TIMP LIBER  »  HOBBY  »  BICICLETE

Top 7 gadgeturi pentru biciclete

iPhoneBikeMount sursa:thinkbiologic.com +5   FOTO
iPhoneBikeMount sursa:thinkbiologic.com

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2011 14:22

Multe biciclete au rămas în urmă cu timpurile. Dar asta nu îi împiedică pe proprietarii lor să atragă priviri admirative pe stradă. Farmecul constă într-un gadget ingenios şi practic. Mai jos am adunat şapte dintre cele mai cool gadgeturi pentru bicle la ora actuală.

1. Ciclocomputer pe iPhone

Cei care au bicicleta şi iPhone, se pot considera norocoşi. Asta pentru că firma BioLogic a lansat o serie de accesorii pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta, de tehnologie şi telecomunicaţii. Sistemul BikeMount pentru iPhone 4 dotat cu software-ul BikeBrain Lite, le permite acestora să îşi ataşeze mobilul de ghidon şi să afle oricând date despre locaţia geografică(GPS), viteză, distanţă, altitudine, dar şi alţi parametri.

Producătorii s-au gândit şi la durata de viaţă a bateriei (mobilelor) şi au comercializat ReeCharge Dynamo Kit, dinam de încărcare cu cablu ataşat de accesoriul amintit. Sunt compatibile cu: iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4. Le poţi cumpăra de aici.

2. A 11-a viteză

Campagnolo şi-a revizuit gama de produse, împărţind-o după tipul utilizării: competiţie sau uz intens. O dată cu această reclasificare, a apărut şi Campagnolo Super Record 11, în gama produselor confecţionate din titan şi aluminiu. Gândit pentru competiţiile extreme, cea de-a „11-a viteză” îţi dă un plus de propulsie. Preţul recomandat: 500 $. Detalii tehnice şi alte informaţii se pot găsi aici.

3. Antifurt la înălţime

Un stâlp de tensiune poate fi cel mai la îndemână loc pentru a lăsa bicicleta cât mergi într-un magazin. Însă faptul că e lipsit de pază il face un loc nesigur pentru bicicleta ta. O firmă nemţească, Conrad, vine cu răspunsul: un mecanism operat de telecomandă care  ridică bicla la înălţime. Forma hexagonală se fixează de stâlp, bicla se urcă pe suport şi apoi un buton pune în mişcare rotiţele hexagonului de-a lungul stâlpului până la ce înălţime vrei Vezi demonstraţia în galeria video!

4. Semnalizatoare Winkku

Interesante şi practice, semnalizatoarele Winkku îţi permit să întorci la dreapta fără risc. LED-urile (fixate în faţă, la spate şi pe laterale) îi avertizează pe ceilalţi că schimbi direcţia în timp ce oglinda îţi permite să vezi în spate. Mărimile sunt universale. Află mai multe de pe site-ul oficial al companiei.

5. Speaker pentru muzica ta

Orice biciclist cu minim de experienţă ştie că nu este recomandabil să asculţi muzică la MP3 în timp ce pedalezi.  Asta nu înseamnă că este automat şi imposibil, cât timp te foloseşti de un MP3 speaker precum cel de la Lavod. Dotat cu memorie de 2 Gb, Lavod se prinde de ghidonul tău şi începe să ruleze melodiile preferate fără să te izoleze fonic precum o pereche de căşti. Mp3 Lavod costă in jur de 100$.

6. Experienţe de “neuitat” cu sistemul video V.I.O. POV.1

Destinat celor care apreciază călătoria mai mult decat destinaţia, sistemul video V.I.O. POV 1 înregistrează video şi audio aventurile pe doua roţi. Sistemul se poate monta pe cască sau ghidon, este rezistent la apă, nu strânge praf şi respinge şocurile. Poate filma până la 80 de minute şi suportă carduri de memorie SD de 2 Gb. Software-ul inclus iţi permite să editezi clipul video după înregistrare. Costul unui astfel de sistem este de 850$.

7. Spiţe luminoase pentru artistul din tine

“Hokey Spokes” ţin locul luminilor de siguranţă într-un mod neconvenţional. Mai multe spiţe transparente pot fi ataşate roţilor bicicletei pentru ca atunci când pedalezi, computerul intern să comunice cu cele 16 LED-uri formând imagini şi text grafic. Spiţele merg cu baterii AAA şi sunt rezistente la apă. Preţul uneia variaza intre 30-40$.

 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close