INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ADVERSAR

VIDEO Nicio surpriză » Viitorul şi-a aflat adversara din turul III al Ligii Campionilor

Viitorul e faţă în faţă cu prima prezenţă din istorie în preliminariile Ligii Campionilor //FOTO: RAED KRISHAN
Viitorul e faţă în faţă cu prima prezenţă din istorie în preliminariile Ligii Campionilor //FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 iulie 2017 20:55

E sigur. Adversara Viitorului din turul III preliminar al Ligii Campionilor va fi formaţia cipriotă APOEL Nicosia. 

APOEL s-a impus şi în returul cu echipa luxemburgheză Dudelange, câştigând în deplasare la limită, scor 1-0, după ce în tur se impusese tot cu 1-0. 

Unicul gol al partidei a fost reuşit în minutul 40 de belgianul Igor de Camargo, care a transformat cu multă siguranţă un penalty. (VIDEO)

Echipa lui APOEL: Waterman - Milanov (61. Artymatas), Merkis, Rueda, Lago - Bertoglio, Vinicius, Morais, Ebecilio - de Camargo (80. Pote), Oar (72. Vander) 

Prezentarea adversarului

APOEL Nicosia este de departe cel mai important club din Cipru. Echipa a câștigat ultimele 5 titluri interne și deține recordul absolut atât din acest punct de vedere, cât și al Cupelor.

Are 26 de titluri în palmares (10 după anul 2000) și 21 de Cupe ale Ciprului. Echipa își joacă meciurile pe GSP Stadium din Nicosia, care are o capacitate de 22.850 de locuri.

Echipa este pregătită acum de Mario Been, tehnician olandez de 53 de ani, care a antrenat-o pe pe Feyenoord. Lotul ceor de la APOEL este cotat la 17,33 milioane de euro. Printre jucătorii importanți se numără Jesus Rueda, Tommy Oar, Georgios Efrem, Lorenzo Ebecillio sau Vander.

Clubul a fost format în 1926, în noiembrie va împlini pe 8 noiembrie 91 de ani. APOEL are un istoric destul de serios în cupele europene. Anul trecut a jucat în șaisprezecimile Europa League, când a fost eliminată de Anderlecht. A ajuns în EL după ce a pierdut play-off-ul Champions League cu Copenhaga.

În urmă cu un sezon a fost din nou eliminată în play-off-ul Champions League de Astana și a terminat pe ultimul loc în Europa League într-o grupă cu Schalke, Sparta Praga și Asteras Tripolis.

Sezonul 2011-2012 a fost cel mai bun din istoria clubului în cupele europene. A câștigat o grupă de Champions League cu Zenit, Șahtior și Porto. A eliminat-o pe Lyon în șaisprezecimile competiției pe Lyon, ajungând în sferturile de finală, unde a cedat clar cu Real Madrid, 2-8.

Palmares confruntări între echipele româneşti şi cele din Cipru: 28 jocuri – 17 victorii – 7 remize – 4 înfrângeri
81/82, UEFA, APOEL Nicosia – FC Arges 1-1 / 0-4
Ultima dispută directă: 13/14, EL, Astra – Omonia Nicosia 1-1 / 2-1

  • Meciul tur dintre Viitorul şi APOEL va avea loc pe 26 iulie, la Ovidiu, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, în Cipru. 
  • Partida tur urmează să fie televizată de TVR. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
randoom_._
randoom_._  •  19 Iulie 2017, 22:22

apoel era cel mai slab adevrsar pe care il putea intalni viitorul. daca nici de astia nu trec.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează