INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, DUMINICĂ, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Brigăzi de remiză » Arbitri englezi la meciul României cu Danemarca: tricolorii au o tradiție specială cu ei

Martin Atkinson
Martin Atkinson

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2017 00:00

România a instaurat aproape o tradiție din rezultatele de egalitate în partidele conduse de arbitri englezi: în 12 partide disputate după Revoluție, de 7 ori am încheiat indecis. Cu Danemarca avem nevoie însă de victorie ca de aer.

Brigăzile britanice produc de obicei temeri înaintea partidelor formațiilor românești. "Ăștia lasă jocul tare, nu-ți dau fault decât dacă se rup picioarele" e unul dintre refrenele clasice expuse de conducători sau fotbaliști ca un fel de alibi aprioric pe teme de arbitraj.

Statistica ne arată însă că, după Revoluție, "tricolorii" n-ar avea motive să se plângă de "centralii" din Albion: din 12 meciuri, am pierdut numai de două ori cu "cavaleri" englezi. E vorba despre un amical cu Norvegia în 1991 (0-1) și un oficial cu Olanda în 2013 (0-4), ambele în deplasare.

Acceptat pe lista FIFA și la 46 de ani!

Martin Atkinson este un caz special la întâlnirea de duminică. Deși funcționează de foarte multă vreme regula retragerii din cariera internațională la 45 de ani, "fluierașul" din Leeds împlinește chiar la sfârșitul acestei luni 46 de ani, la numai cinci zile după meciul de la Cluj.

"Asta dovedește că se poate arbitra în Europa și peste 45 de ani. Atkinson a intrat mai târziu decât mine pe lista FIFA. E foarte echilibrat și constant în decizii", remarcă fostul ecuson FIFA Cristi Balaj.

Continuă: "La un curs al arbitrilor din Elită, a fost dat ca exemplu pentru modul în care și-a redresat constituția atletică și și-a reglat greutatea. S-a pregătit foarte mult. În plus, englezii nu arbitrează în competițiile europene la fel ca acasă. Acolo permit jocul mai liber, care e acceptat de cei implicați în fenomen, jucători, antrenori, media, dar când ies afară sunt mai exacți și intervin mai des în a sancționa neregulile".

"Nu prea merge cu simulări"

Și Ion Crăciunescu prezintă același registru: "Englezii nu prea mai fac notă discordantă pe plan internațional, încearcă să vină la ce se poartă în Europa, dar depinde și ce le oferă jocul. Eu însă n-am o impresie fantastică despre arbitrii englezi, în general. Parcă au alte reguli. De aceea, nu cred că ne-ar avantaja să ne apucăm să ne dăm contre cu danezii. Iar jucătorii ar face bine să uite de simulări. Nu prea merg!".

29de avertismente și o eliminare au dictat arbitrii englezi pentru "tricolori" la meciurile disputate după Revoluție: singurul român care a văzut cartonaș roșu a fost Marica, la victoria cu 1-0 de la Atena, în toamna lui 2014

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  24 Martie 2017, 09:51

Asta-i un arbitru care nu fluiera lupta corp la corp(evident fara exagerari). Alibec era bun in aceste circumstante.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează