INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - VIKTORIA PLZEN 3-0

FCSB - Plzen 3-0 // 3 decizii perfecte contra Viktoriei » Cum a dezmembrat Dică primul adversar complicat din Europa League

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2017 12:46

FCSB a câștigat categoric meciul cu Viktoria Plzen, 3-0, în primul meci din grupele Europa League.

Meci excelent, control autoritar pe Arena Națională. Criticat de multă lume, Nicolae Dică a pregătit perfect meciul cu cehii, a gestionat foarte bine desfășurarea partidei și obținut o victorie senzațională, la debutul ca tehnician în grupele EL.

Totuși, unde s-a făcut diferența?

3 decizii care au asigurat victoria:

1. Gata cu EXPERIMENTEle

Dică nu a mai riscat. A decis să nu mai pună jucătorii pe alte poziții. Junior Morais a jucat fundaș stânga, nu mijlocaș centra, în centrul defensivei au fost doi fundași centrali de meserie, Planici și Bălașa, nu Momcilovici, iar Dragoș Nedelcu a jucat ca mijlocaș la închidere, nu în centrul defensivei. Evoluția s-a dovedit excelentă și a dat siguranță, fără să se mai destabilizeze jocul și să dea posibilitatea cehilor să pună în pericol poarta lui Niță.

9
a fost nota primită de Dică din partea Gazetei Sporturilor, în timp ce Vrba a primit 4

2. CALM, INTELIGENȚĂ, SIGURANȚĂ

Dică a gestionat foarte bine începutul vital al reprizei a doua. FCSB conducea cu 2-0, iar formația roș-albastră a avut o evoluție sigură și a controlat meciul. Dică nu s-a precipitat și nu a făcut tradiționalele schimbări la pauză, așa cum a fost criticat până și de fostul coleg Florin Lovin. De pe margine, Dică și-a îndemnat jucătorii la calm, echipa a avut un joc inteligent, s-a apărat foarte bine și a închis perfect spațiile. A închis la timp, când a ales să-l scoată pe Florinel Coman și să-l introducă pe distrugătorul Ovidiu Popescu. Mai mult, pe final, steliștii a mai venit un gol.

3. Libertate pentru Alibec și Budescu

Denis Alibec și Constantin Budescu, cei mai valoroși steliști, au făcut ce au vrut cu adversarii lor. 3 goluri, ocazii mari, spectacol. Între noi fie vorba, Becali a părut la final atât de epuizat de entuziasm, încă nici nu a mai făcut ocolul televiziunilor.

Și un rol important în sărbătoare l-a avut antrenorul stelist. Dică a decis ca Alibec și Budescu să nu participe la faza defensivă și să aibă libertate totală. Decizia a fost una foarte bună, iar Alibec și Budescu au fost extrem de proaspeți pe întreaga durată a meciului și au putut crea pericol constant la poarta lui Hruska.

10șuturi spre poartă au avut steliștii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
iosif._vs
iosif._vs  •  15 Septembrie 2017, 19:24

Clona *** FC5B nu poate cistiga fara un 11m la 0-0, chiar daca joaca cu niste muraturi din cehia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

clod1971
clod1971  •  15 Septembrie 2017, 16:31
Postat de Mircea Truta pe 15 Septembrie 2017, 15:34

Decizia decisiva a fost una eronata. Fara acel 11m pomana altul era rezultatul. Si fara ghinionul lor la bara!!!

Vulpea cand n-ajunge la carnati, zice ca sunt strambi.

tinn
tinn  •  15 Septembrie 2017, 16:01

O sa cumpere Viktoria niste jucatori de la Steaua, si atunci o sa aveti explicatia :))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează