TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Transylvania Horse Show la Sighişoara, Noaptea Muzeelor în Bucureşti, "Dictatorul" la cinema

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 18 mai 2012 04:52

SPORT

Transylvania Horse Show 2012, 18 – 20 mai, Sighişoara

Iubitorii de echitaţie pot participa în acest weekend la Transylvania Horse Show, unde se vor întrece în cadrul unui adevărat spectacol peste 80 de concurenţi din România, Franţa, Bulgaria, Norvegia, Marea Britanie, Canada, Rusia, Spania, Turcia, Olanda, Suedia, Irlanda, Belgia, Luxemburg sau Germania. Evenimentul are loc la baza hipică Cross-Country Farm din Prod, un sat aflat la 16 km de Sighişoara, începând cu ora 9.00 în fiecare zi.

Călăreţii profesionişti pot fi urmăriţi întrecându-se pentru premii ce însumează 4000 de euro în Concursul Internaţional Complet, probele de cross-country, sărituri peste obstacole şi dresaj. La Concursul universitar Cupa Naţiunilor vor participa tineri concureţi talentaţi din toată lumea, care îţi vor demonstra abilităţile în probele de dresaj şi sărituri peste obstacole.

Află mai multe detalii despre Transylvania Horse Show 2012 de pe site-ul evenimentului!

De asemenea, pe 18 mai va avea loc şi un workshop de dresaj natural, începând cu ora 10.30. Tariful pentru spectatori este de 50 de lei, în timp ce participanţii trebuie să achite o sumă de 70 de lei.

Braşov Marathon 2012, 19 mai, Braşov

În acest weekend are loc prima ediţie a concursului de alergare montană Braşov Marathon, care va lua startul la ora 10.00 în Piaţa Sfatului din Braşov. Alergătorii avansaţi sunt aşteptaţi să se întreacă pe un traseu de 21 kilometri, iar cei mai puţin experimentaţi pot alege o probă de cros de 7 kilometri. Organizatorii au pregătit şi o cursă pentru copii, care va începe la ora 13.00.

Înscrierile se pot face online până pe 18 mai şi în ziua evenimentului la faţa locului, între 8.00 şi 9.30. Taxa de participare pentru adulţi este de 50 de lei, în timp ce participarea la cursa copiilor este gratuită. Află mai multe detalii de pe site-ul evenimentului!

Defileul Jiului XC Maraton la ciclism, 20 mai, Bumbeşti-Jiu

Pe 20 mai va avea loc o nouă ediţie a competiţiei de ciclism cross country Defileul Jiului XC Maraton, eveniment organizat sub egida Zilei Europene a Parcurilor (24 mai). Startul festiv pentru cursele programate va avea loc la ora 10.00.

Competiţia constă în parcurgerea la alegere a două trasee, un semimaraton cu un traseu de aproximativ 33 de kilometri sau un maraton cu un traseu de cca 61 kilometri, in urma carora ocupantilor primelor trei locuri de la fiecare categorie, li se acorda trofee si premii. Ambele curse vor fi derulate pe drumuri publice, forestiere, poteci sau zone accidentate.

Înscrierile se pot face pe 19 şi 20 mai la faţa locului, taxa de participare fiind de 70 de lei. Poţi afla mai multe informaţii despre eveniment, pe site-ul oficial al acestuia.

Cupa CSM Arad la înot, 19 mai, Arad

Sâmbătă, 19 mai, va avea loc a zecea ediţie a Cupei CSM Arad la înot, în incinta bazinului acoperit din localitate. Concurenţii vor fi împărţiţi pe grupe în funcţie de anul naşterii şi se vor întrece în stilurile liber, bras, spate şi fluture. Categoriile 2003 şi mai mici, 2002, 2001, 2000, 1999 vor concura pe o distanţă de 50 de metri, iar cei născuţi în 1998 şi mai mari pe o distanţă de 100 de metri. Întrecerile vor începe de la ora 10.30.

Alături de reprezentanţii oraşului gazdă, sunt aşteptaţi să participe la concurs sportivi din Alba Iulia, Baia Mare, Cluj Napoca, Hunedoara, Oradea, Reşiţa, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş, precum şi înotători de la cluburi sportive din Ungaria.

 

EVENIMENTE

Noaptea Muzeelor 2012, 19 mai, Bucureşti

În noaptea de 19 mai 2012, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive. Puteţi parcurge atât muzee care şi-au facut o tradiţie din sărbătorirea acestui eveniment, cât şi muzee sau organizaţii culturale care s-au alăturat în 2011 sau chiar în acest an.

Printre muzeele participante la eveniment în acest an se numără Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Află lista completă a muzeelor participante şi alte detalii despre Noaptea Muzeelor 2012!

Gala Premiilor Stand Up Comedy, 18 mai, Bucureşti

Vineri, 18 mai 2012, de la ora 20.00, la Palatul Naţional al Copiilor va avea loc Gala Premiilor Stand Up Comedy, un spectacol de anvergură în care ironia şi improvizaţia vor fi garnisite cu hohote de râs şi reacţii imprevizibile.

Gala Premiilor Stand Up Comedy va aduce în premieră pe acceaşi scenă opt nume importante din stand-up-ul românesc. Pe parcursul a mai bine de patru ore de show, publicul va avea parte de reprize de reflectare umoristică oferite de: Teo, Vio, Costel, Micuţu, Radu, Sorin, Badea şi Bordea. Preţul unui bilet pentru Gala Premiilor Stand Up Comedy este de 60 de lei.

Festivalul Filmului European, 17 – 20 mai, Timişoara şi Tîrgu-Mureş

52 de filme din 26 de ţări vor putea fi văzute la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Filmului European, organizat în luna mai de Institutul Cultural Român cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene. Află toate detaliile de pe site-ul festivalului!

Festivalul va fi itinerat şi în acest an la Bucureşti (Cinema Studio şi Cinemateca Eforie, 4-13 mai), Braşov (Centrul Cultural Reduta, 10-13 mai), Timişoara (Biblioteca Centrală Universitară, 17-20 mai), Tîrgu-Mureş (Teatrul Naţional, 17-20 mai) şi Iaşi (Casa de Cultură „Mihai Ursachi“, 24-27 mai).

Festival Sergiu Celibidache, 3 mai – 7 iulie, Bucureşti

Cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea dirijorului Sergiu Celibidache, festivalul cu acelaşi nume va cuprinde arii interpretate de artişti de excepţie, expoziţie de fotografie, filme-documentare în onoarea sa şi cărţi despre cine a fost marele dirijor român.

Vezi programul zilnic al festivalului şi lista de invitaţi aici!

 

FILM

În acest sfârşit de săptămână, cinefilii se vor bucura de trei noi premiere: un atipic film fantasy în care personajul principal este un vampir, o comedie savuroasă despre un viaţa “grea” a unui dictator şi o peliculă italiană care prezintă viaţa unei femei la 30 de ani după ce a câştigat concursul de frumuseţe dintr-o staţiune de pe litoral.

 

Umbre întunecate (Dark Shadows); cu: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Christopher Lee

Filmul este bazat pe celebrul serial supranatural cu acelaşi nume al anilor '60. Acesta marchează o nouă colaborare pentru trio-ul de succes format din regizorul Tim Burton, talentata sa logodnică Helena Bonham Carter şi genialul Johnny Depp. Cel din urmă îl interpretează pe Barnabas Collins, vampirul ale cărui aventuri sunt în prim-planul filmului.

Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani.

Dictatorul (The Dictator); cu: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley

Filmul spune povestea eroică a unui dictator care şi-a riscat viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va ajunge niciodată în ţara pe care a tiranizat-o cu atâta dragoste, şi este inspirat din romanul de mare succes “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein.

Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani.

Prima amintire frumoasă (Prima cosa bella); cu: Stefania Sandrelli, Claudia Pandolfi

Vara lui 1971. Anna, o tânără mamă încântătoare şi uşor frivolă câştigă concursul de frumuseţe dintr-o staţiune de pe litoral. Temperamentul ei capricios şi senzual va face ca viaţa sa de familie să devină un haos. 30 de ani mai târziu, după o viaţa tumultoasă, Anna şi copiii adunaţi la căpătâiul ei se reîntâlnesc. Se vor împăca?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează