ALTELE  »  STIRI  »  ROMANIA - OLANDA / SIMBATA / ORA 20:15, IN DIRECT PE TVR 1 / MAI SINT 4 ZILE / STIREA 62

Olandezii sint siguri: "Nu ne bateti"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 octombrie 2007 00:00

Exuberanti, olandezii s-au reunit ieri si de-abia asteapta meciul cu "tricolorii" .E liniste la Noordwijk. O liniste intrerupta ieri doar de valurile Marii Nordului, care se sparg furioase de tarm intr-o dimineata innorata si friguroasa de toamna. Aici stau olandezii in cantonament, la 45 de kilometri vest de tumultuosul Amsterdam, pregatind "cel mai important meci din aceasta grupa", cum spune capitanul Van der Sar.

Primul e mereu selectionerul
La 9:57, Van Basten e primul care apare la hotelul Huis ter Duin. Conduce un Mercedes ML de ultima generatie. Trece insa rapid prin fata noastra si intra in garajul subteran. Se grabeste sa-i intilneasca in interior pe Van Nistelrooy, Robben si Bouma, veniti de luni. Selectionerul e urmat la mica distanta de cei doi secunzi, Rob Witschge si Van't Schip. Al doilea e cu sotia. Isi ia bagajele, ea devine pilot si se intoarce singura acasa.

Cafea si fursecuri pentru ziaristi

Citiva reporteri de la televiziunile RTL si NOS sint gata de asalt, cu o intreaga echipa in spate. Federatia batava se gindise la ei. Sint intimpinati cu cafea si fursecuri, dar ziaristii uita de tot cind vad un jucator.

"Iarasi Romania!"
Danny Koevermans, inlocuitorul accidentatului Kuyt, nu ezita sa le raspunda jurnalistilor: "Tocmai am jucat cu Chivu, saptamina trecuta, in Liga. Eu la PSV, el la Inter". Dintr-o data, cameramanii fug la un Mercedes negru. "E capitanul", spune unul dintre ei, alergind. Van der Sar are un fular la git. si lui ii e frig. Imediat aterizeaza si Van Bronckhorst. "Oh, Romania, mereu cu Romania. Chivu, Mutu... Noi ne-am bucura si la egal. Voi nu, stiu ca nu. Nu ne-ati batut niciodata? N-o veti face nici acum. Sintem invincibili!".

"Ma bucur pentru Ogararu"
Maduro, Heitinga si Emanuelson n-au uitat de Chivu. "A fost liderul nostru la Ajax. Simbata insa vom fi dusmani", zice primul, iar ultimul completeaza: "E unul dintre cei mai buni fundasi din lume". Heitinga vorbeste mai mult de Ogararu: " George si-a dorit enorm sa joace la nationala. Sa-l fi vazut cit de mult s-a bucurat in vestiar cind a aflat. Ma bucur pentru el".

"Are sansa amicul Mutu"
Seedorf nu vrea sa discute cu presa: "Nu e momentul". Nici pentru Sneijder nu e momentul, dar Melchiot are chef de vorba. Mai ales cind aude de Mutu. Se si imbraca la fel ca Adrian. "Prietenul meu. Ne-am vazut ultima oara la Miami, vara trecuta. Eram amindoi in vacanta. Ce-i doresc? Sa nu joace bine cu noi! Oricum, are sansa ca sint suspendat. Altfel i-as fi aratat eu lui". Nu se opreste: "Vorbim tot timpul la telefon, dar are o mare problema: isi schimba prea des numarul de telefon. E o personalitate".


"Te ucid, George"

"Lancierii" de la Ajax, colegi cu Ogararu, l-au tachinat pe "tricolor". "Sa nu joci bine impotriva noastra!", i-a transmis Maduro, care a spus ca "George e foarte bun, mai ales in faza ofensiva". Emanuelson, foarte atasat de roman, si-a amintit rizind: "I-am zis ca el va juca fundas dreapta, iar eu fundas stinga si ne vom lua la intrecere pentru fiecare minge. Cine va invinge? Eu, normal". Emanuelson are si un mesaj, incurcind insa literele la nume si numindu-l Goerge: "Noroc, Goerge, dar te ucid!". Semnat, Urby.

"Noi si voi sintem cei mai tari din grupa, dar nu intotdeauna cei mai buni s-au calificat. Insa cred ca asa va fi acum"

Giovanni van Bronckhorst

"N-o sa uit niciodata ca am debutat la nationala cu Romania. Ce atmosfera a fost in 2005 la Bucuresti! Dar v-am batut cu 2-0, cum va fi si acum"
Hedwiges Maduro

"Eu as fi fericit si cu un egal. Totul e sa nu pierdem, ceea ce nu cred ca se va intimpla"
Urby Emanuelson

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează