TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » snowboard la Arena Platoş, "Ziua trădătorilor" în cinema, concert Nazareth în Bucureşti şi Cluj-Napoca

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 17:44

SPORT

Transilvania Rookie Fest, 27-29 ianuarie, Arena Platoş

În perioada 27-29 ianuarie, la Arena Platoş are loc a doua ediţie a Transilvania Rookie Fest. Evenimentul este parte a World Rookie Tour, care se va desfăşura sezonul acesta de iarnă în 10 locaţii din lume. Transilvania Rookie Fest este prima competiţie internaţională de snowboard pentru tineri organizată în România. La concurs participă fete şi băieţi născuţi după data de 1 ianuarie 1994.

Evenimentul este clasificat cu 2 stele, potrivit standardelor competiţionale ale Federaţiei Internaţionale de Snowboard, punctajul obţinut în această competiţie contând pentru finala Rookie Fest ce va avea loc în staţiunea austriacă Ischgl, între 11 şi 15 aprilie 2012.

Vezi aici mai multe detalii despre eveniment!

Semimaraton Gerar, 29 ianuarie, Bucureşti

Competiţia se va desfăşura duminică, 29 ianuarie, în Campusul Universităţii Politehnica, pe acelaşi traseu ca şi la ediţia din anul 2011. Startul se va da la ora 10.30, iar urmând ca cele două probe să dureze aproximativ 4 ore. Peste 500 de alergători şi pasionaţi de mişcare vor lua startul la cele două probe: cros (3,6 km) şi semimaraton (21 km).

Semimaratonul Gerar, aflat în acest an la cea de-a doua ediţie, a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, fiind prima competiţie de alergare a anului. Acesta are ca scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

Află mai multe detalii de pe site-ul evenimentului!

Zilele Boulderingului, 25-31 ianuarie, Bucureşti

Între 25 şi 31 ianuarie, la sala de escaladă Vertical Spirit din Bucureşti au loc „Zilele Boulderingului la Vertical Spirit – editia 2012”. Evenimentul se adreseaza tuturor iubitorilor si practicantilor de bouldering, indiferent de nivelul la care se afla si va consta intr-o succesiune de “serate de bouldering”, fiecare avand o tematica diferita, in functie de nivelul celor carora se adreseaza. Accesul in sala se va face pe baza abonamentelor valabile sau platind intrarea (pentru cei care nu detin abonamente.

Vezi mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului!

Cupa Satu Mare la floretă, 28-29 ianuarie, Satu Mare

În zilele de 28 şi 29 ianuarie 2012 va avea loc cea de-a treia ediţie a concursului internaţional de scrimă, etapă a circuitului european de cadeţi, proba de floretă. Sâmbătă vor avea loc proba la floretă feminin individual, iar duminică se vor desfăşura cele de floretă feminin echipe şi floretă masculin individual.

 

EVENIMENTE

Concert Nazareth, 27-28 ianuarie, Bucureşti şi Cluj-Napoca

Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor '70, revine în România pentru două concerte pe care le vor susţine în acest weekend. Vineri, 27 ianuarie, trupa va cânta în Hard Rock Café Bucureşti, începând cu ora 21.00. În deschidere va cânta formaţia Trooper. Al doilea concert va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, sâmbăă, 28 ianuarie, începând cu ora 20.00.

Concertul face parte din turneul internaţional de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat "Big Dogz", lansat în primăvara acestui an, la 40 de ani de la apariţia primului lor material discografic (Nazareth, 1971).

Expo Ideal Mariaj 2012, 27-29 ianuarie, Bucureşti

În perioada 27-29 ianuarie, la Complexul Expoziţional Romexpo are loc cea de-a VII-e ediţie a Expo Ideal Mariaj. Cei 100 de expozanţi aşteaptă cuplurile cu cele mai noi tendinţe nu doar în moda pentru miri şi mirese, ci şi cu idei în alegerea restaurantului, aranjamentelor florale, fotografilor şi muzicii.

În plus, pentru o atmosferă placută, organizatorii au pregătit evenimente pe toată durata desfăşurii expoziţiei: prezentări de modă, miniconcerte, demonstraţii de dans, machiaj şi coafură.

Lacul Lebedelor, 29 ianuarie, Sala Palatului, Bucureşti

Sala Palatului din Bucureşti găzduieşte duminică, 29 ianuarie 2012, de la ora 19:30, spectacolul Lacul Lebedelor de P. I. Ceaikovski, în interpretarea Ansamblului Municipal de Operă şi Balet din Kiev. Vestit în lumea întreagă, ansamblul de balet încearcă să popularizeze şi să păstreze baletele clasice.

În componenţa colectivului sunt mai mult de 60 de dansatori, absolvenţi ai diverselor şcoli de balet din Kiev, Moscova, Sankt – Petersburg şi alte oraşe. Compania a participat, pe parcursul anilor, la festivaluri de dans, a avut turnee în toată lumea şi continuă cu acestea în fiecare an.

Concert Loredana&Agurida, 27 ianuarie, Bucureşti

Primul concert Loredana din 2012 va avea loc pe 27 ianuarie, la Club Barletto din Bucureşti. Artista va fi acompaniată de trupa sa, Agurida. În plus, ai şansa să câştigi unul din premiile surpriză oferite de Loredana. Preţul unui bilet este de 60 de lei.

Expoziţie foto „O altă Japonie: Japonia de Nord”, 14-31 ianuarie, Bucureşti

Japonia de Nord a anilor 1970 poate fi cunoscută românilor într-o expoziţie a artistului Hashimoto Yoshinori, în foaierul Sălii Amfiteatru de la Teatrul Naţional Bucureşti. În acelaşi timp, evoluţia Japoniei reiese evident din o varietate de fotografii realizate între anii 2008 – 2011, care înfăţişează faţeta modernă a ţării. Citeşte mai mult aici.

Expoziţie de figurine de ceară, 5 ianuarie – 8 februarie, Bucureşti

Muzeul Naţional de Geologie găzduieşte expoziţia temporară de figurine din ceară „Mit, Ficţiune şi Realitate”, care provin de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 17.00.

Printre personajele ale căror copii din ceară vor fi expuse se vor regăsi Michelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Elena din Troia, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Cerber, Zeus, dar şi cel mai gras om din lume. Expoziţia numără un total de 37 de figurine.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copii (pentru copiii care vor veni în grupuri organizate, preţul unui bilet va fi de 5 lei).

 

FILM

În acest sfârşit de săptămână, cinefilii se pot bucura de trei noi premiere în sălile de cinema: o dramă ce expune dedesubturile unei campanii prezidenţiale, un thriller despre un poliţist evadează din închisoare pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi o dramă despre un bărbat care cumăpă o grădină zoologică cu 200 de animale pe cale de dispariţie în memoria soţiei sale.

The Ides of March (Ziua trădătorilor); cu: Ryan Gosling, George Clooney, Paul Giamatti

We Bought a Zoo! (Avem un zoo!); cu: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church

Man on a Ledge (Dreptate la înălţime); cu: Elisabeth Banks, Sam Worthington, Jamie Bell. Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează