-a stat în putinţă ca să se ţină de cuvînt. Şi el, şi coechipierii săi de la VfB Stuttgart. I-au surprins în debut pe campionii Germaniei şi ai Europei cu un joc avîntat, în viteză şi a ieşit un meci de toată frumuseţea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ce ocazie!
Ca şi în finala Ligii, cu Dortmund (2-1), lui Bayern i-au trebuit vreo 20-25 de minute ca să-şi găsească ritmul. Însă, ca şi Borussia, VfB n-a profitat. Maxim a avut prima mare ocazie a şvabilor, reluînd "alături", din poziţie centrală, de la numai 8-9 metri de poartă. Şi tot el a stat la originea altor oportunităţi ale şvabilor.

Ibisevici, lansat de român, a fost deposedat în ultima clipă. Iar Schweinsteiger era să-şi dea autogol la lovitura liberă bătută de fostul mijlocaş al Pandurilor (22). A respins portarul Neuer, însă la Niedermeier, care l-a obligat la o nouă intervenţie, pe linia porţii!

S-a trezit campioana
Ratările Stuttgartului au trezit-o de-a binelea pe Bayern. Şi imediat, Alaba a rămas singur cu portarul. Gol? Surprins şi el, austriacul n-a concretizat. Dar după ce arbitrul Graefe i-a refuzat un penalty clar lui Robben, i-a dat altul mai puţin evident lui Lahm. Execută Muller, 1-0.

Din acest moment, bavarezii au pus stăpînire pe minge şi pe meci. Maxim? VfB? Simpli martori la showul marii favorite. Nici n-a debutat partea secundă şi mingea a poposit din nou în plasa porţii Stuttgartului: Gomez, 2-0. Şi iarăşi Gomez, după o oră de joc: 3-0. O "dublă" ce ar putea fi ultima pentru atacant în tricoul lui Bayern, despre a cărui plecare se vorbeşte tot mai insistent în ultimele zile.

Final electrizant
Nemulţumit de căderea lui Maxim, antrenorul Labbadia l-a înlocuit cu Okazaki în plin asediu bavarez. Apoi l-a introdus şi pe celălalt japonez, Sakai, şi jocul lui VfB s-a schimbat brusc. Iar cînd "capul" lui Harnik s-a oprit în plasă, 1-3, şvabii au început să spere.

Munchenul n-a luat în serios avertismentul şi a încasat încă un gol: acelaşi Harnik, 2-3! Încă 10 minute, totul părea posibil. Dar în ciuda unui adevărat asalt la poarta lui Neuer, nu s-a mai întîmplat nimic şi Bayern sărbătoreşte acum "tripla": campionat - Liga Campionilor - Cupa Germaniei.

Valorează 100.000 euro
Cupa pusă aseară în joc e din argint suflat cu aur, are 52 de centimetri înălţime şi 6,8 kilograme. În ea încap 8 litri de şampanie sau bere şi e evaluată la 100.000 de euro.

Carte albă pentru Heynckes
Directorul executiv al lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a dezvăluit că antrenorul Jupp Heynckes ar putea rămîne şi sezonul viitor la Munchen. "Eu nu ştiu nimic despre o posibilă plecare a lui la Real. Dar noi îi oferim o carte albă. Intenţionăm să-l păstrăm într-o funcţie la club", a precizat fostul internaţional.

16 e numărul Cupelor Germaniei pe care Bayern le are acum în palmares. Stuttgartul a rămas cu trei

2,3 milioane de euro a primit Bayern din partea Federaţiei, pentru cîştigarea trofeului. Stuttgart s-a ales cu două milioane

BAYERN - STUTTGART 3-2
(Muller 37 penalty, Gomez 48, 61 - Harnik 71, 80)

BAYERN: Neuer - Lahm, Van Buyten, Boateng, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Robben (83 Timoşciuk), Müller, Ribéry (90Ă1 Shaqiri) - Gomez (62 Mandzukici). Antr. J. Heynckes

STUTTGART: Ulreich – Rüdiger, Niedermeier, Tasci, Molinaro (67 Sakai) – Gentner, Boka – Harnik, Maxim (62 Okazaki), Traoré (75 Cacau) – Ibisevici. Antr. B. Labbadia

A arbitrat Manuel Graefe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
old_shatterhand
old_shatterhand  •  02 Iunie 2013, 13:55

Buna informatia..in cupa incap 8 litri de sampanie sau bere..dar apa cata incape?:))

dinamo4eva
dinamo4eva  •  02 Iunie 2013, 10:23

el nu prea e jucat pt ca Stuttgart joaca mult pe flancuri . Cand are mingea face bine (cum spune Hagi) , nu greseste cum fac jucatorii romani . Cat despre olteanul ratat de mai jos probabil s-a uitat la inteptia aia de cupa Romaniei . Ma uitam la Sevilla - Valencia , jucatorii Valenciei dupa ce au pierdut si au pierdut calificarea la final s-au imbratisat cu jucatorii Sevilliei . Pe cand la Petrolul Gaz Metan a fost o tiganie de nedescris . Romania ...

plischi
plischi  •  02 Iunie 2013, 08:42

am vazut partida pana la 2-0. nu cred ca maxim a aflat ca nu ma mai interesa sa vad continuarea, desi dupa cum se zice ca a evoluat dupa 3-0 eu sunt vinovat de caderea lui. am fost incantat insa de o chestie facuta cu calcaiul prin minutul zece parca, ceva ce nemtzii n-au mai mai vazut de la caderea nazismului. i-a mai pus unui coechipier o minge pe nas la catziva metri de poarta, iar ratarea - semivoleu la nici juma de metru de poarta - a fost momentul crucial al partidei. oricum, trupa lui labbagia este mult sub cea bavareza. maxim si ungurul ala, nu-i retzin numele, au aratat ceva. plus harnik, asta culca tot ce-i aparea in cale.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează