TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Winter Trichallenge la Izvorani, spectacole de flamenco în Bucureşti, Bel Ami în cinematografe

Articol de GSP - Publicat joi, 01 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 01 martie 2012 21:55

SPORT

Winter Trichallenge, 3 martie, Izvorani

Ce părere aveţi de un triathlon de iarnă? Pentru cei mai puţin friguroşi, o întrecere maraton, înot şi cu bicicleta pe zăpadă nu este o idée deloc rea.

Winter Trichallenge începe sâmbătă la Complexul Olimpic Sidney 2000 de la Izvorani şi presupune (la INDIVIDUAL) 5 km de alergare, 16 km de ciclism în aer liber, urmate de 500 m înot în bazinul acoperit din cadrul complexului. La ŞTAFETĂ, veţi avea nevoie de parteneri, în rest distanţele rămân aceleaşi.

Atenţie la proba de bicicletă! Riderii vor trebui să parcurgă un traseu off-road, deci MTB-urile se impun. Pentru alte detalii, intraţi aici.

Oslea Hike & Ride Challenge, 3 martie, Valea Jiului

Deşi primăvara a început în mod oficial de la 1 martie, concursurile de snowboard şi schi atrag încă spectatori şi participanţi entuziaşti. Sâmbătă, schiorii şi riderii majori, cu experienţă în freeride, vor avea de cucerit cel mai înalt vârf al munţilor Valcan, masivul Oslea, în cadrul concursului „Oslea Hike&Ride Challenge”.

Competiţia implică urcarea la picior a versantului, pe un traseu marcat - de 2,5 km, până la înălţimea de 1940 m şi coborârea la o înclinaţie de 45 grade, pe un traseu de 1,5 km. În funcţie de timpul scos si măiestria dovedită la coborâre, cei mai buni trei rideri vor lua acasă premiile râvnite. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial.

Zumba Mărţişor, 3 martie, Bucureşti

Sâmbăta aceasta, începând cu ora 12.30, doi dintre cei mai apreciaţi instructori de Zumba pe continentul european şi american vor ţine un masterclass în sala de gimnastică din cadrul Complexului Lia Manoliu.

Pedro Camacho şi Martin Mitchell vor prezenta cel mai nou program de Zumba, Zumba Sentao. Noile mişcări ajută la tonifierea muşchilor, pierderea în greutate şi îmbunătăţirea sistemului cardio-vascular prin folosirea unui accesoriu suplimentar  - un scaun pentru balans. Intrarea costă 75 lei.

Campionatul Naţional de Ju Jitsu, 3-4 martie, Bucureşti

Cei mai buni luptători de Ju Jitsu din ţară vor concura în acest week-end pentru titlul de campion mondial, la Liceul Sportiv „Mircea Eliade” din Capitală. Atât aspiranţi (15-18 ani) şi juniori (18-21 ani), cât şi seniori (> 21 ani) îşi vor demonstra abilităţile de combat în secţiunile Duo demonstrativ, Fighting şi Ne-Waza.

Cei care vor impresiona juriul în aceste zile vor intra automat în Campionatul Balcanic de Ju Jitsu din toamnă, care va avea loc tot în Bucureşti.

Campionatul Naţional şi Cupa Hermannstadt la Dans Sportiv, 2-4 martie, Sibiu

Sibienii au toate motivele pentru a sărbători la sfârşit de săptămână, pentru că îi aşteaptă un eveniment al dansului sportiv şi muzicii antrenante. Dansatori profesionişti vor încinge ringul de dans la Sala Sporturilor „Transilvania” încă de vineri, 2 martie.

Campionatul Naţional şi Cupa Hermannstadt la Dans Sportiv va reuni dansatori din clasele oficiale E şi D dar şi din zona neoficială (perechi şi solo), precompetiţional şi hobby. Participanţii vor aborda stilul standard şi latino, sâmbătă şi duminică de la ora 13.00. Singura condiţie impusă se referă la limita de vârstă (6 - > 35 de ani).

Campionatul Naţional de Judo, 2-4 martie, Drobeta Turnu Severin

Campionul Naţional la Judo U’23 va fi ales în acest week-end, după finala competiţiei de la Drobeta Turnu Severin. În prima zi de concurs, de la ora 10.00, se vor întrece fetele la categoria de greutate 48 kg, 52 kg, 57 kg si 63 kg şi băieţii la categoriile 60 kg, 66 kg si 73 kg.

Duminică va avea loc a doua etapă a competiţiei cu meciuri între sportivi la categoriile de greutate 70 kg,+/ 78 kg şi 81 kg, 90 kg, +/100 kg.

Vezi aici mai multe detalii despre eveniment!

 

EVENIMENTE

Body Mind Spirit Festival 2012, 2-4 martie, Bucureşti

Sala Palatului va găzdui în weekend un festival dedicat esteticii corporale, problemelor de greutate, terapiilor alternative şi complementare. Body Mind Spirit Festival va reuni anul acesta atât producători de suplimente nutritive, echipamente wellness şi spa cât şi produse pentru slăbit, în secţiunea special Slim Expo.

Dr. Mihaela Popa şi dr. Mihaela Bilic vor ţine workshopuri de sănătate şi nutriţie, cu intrare gratuită prin înscriere pe site. Tot aici se pot face rezervări pentru locuri la seminarii de fitoterapie, yoga, cursuri reiki, feng shui, bioenergoterapie, stiinţa cristalelor şi altele.

Spectacole flamenco, 3-4 martie, Bucureşti

Festivalul Flamenco Clasic şi noile genuri organizat de Institutul Cervantes şi Ambasada Spaniei prezintă în acest weekend două spectacole de flamenco – unul care se zbate între tradiţie şi avangardă, altul care a pornit furtunos în direcţia rock, funk, rap.

Pe 3 martie, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, începând cu ora 20.00, dansatoarea Belen Maya va dezvălui modul în care ea percepe flamenco – franc, rafinat, avangardist, liric, o oglindire a temerilor şi dorinţelor ei. În spectacolul Solos, veţi vedea taranto-ul ei, solea în ritm de bulerias, a sa alegrie şi seguiriye.

A doua zi, duminică, pe aceeaşi scenă, tot de la ora 20.00, La Shica va prezenta un spectacol inovator, La Shica: Supercop, o propunere originală cu rădăcini în copla şi flamenco şi influenţe rock sau rap. Rezultatul este un limbaj atipic, cu un sound urban, mai ales că acompaniamentul musical este dat de un cvartet acustic influenţat de rock, funk, jazz şi cuplet.

Preţul biletelor variază între 20 lei – 70 lei, în funcţie de loc. Intraţi aici pentru mai multe informaţii!

Lansare în premieră pentru România: cafenea non-profit YPC, 2-4 martie, Bucureşti

YPC Café este rezultatul unui proiect antreprenorial care susţine ONG-urile şi proiectele sociale cu impact pozitiv în societate. De aceea, profitul locaţiei va fi direcţionat în întregime către ONG-uri şi cauze sociale.

Lansarea cafenelei va fi marcată de trei evenimente diferite: vineri, 2 martie, va fi un Welcoming Party; sâmbătă, de la ora 22.00, oaspeţii sunt invitaţi la Hollywood Star Party iar duminică, începând cu ora 18.00, muzica bună va fi în centrul atenţiei.

Programul integral poate fi găsit aici.

Expoziţie de figurine de ceară, 5 ianuarie – 4 martie, Bucureşti

Perioada expoziţiei a fost mărită, astfel încât figurinele de ceară pot fi acum admirate până la data de 4 martie.

Muzeul Naţional de Geologie găzduieşte expoziţia temporară de figurine din ceară „Mit, Ficţiune şi Realitate”, care provin de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg. Programul de vizitare este de luni până duminică, între orele 10.00 şi 17.00.

Printre personajele ale căror copii din ceară vor fi expuse se vor regăsi Michelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Elena din Troia, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Cerber, Zeus, dar şi cel mai gras om din lume. Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copii (pentru copiii care vor veni în grupuri organizate, preţul unui bilet va fi de 5 lei).

 

FILME

Patru filme noi vor rula în cinematografe în weekend, iar peliculele nu pot fi mai diferite:  un SF în care protagoniştii află pe propria piele cât de greu este să fii un supererou cu puteri telekinetice, o ecranizare a unui roman celebru pe tema frivolităţilor pariziene din anii 1900, un horror despre secretele unei femei posedate şi a demonilor săi şi o dramă românească despre origini şi familie.

Chronicle (Cronici); cu Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell. Nerecomandat copiilor sub 15 ani!

Bel Ami (Bel Ami); cu Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci. Doar cu acordul părinţilor pentru copiii sub 12 ani!

Diavolul din tine (The Devil Inside); cu Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth. Nerecomandat copiilor sub 18 ani!

Tatăl fantomă (Tatăl fantomă); cu Marcel Iureş, Mihaela Sârbu. Doar cu acordul părinţilor pentru copiii sub 12 ani!

 

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează