INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Brexit-ul aduce și lucruri bune pentru fotbalul englez » Va primi o sumă colosală pentru drepturile de televizare a Cupei Angliei în străinătate

foto: reuters
foto: reuters

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat duminica, 23 octombrie 2016 15:09

Federația Engleză de Fotbal (FA) a reușit să dea lovitura, vânzând drepturile TV de difuzare în străinătate a meciurilor din Cupa Angliei pentru 1 miliard de dolari, pentru următorii șase ani.

Anunțul oficial va fi făcut săptămâna viitoare, iar acordul se va derula începând cu sezonul 2018/2019. Cele două agenții de marketing au negociat înțelegerea în dolari, deoarece moneda americană a devenit mai valoroasă decât lira sterlină, după anunțul Marii Britanii de ieșire din Uniunea Europeană.

Pitch International ar garanta suma de peste 300 de milioane de dolari pentru vânzarea drepturilor de televizare a Cupei Angliei pe piețele din Europa și Orientul Mijlociu, iar IMG ar asigura 700 de milioane de dolari din țările aflate în celelalte regiuni ale lumii. În Marea Britanie, posturile BBC și BT Sport vor difuza partidele din FA Cup până în anul 2021.

Prin această tranzacție, competiția aduce astfel venituri importante Federației Engleze de Fotbal, deși Premier League are o poziție dominantă pe piață. Pentru comparație, campionatul autohton a obținut, pentru transmisia partidelor din perioada 2016/2019, suma de 6,8 miliarde de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează