ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA

Piturca pina in vara lui 2009?

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 octombrie 2007 00:00

Surse FRF si LPF sustin ca, de fapt, selectionerul ar mai avea contract pina aproape de finalul preliminariilor pentru Mondialele din Africa de Sud. Agitatia creata in jurul contractului selectionerului e pe punctul de a se transforma intr-o furtuna intr-un pahar cu apa. Surse federale si din cadrul LPF sustin ca angajamentul lui Piturca nu s-ar incheia dupa Europenele de anul viitor, ci abia in vara lui 2009! Atipic, deoarece asta ar insemna ca antrenorul si-ar termina treaba pe banca reprezentativei exact inainte de ultimele partide din preliminariile pentru Mondialele din Africa de Sud.

Prin urmare, eventuala plecare a lui Piturca de la cirma "nationalei" dupa turneul final al lui Euro nu s-ar putea face decit cu acceptul conducerii federatiei. In caz contrar, prin rezilierea unilaterala a intelegerii, tehnicianul ar deveni pasibil de sanctiuni, solutie la care insa e greu de crezut ca se va ajunge date fiind performantele reusite de Piturca.

La mijloc e posibil sa existe insa, de fapt, o anumita clauza din contractul selectionerului. Anume un drept de preemptiune, in sensul in care, dupa Euro 2008, Federatia sa se fi obligat sa prelungeasca automat colaborarea cu Piturca si pentru campania viitoare de calificare, neavind voie sa negocieze cu un alt tehnician inainte de a avea un raspuns ferm din partea actualului antrenor.

"E confidential"
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a evitat sa comenteze noua informatie legata de angajamentul lui Piturca: "Nu putem face publice nici un fel de amanunte din contractul antrenorului. E un document confidential. Daca selectionerul doreste sa le comunice, e optiunea lui, dar federatia trebuie sa respecte secretul acestor date".

Bataie pe "tricolori"
Partida disputata de "nationala" in Luxemburg a fost urmarita de reprezentantii a numeroase cluburi europene, veniti sa-i vada pe o parte dintre "tricolori" in perspectiva unor viitoare posibile transferuri. Lista gruparilor prezente cu scouteri sau conducatori importanti este impresionanta: Anderlecht, Auxerre, Hertha, FC Bruges, Eindhoven, Everton, FC Koln, Metz, Reading, Feyenoord, Stuttgart, Valenciennes, Wolfsburg. De asemenea, la partida a asistat si fostul manager de la Schalke, Rudi Assauer. (Justin Gafiuc)

Are clauza de reziliere
Contractul pe care Piturca il are cu FRF contine si o clauza de reziliere a intelegerii. Informatia a fost confirmata ieri de directorul general al federatiei, Ionut Lupescu, intr-o declaratie oferita pentru postul de radio Sport Total FM: "Incercam sa imbunatatim salariul lui Piti si al staffului lui. Are un contract si nu vad nici o problema ca selectionerul sa nu continue. Garantez ca ramine la echipa nationala, dar sper sa nu vina vreo echipa sa achite clauza de reziliere, iar el sa-si dea acordul".

Cu Albania pe "Lia Manoliu"
FRF intentioneaza sa schimbe locul de disputare al meciului cu Albania, ultimul al "nationalei" din preliminariile pentru Euro. Astfel, in loc de stadionul "Ghencea", meciul va fi gazduit probabil de arena "Lia Manoliu", o decizie definitiva urmind sa se ia in cursul saptaminii viitoare. "Vrem sa organizam un show special cu ocazia intilnirii respective, acolo poate veni si mai multa lume pentru a sarbatori impreuna calificarea la turneul final. Chiar daca am anuntat la UEFA un alt stadion, mai putem face inca aceasta modificare", a explicat Ionut Lupescu.

MEDIA
Calificarea "nationalei", la Recurs
Etapa a 11-a a Ligii I si calificarea Romaniei la Euro 2008 sint principalele subiecte ale emisiunii Recursul etapei de duminica, ora 22:45, pe Antena 2. Moderatorul Ovidiu Ioanitoaia ii va avea invitati pe patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, si pe directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea. Telespectatorii pot cistiga tricouri cu Steaua, Dinamo si Poli Timisoara daca le vor pune intrebari celor doi invitati pe www.recursul.ro. (Cristi Scutariu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează