FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a stabilit când va pleca Florinel Coman » Ce provocare i-a lansat

Florinel Coman, apariție excentrică pe podium la sărbătoarea titlului
Florinel Coman, apariție excentrică pe podium la sărbătoarea titlului

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2024 11:33 / Actualizat luni, 20 mai 2024 13:14

Patronul FCSB, Gigi Becali, susține că Florinel Coman ar urma să rămână pentru a ajuta echipa să se califice în „optimile” Ligii Campionilor 2024-2025.

Până nu demult, plecarea lui Florinel Coman la Al Duhail trecea drept sigură. Dar cum qatarezii nu par dispuși să achite clauza de 5 milioane de euro, situația a luat o turnură favorabilă FCSB. Iar patronul Gigi Becali este sigur că atacantul său nu-i va părăsi pe roș-albaștri prea curând.

Surpriză! Ce a găsit Gigi Becali în fața palatului din Aleea Alexandru, la câteva ore după derby-ul cu Rapid
FCSB
Surpriză! Ce a găsit Gigi Becali în fața palatului din Aleea Alexandru, la câteva ore după derby-ul cu Rapid

Gigi Becali vrea ca Florinel Coman să ajute la calificarea în „optimile” Ligii Campionilor

Dacă inițial ar fi fost fericit ca Florinel să rămână măcar cât s-o ajute pe noua campioană să ajungă în grupele Europa League, Becali i-a lansat acum o nouă provocare: calificarea în „optimile” competiției!

„Nu mai pleacă Florinel. El pleacă după ce ne calificăm în Liga Campionilor şi în primăvară, după ce jucăm optimile în Champions League”, a comentat patronul FCSB la Prima Sport. 

FCSB o poate întâlni pe PAOK Salonic în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor

Deja calificarea în grupele Ligii se anunță o provocare uriașă. Triumful lui Răzvan Lucescu în Grecia vine ca o veste proastă pentru FCSB, echipa din Salonic având șanse să dea peste campioana României în turul 2 al preliminariilor Ligii Campionilor.

Noua campioană din Grecia merge direct în turul 2 al preliminariilor Ligii Campionilor, acolo unde va fi cap de serie. Ceea ce înseamnă că poate da peste FCSB, dacă echipa roș-albastră trece de viitoarea adversară din turul 1.

PAOK se înscrie astfel pe lista numelor tari peste care FCSB, care nu va fi cap de serie, poate da în turul 2. Alături de nume ca Dinamo Zagreb, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Sparta Praga, Bodo/Glimt sau APOEL, care sunt deja calificate în turul 2, sau Ferencvaros, Qarabaq, Slovan Bratislava sau Ludogoreț, dacă trec de turul 1.

  • Tragerea la sorţi pentru turul 1 este programată pe 18 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 9/10 iulie şi 16/17 iulie. Dacă va pierde dubla, FCSB va merge în turul 2 al preliminariilor Conference League.
  • Tragerea la sorţi pentru turul 2 este programată pe 19 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 23/24 iulie şi 30/31 iulie. Eliminarea în această fază ar face ca FCSB să joace în turul 3 al preliminariilor Conference League.

Se schimbă formatul Ligii Campionilor

Din ediția 2024-2025, UEFA a decis să se treacă la un „sistem elvețian", care oferă patru locuri în plus, ajungându-se la o unică serie XXL de 36 de echipe! Vor fi mai multe jocuri, trecându-se de la cele șase de fiecare (împotriva a trei echipe, tur-retur), în vechea fază a grupelor, la câte opt meciuri.

Fiecare va juca, în prima fază, 8 meciuri cu 8 adversari diferiți (patru acasă, patru în deplasare) pe parcursul a 10 săptămâni de partide europene. La sfârșitul grupei, formațiile care ocupă locurile 1-8 se califică direct în „optimi", iar pozițiile de la 9 la 24 intră într-un play-off, cele 8 câștigătoare atingând și ele „optimile".

De-aici încolo se respectă traseul existent până în actuala ediție a Ligii, continuând cu „sferturi".Cele mai bune patru formații se bat pentru trofeu într-un Final 4 disputat într-un singur oraș, cu semifinale (manșă unică) și finală.

Ați mai putea citi:

Șocat de ce se întâmplă la Rapid: „E o situație unică în istoria fotbalului!”

Andrei Vlad, pus la colț de Gigi Becali după Rapid – FCSB: „Să se ducă și el undeva”

Citește și:

Lovitură financiară pentru o echipă din Superliga! Primește un milion de euro după salvare
Superliga
Lovitură financiară pentru o echipă din Superliga! Primește un milion de euro după salvare
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Adrian Mititelu, audiat la DNA în „dosarul Coldea”! Zilele trecute scria: „O să aflați cu toții cum a câștigat MAFIA”
Liga 2
Adrian Mititelu, audiat la DNA în „dosarul Coldea”! Zilele trecute scria: „O să aflați cu toții cum a câștigat MAFIA”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (4)
romeverest
romeverest  •  21 Mai 2024, 11:12

Cu alte cuvinte Coman nu va mai pleca de la Fcsb !! Echipa lui Becali nu va mai ajunge niciodata in grupele Ligii Campionilor, iar Coman nu are nicio alta oferta in afara acelei venite din Qatar !! Simplu !!

socosu
socosu  •  20 Mai 2024, 17:16

Vaaaaaaiiii! Nu mai pot de atâta râs. A reușit să mă înveselească acest ciobănaș.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  20 Mai 2024, 16:24

Intre o noapte fierbinte cu Madalina Ghenea si un meci fcsb-Manchester City in optimile Champions League as prefera a doua varianta. Ambele sunt la fel de sigure ca marele premiu la loto.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează