GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Derby-ul orașului Manchester: Statistică bizară în disputele dintre United și City

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2020 13:16

Derby-ul orașului Manchester: Manchester United, aflată pe locul 5 în Premier League, primește duminică vizita rivalei locale, City, ocupanta poziției a doua în clasament. Cu 10 etape înaintea finalului de sezon, gazdele sunt la 3 puncte distanță de locul 4, ocupat de Chelsea. 

United nu poate conta pe Rashford nici în această etapă, în vreme ce la City nu se știe dacă De Bruyne va putea fi folosit. Jucătorul a absentat la partida de Cupă, programată miercuri, iar Guardiola a declarat că a suferit o accidentare la umăr. 

Statistică bizară în derby-uri

Doar două victorii au formațiile gazdă în ultimele 12 derby-uri ale orașului Manchester în întâlnirile oficiale. Fie că au fost găzduite de United sau de City, meciurile directe au adus, într-o proporție covârșitoare, victorii ale oaspeților. Astfel, în aceste ultime 12 întâlniri, de 8 ori au câștigat oaspeții și s-au înregistrat două remize și două victorii ale gazdelor. Victoriile au fost împărțite perfect egal. City a câștigat de 4 ori în deplasare și o dată acasă, iar United are exact același bilanț.  Cota pentru un meci cu goluri în ambele porți (GG) e 1.75 la Efbet. 

La fel s-a întâmplat și în tur, când United a învins în deplasare, 2-1, dar și ianuarie, în dubla întâlnire din semifinalele Cupei Ligii, atunci când City s-a impus cu 3-1 la United, pentru ca apoi să cedeze în retur, 0-1 acasă. 

Bruno Fernandes îl face uitat pe Pogba

De la sosirea portughezului Bruno Fernandes, fost căpitan la Sporting Lisabona, United nu a mai pierdut niciun meci, reușind 4 victorii și 3 rezultate de egalitate, cu 15 goluri marcate și doar 2 primite. Încântați de prestațiile mijlocașului, suporterii au scandat "Pogba, care?", sugerând astfel că francezul, care nu și-a găsit locul la United și care, oricum, este accidentat de multă vreme, a fost complet uitat. Cota pentru un gol marcat de Fernandes e 3.85 la Efbet. 

Program încărcat pentru City

Guardiola a dat de înțeles că jucătorii săi sunt pregătiți pentru derby, dar, în același timp, și-a oferit și un eventual alibi, pentru a fi folosit la nevoie. Spaniolul, care își rotește des jucătorii din prima echipă, s-a plâns de programul încărcat. După partida din Liga Campionilor cu Real Madrid (2-1), City a mai jucat, weekendul trecut, cu Aston Villa în finala Cupei Ligii (2-1), și miercuri, cu Sheffield Wednesday, în Cupa Angliei (1-0).  Însă nici United nu a stat degeaba în acest timp, având tot 3 meciuri. Dar cu încărcătură mai mică. Adversari au fost Club Brugge, în Europa League (5-0), Everton, în campionat (1-1) și Derby, în Cupa Angliei (3-0). 

Echipele probabile

Manchester United: 4-3-1-2 
De Gea; Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Shaw; Matic, Fred, McTominay; Fernandes; Martial, James.

Manchester City: 4-3-3
Ederson; Walker, Fernandinho, Stones, Mendy; Rodri, David Silva, De Bruyne; Bernardo Silva, Aguero, Mahrez.

Pont: Ambele marchează, cota 1.75

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează