TIMP LIBER  »  MUZICA&FILM  »  CONCERT

Ne pregătim de-un superconcer Leonard Cohen! Acesta revine la Bucureşti, în cadrul turneului internaţional Old Ideas 2012

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 28 august 2012 17:10

Trubadurul canadian care a cucerit inimile publicului din România revine la Bucureşti în data de 22 septembrie 2012, în cadrul turneului de promovare al celui de-al doisprezecelea album, Old Ideas. Vocea cu timbru inconfundabil a lui Leonard Cohen va răsuna, de această dată, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

După un lung periplu pe toate meridianele globului, în perioada 2008 – 2010, după seri de spectacole în care Leonard Cohen a cules aplauze furtunoase din partea spectatorilor cuceriţi definitiv de muzica sa, albumul Old Ideas aduce ”zece cântece noi, pe care nimeni nu le ştie, dar toţi le vor preţui”, cântece care fac să explodeze inima şi zguduie trupul, dărâmă barierele întregii lumi, cum numai Leonard Cohen poate să o facă.

Old Ideas Tour 2012 pune faţă în faţă cântecele de pe noul album şi majoritatea pieselor care l-au transformat în legendă pe poetul-cântăreţ. Odată cu lansarea Old Ideas, Leonard Cohen a primit un cadou neaşteptat din partea întregului mapamond: încă din prima săptămână de la lansare, albumul s-a clasat pe primul loc în topurile din întreaga lume. Este o premieră chiar şi pentru un artist atât de iubit, cum este Leonard Cohen.

De mai bine de şase decenii, Leonard Cohen îşi dezvăluie lumea secretă în cântece care alină inima şi seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice - Songs of Leonard Cohen (1967), The Future (1993) şi Ten New Songs (2001) etc. Piesele lui au fost reinterpretate în peste 1.300 de variante, inclusiv de artişti şi trupe ca U2, REM, Nick Cave sau regretatul Johnny Cash. Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame.

Biletele pentru concert se vor pune în vânzare în data de 1 iunie şi se distribuie exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti  şi pe www.eventim.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează