TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  DIETA

6 alimente esenţiale pentru sănătatea ta sezonul acesta !

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2011 18:57

Nu ignora alimentaţia pe timpul sezonului rece. Chiar dacă este iarnă şi nu îţi mai poţi lua vitaminele din legume şi fructe proaspete, ai la dispoziţie alimente care îţi menţin sistemul imunitar puternic. Americanii le numesc ,,superfoods" datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale. Cel puţin şase dintre ele te vor proteja împotriva răcelii, îţi vor menţine pielea hidratată şi buna dispoziţie.

Afine

Bogate în fibre şi antioxidanţi, afinele pot deveni fructele tale preferate în acest sezon. Poţi să le consumi simplu sau să prepari cocktailuri din fructele congelate, pentru o petrecere ,,răcoritoare". Pe lângă gustul bun al afinelor, poţi beneficia de conţinutul scăzut în calorii şi mare în agenţi care contracarează efectul radicalilor liberi.

Scorţişoară

Majoritatea apreciază doar gustul acestui condiment, fără să cunoască puterea antioxidantă a lui. Într-adevăr, scorţişoara se află pe lista alimentelor bogate în antioxidanţi dar şi a celor care previn diabetul : ,,O linguriţă de scorţişoară luată cu suc de portocale, cafea sau la micul dejun cu ovă, poate preveni diabetul zaharat de tip 2", spun cercetătorii Universităţii din Maryland.

Suc de rodie

Alternează mesele tale de fructe din merişor, portocale şi banane cu seminţe şi suc natural de rodie. Studiile au demonstrat că rodia luptă împotriva cancerului de sân, având uneori abilitatea de a distruge celulele canceroase.

Ciocolată amăruie

Fie că o serveşti simplă sau ca băutură caldă, ciocolata amăruie este prietena ta în fiecare sezon. Alege de fiecare dată ciocolata cu cel mai mare conţinut de cacao pentru a asimila flavonoizi dar şi pentru a ţine durerile de inimă departe. Ciocolata este cunoscută pentru efectul ei benefic asupra arterelor, împiedicând creşterea tensiunii şi a colesterolului.

Quinoa

Quinoa începe să fie din ce în ce mai apreciată pentru efectul pozitiv pe care îl are asupra sănătăţii. Quinoa intră in seria cerealelor integrale, conţine opt aminoacizi esenţiali şi calciu. În plus, fiind un carbohidrat complex, îţi va da o senzaţie de saţietate imediat.

Dovleac (squash)

Fie că îl foloseşti ca umplutură pentru plăcinte sau în pâine şi quiche, dovleacul se va dovedi acel ingredient de care aveai nevoie pentru un plus de savoare. Mai mult, dovleacul va acţiona ca antiinflamator şi îţi va ţine sub control cantitatea de zahăr din sânge.

foto: netdoctor.co.uk

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fitnesscoffee
fitnesscoffee  •  07 Decembrie 2011, 18:37

Desi nu-l consideram expres ca un produs pentru slabit , avand insa rezultate excelente in cazul persoanelor care s-au hotarat sa-l consume , recomandam consumul zilnic a 2-3 cesti de "Fitness-Antioxidant - Coffee" . Este un sortiment al brandului "FITNESS-COFFEE" , singura CAFEA 100% NATURALA din lume in amestec cu plante(medicinale) si condimente naturale. In cazul sortimentului mentionat mai sus exista 6 plante care pot determina initierea procesului de slabire . Alt sortiment este "Fitness B-Fine Coffee" destinat in special diabeticilor . Informatii complete puteti gasi daca veti cauta pe Google.ro cu textul : "cafea naturala in amestec cu plante me

Vezi toate comentariile (1)
Comentează