INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA CCE

EXCLUSIV Arbitrul finalei CCE dintre Steaua și Barcelona a vorbit pentru Gazetă: "Steliștii credeau că o să trag cu catalanii"

Foto: AFP
Foto: AFP

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2016 21:41

Michel Vautrot, arbitrul partidei Steaua - Barcelona de pe 7 mai, a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre meciul de acum 30 de ani, din finala Cupei Campionilor Europeni.

La 30 de ani de la cea mai importantă performanță reușită de o echipă de club din România, Michel Vautrot, omul care arbitra finala Steaua - Barcelona 0-0 (2-0 după loviturile de departajare), ajuns la 70 de ani, a fost prezent la Giurgiu. Acum lucrează pentru UEFA și a fost delegat la meciul dintre Astra și FC Copenhaga ca observator al brigăzii maghiarului Istvan Vad.

- A fost o surpriză pentru dumneavoastră să vedeți că Steaua câștigă în fața Barcelonei?
- Steliștii nu se așteptau să câștige și spuneau că o să trag cu Barcelona și o să fac tot posibilul ca spaniolii să câștige. Ei credeau la acea vreme că UEFA nu o să fie de acord ca o echipă din blocul sovietic să ridice trofeul și de aici tot felul de suspiciuni. Dar am demonstrat că sunt un arbitru corect. Iar Steaua a câștigat.

- Inclusiv dumneavoastră v-ați gândit că se va impune Barcelona?
- Sincer, cred că toată lumea s-a gândit la asta! Că nu o să aibă niciun fel de probleme, că joacă în fața unei echipe micuțe din România și că se vor rezolva lucrurile foarte rapid. Uite că nu a fost chiar așa! A fost una dintre cele mai mari surprize ale fotbalului. Românii au câștigat acel meci pe merit și asta după ce Duckadam a făcut un meci magnific.

Citește restul interviului cu Michel Vautrot în Gazeta Digitală. Printre altele arbitrul a povestit o întâmplare din urmă cu 10 ani când cei de la Steaua i-au trimis un cadou special.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Iulie 2016, 09:22

...***r ...rar arbitru ca acest francez care sa arbitreze la comanda ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valiza.epo
valiza.epo  •  30 Iulie 2016, 06:54

Prostii. Stelistii STIAU ca arbitrul a fost platit de Ceausescu, prin "pretenul" Vardinoiannis, care i-a oferit lui Vautrot o vacanta in Grecia, unde s-au inteles la bani!

bogdany8
bogdany8  •  30 Iulie 2016, 02:30

Ce pacat ca nu a fost un Marius Avram, se termina inainte de finalu meciului si asa fcsbisti nu mai aveau emotiile penaltyurilor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează