FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Vraciul Miraculix » Dieter Trzolek e ultimul membru cooptat de Daum în staff-ul naționalei

Trzolek s-a retras din fotbal în 2011 și lucrează în prezent la Institutul pentru Optimizarea Performanţelor în Sport din Burscheid
Trzolek s-a retras din fotbal în 2011 și lucrează în prezent la Institutul pentru Optimizarea Performanţelor în Sport din Burscheid

Articol de - Publicat luni, 29 august 2016 00:00

Christoph Daum l-a cooptat în staff pe kinetoterapeutul german Dieter Trzolek, 69 de ani, nume recunoscut în Bundesliga încă din anii '80 pentru metodele de recuperare naturiste, cu pulbere de os de rechin, lipitori, grăsime de marmotă sau miere de cactus.

"Tricolorii" încep azi asaltul spre Mondialele din Rusia 2018, iar prima acțiune oficială va fi deschisă complet publicului și presei: antrenamentul de la ora 17:00, urmat de o sesiune de autografe. În ultimele zile, Christoph Daum și-a completat cu discreție staff-ul, care cuprinde acum 15 persoane, cu tot cu selecționerul.

Achiziția cea mai exotică este a lui Dieter Trzolek, kinetoterapeut de 69 de ani, recunoscut vreme de aproape patru decenii drept cel mai bun specialist din Bundesliga în metode de recuperare a sportivilor pe căi naturiste.

A activat la Leverkusen și la Koln, iar timp de opt ani a lucrat pentru reprezentativa Coreei de Sud. Pentru nonconformismul său medical, completat cu rezultate spectaculoase în materie de refacere, și-a atras două porecle: "Miraculix" și "Vindecătorul miraculos".

"Au zis că sunt nebun când am cerut bazin cu apă rece"

Într-un interviu acordat în 2011 pentru media germană, el recapitula o parte dintre istoriile și tratamentele care l-au făcut celebru. "Întotdeauna am fost ridiculizat pentru metodele mele, dar apoi am ajuns să fiu copiat", puncta cel cunoscut cu apelativul " Tscholli".

Și completa: "În 1986, când am solicitat instalarea unui bazin cu apă rece la Leverkusen, unii m-au privit ca pe un nebun. Azi, nu mai există cabină a unui club măcar pe jumătate profesionist care să nu fie dotată cu o asemenea facilitate.

Înainte de mine, nimeni nu s-a gândit în Germania să trateze vânătăile cu lipitori. Și nimeni nu a luptat contra răcelii cu foi de ceapă introduse în șosete. Sau să combată ciuperca de pe un picior cu bicarbonat de sodiu".

"Lui Kirsten i-a plăcut lichidul cu pulbere de os de rechin"

Trzolek a mai pomenit și de alte leacuri: "Pulberea de os de rechin ajută la refacerea cartilajelor. Le puneam jucătorilor în apă ca să o bea. Lui Ulf Kirsten chiar i-a plăcut. Grăsimea de marmotă e foarte bună pentru afecțiuni comune la nivelul genunchiului sau al gleznei. Iar mierea de cactus am folosit-o ca îndulcitor pentru băuturi. E foarte gustoasă, dar, din păcate, și foarte scumpă". z

"Parcă era morga în vestiarul Coreei"

Tscholli a prins Mondialul american din '94 în staff-ul Coreei de Sud. Și-a amintit un episod amuzant de la partida cu Germania, 3-2 pentru nemți, desfășurată la Dallas: "Era o căldură teribilă și cum poți reacționa împotriva unor temperaturi ridicate? Îl învelești pe jucător în cârpe umede, pentru că frigul micșorează vasele. La pauză, în vestiarul Coreei parcă era o morgă. Fiecare jucător avea trupul îmbrăcat în pânze albe, ude. Germania a condus cu 3-0 la pauză, dar apoi s-a prăbușit, iar asiaticii au marcat două goluri după pauză. Nu m-a mirat atunci căderea nemților. La 45 de grade, făcuseră o încălzire ca la 15 grade. Aș fi putut să-i avertizez, dar jobul meu pentru Coreea nu-mi permitea acest lucru".

"Mai bine sănătos neștiințific decât bolnav științific"
motto-ul lui Dieter Trzolek

Staff-ul complet al "naționalei":

  • Christoph Daum - antrenor principal
  • Rudi Verckempink - antrenor secund
  • Ionuț Badea - antrenor secund
  • Richard Golz - antrenor portari
  • Laurențiu Oproiu - medic
  • Christos Papadopoulos - preparator fizic
  • Dieter Trzolek - kinetoterapeut
  • Silviu Ioniță - psiholog
  • Iulian Mircea - masor
  • Toma Vasilescu - masor
  • Gabriel Niculescu - masor
  • Dragoș Paraschiv - masor
  • Ovidiu Blendea - masor
  • Marcel Daum - video analist
  • Marius Francisc - video analist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează