TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  DIETA SI FITNESS

7 paşi pentru un corp de invidiat pe plajă

Articol de GSP - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 29 mai 2012 12:20

Sezonul estival bate la uşă, dacă nu cumva déjà a ajuns la tine. Asta înseamnă haine mai subţiri şi decupaje, costume de baie şi plajă, implicit piele la vedere. Dacă nu eşti sută la sută mulţumită de corpul tău, află că mai poţi face ceva pentru a-ţi îmbunătăţi imaginea fizică înainte de a te expune la soare.

1. Începe un antrenament de forţă!

Cel mai bun mod de a­-ţi întări musculatura corpului şi de a da fermitate pielii presupune un antrenament de forţă, practicat de cel puţin trei ori pe săptămână. Exerciţiile te vor ajuta să arzi calorii şi să-ţi creşti rata metabolismului pe termen scurt. Pentru un antrenament eficient, alege exerciţii care angajează mai multe grupe de muşchi, precum genuflexiuni, flotări, fandări.

2. Concentrează-te pe exerciţii pentru abdomen şi fese!

Ca să arăţi superb într-un costum de baie trebuie să te asiguri că ai un abdomen şi fesieri fermi. Acest exerciţiu fizic îţi va lucra ambele zone simultan:

Stai culcat pe spate, cu genunchii îndoiţi şi talpele pe podea. Ridică şoldurile astfel încât umerii şi genunchii să fie în linie dreaptă, în timp ce şoldurile sunt paralele cu solul. Fără a lăsa bazinul jos, ridică genunchiul drept, îndoit, spre tine pe un timp, apoi lasă-l jos pe timpul 2. Fă acelaşi lucru cu piciorul stâng. Alternează picioarele, contractând fesierii, până ce faci 10 ridicări cu fiecare picior.

! Poţi face acest exerciţiu imediat după încălzire, de 2-3 ori pe săptămână.

3. Bea mai multă apă decât de obicei!

Vara, aportul de apă zilnic trebuie crescut din cauza temperaturilor înalte care ne fac să pierdem lichide mult mai des. Altfel, şi o deshidratare minoră poate să ducă la concentrare scăzută şi un potenţial mic de ardere a caloriilor.

Mai mult – cu cât apa este mai rece, cu atât arzi mai repede calorii pentru că la temperaturi scăzute, organismul este obligat să muncească mai mult pentru a-şi menţine temperatura normală.

4. Consumă mai multe alimente diuretice!

Diureticele sunt alimente care ajută fluidele să treacă mai repede prin corp pentru a evita senzaţia de balonare. Încearcă să incluzi diuretice naturale în dieta ta precum castraveţi, sparanghel, lămâie, ceai verde şi orice altceva care conţine magneziu, potasiu, vitamina C şi cafeină.

5. Renunţă la carbohidraţi uscaţi, procesaţi!

În timp ce legumele sunt recomandate vara, carbohidraţii (paste, covrigi, pâine, biscuiţi) ar trebui evitaţi. Majoritatea sunt plini de aditivi şi sare care duc la balonare şi reţinere de apă. Citeşte bine etichetele şi lasă în raft produsele pline de conservanţi.

6. Bea alcool cu măsură!

Dacă te-ai obişnuit să bei un pahar de vin sau o bere în fiecare noapte, încearcă să reduci consumul de alcool până la 2-3 pahare pe săptămână. Astfel, vei reduce numărul de calorii acumulate şi te vei trezi a doua zi cu mai multă energie. Oricum, atunci când bei alcool, ai grijă să consumi şi un pahar de apă înainte şi după pentru a evita deshidratarea.

7. Adoptă o postură corectă!

Ţine spatele drept şi încordează muşchii trunchiului. Menţinerea unei posturi corecte este cheia unui trup vizual (măcar!) mai subţire. Obişnuieşte-te ca la fiecare 15 minute să îţi ,,verifici” postura: dacă eşti în picioare, stai cu spatele drept  iar dacă stai jos, trage umerii înapoi si încordează abdomenul.

foto:favim.com

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează