TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Bucharest Wheels Arena la Romexpo, Festivalul Internaţional TIFF la Cluj-Napoca, „Prometheus” în cinematografe

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 08 iunie 2012 14:56

SPORT

Bucharest Wheels Arena, 8-10 iunie

Între 8-10 iunie, Bucharest Wheels Arena adună laolaltă in pavilionul Romexpo cei mai talentaţi piloţi de raliu, enduro, karting şi moto, rideri şi skateri dar şi cei mai puternici oameni din România. Timp de 3 zile şi 3 nopţi, românii vor avea ocazia să asiste la demonstraţii auto, întreceri, expoziţii şi vor fi provocaţi să-şi arate îndemânarea la condusul vehiculelor pe două şi patru roţi.

Pe fundalul zecilor de cascadorii şi curse, va răsuna muzica băieţilor de la Zdob şi Zdub, Iris, Cargo, Viţa de Vie, Şuie Paparude şi Paraziţii.

Start Bucharest Wheels Arena: vineri, 8 iunie, ora 10.00

Cupa TBB la ciclism, 9 iunie, Bucureşti

Sâmbăta aceasta, cicliştii cu vârsta de peste 18 ani se pot angaja într-o competiţie prietenească pe două roţi. În campusul facultăţii Politehnica din Bucureşti, de la ora 11.00, va începe întrecerea de ciclism Cupa TBB (Turul Bucureştiului cu Bicicleta), ce presupune traseu,  jaloane, forţă, îndemânare pe bicicletă şi de probele de cunoastere a bicicletei şi a legislaţiei rutiere.

În urma parcurgerii tuturor probelor, participanţii vor acumula puncte, iar primii 30 clasaţi sunt calificaţi în finală – o tură de 2.5 km, la finalul căreia vor fi anunţati câştigătorii. Taxa de participare: 10 lei/persoană. Află mai multe de aici!

Cupa Tamashyi, 10 iunie, Timişoara

Cei mai buni practicanţi de arte marţiale din ţară se vor întâlni weekend-ul acesta la Timişoara, în sala Olimpia, pentru obţinerea râvnitei cupe Tamashyi. Competiţia implică toate tipurile de arte marţiale de contact: kickboxing pe reguli de k1, karate shotokan (kata si kumite), pankration (pali, semicontact, full contact) si mma amatori.

Confruntările vor avea loc pe tatami sau în ring, în funcţie de stilul de combat, de la ora 10.00. Gala finaliştilor va începe la ora 20.00!

 

EVENIMENTE

Festival Internaţional TIFF, 8-10 iunie, Cluj-Napoca

Festivalul Internaţional de Film Transilvania sau TIFF e în plină desfăşurare zilele acestea, la Cluj-Napoca. Cele mai bune lungmetraje româneşti şi străine sunt proiectate pe ecrane imense pe durata a zece zile. Numai în 2011, 70.000 de oameni au fost prezenţi la TIFF şi s-au putut bucura de 220 de filme, din 45 de ţări!

Categoriile TIFF 2012 pun Focus pe China şi Danemarca, includ proiecţii româneşti şi maghiare, EducaTIFF şi EcoTIFF şi aduc în “lumina reflectoarelor” creaţiile lui Stanley Kubrick, Claude Lelouche, Hitoshi Matsumoto şi Ole Christian Madsen, printre altele.

Vezi întregul program TIFF aici!

Bucharest Music Film Festival, 8-17 iunie, Bucureşti

Bucharest Music Film Festival debutează astăzi, 8 iunie, cu o combinaţie de muzică clasică, filme şi dans, în Piaţa George Enescu.

Spectacolul începe la ora 19.30 cu recitaluri live ale unor artişti de renume naţional şi internaţional, continuă  cu proiecţii de filme (înregistrări ale unor concerte şi opere filmate pe marile scene lirice ale lumii) iar în week-end, de la 18.30, dansatori ai Wilmark Dance Academy evoluează pe scenă la Ora de dans.

Accesul este liber, zilnic, între 11.00- 23.00.

Concert muzică tradiţională portugheză, 9-10 iunie, Bucureşti/Bran

De Ziua Naţională a Portugaliei, vă propunem o întoarcere muzicală în trecut. Falta Um, grup coral portughez format din doisprezece bărbaţi, este recunoscut pentru măiestria cu care interpretează cânturi tradiţionale străvechi din sudul Portugaliei, zonă cunoscută ca Alentejo. Pe 9 şi 10 iunie, acesta va interpreta porţiuni muzicale tradiţionale la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti şi la Catelul Bran (10 iunie).

Program:  Sâmbătă, 9 iunie, ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, MŢR.
Duminică, 10 iunie, ora 15.00, Castelul Bran.

Accesul la concerte este liber.

 

FILM

Weekend-ul acesta cinefilii se pot aştepta la o dramă despre vinovăţie şi greşelile din sistemul juridic şi un horror SF în care o călătorie în spaţiu duce la o terifiantă descoperire despre originile omenirii.

Prometheus ; cu Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron

Sin retorno (Fără cale de-ntors); cu Leonardo Sbaraglia, Martin Slipak, Bárbara Goenaga

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează