GSP.RO  »  SPORTURI  »  MTS

VIDEO MTS modifică testarea COVID-19 pentru sportivi » Vești bune din partea lui Ionuț Stroe: „Vor putea folosi testele ieftine, putem debloca ligile inferioare”

MTS și MS pregătesc modificări asupra ordinului de testare a sportivilor
MTS și MS pregătesc modificări asupra ordinului de testare a sportivilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 15:14 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 16:16

Ionuț Stroe (41 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul MTS, în cadrul căreia a dezvăluit că au fost pregătite modificări la ordinul de testare pentru COVID-19 pentru sportivii din România. 

Planul este ca sportivii să se poată testa prin intermediul noilor teste rapide și mult mai ieftine, aproximativ 5 euro / bucata, astfel încât cluburile și Federațiile să fie scutite de povara financiară a testării sportivilor. Astfel, competițiile unde costurile testării COVID erau copleșitoare ar putea fi reluate. 

Ionuț Stroe: „Vom debloca aproape toate competițiile”

„Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor. În România, de curând, au fost certificate testele ieftine rapide, care funcționează în UE, iar sportivii români vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competiții interne. Eu știu că prețul lor este chiar mai micuț, undeva la 5 euro. 

Chiar acum am modificat și am trimis la Ministerul Sănătății noul ordin care dă posibilitatea sportului românesc să folosească testele ieftine și la fel de eficiente. Cred că astfel deblocăm indirect competițiile pentru copii și juniori, pentru că asta era marea problemă - nu își permiteau testele PCR, care sunt destul de scumpe la noi. Putem debloca de exemplu și ligile inferioare, care își vor putea testa sportivul cu 5 euro

E o chestiune de o zi sau două, voi face un anunț public când va veni de la MS acest ordin modificat. În privința cheltuielilor ridicate de până acum, am avut discuții cu Federațiile, din punctul nostru de vedere folosirea banilor nu e o foarte mare problemă, noi am spus că le suplimentăm bugetul dacă au nevoie de bani pentru testele COVID-19. 

Nu vă ascund că foarte multe Federații au făcut economii în acest an, ne-au returnat o parte din bani tocmai datorită blocajului competițional. Odată cu aceste teste ieftine, eu cred că vom avea un moment în care vom debloca aproape toate competițiile”, a declarat Stroe. 

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri de actualitate:

LPF intervine în războiul dintre FCSB și CSA Steaua: „Refuz să accept că ni se poate confisca istoria unui fenomen”

Anamaria Prodan și Marcel Pușcaș prevăd un viitor sumbru la Dinamo: „Spălare de bani, pe scurt” + „Clubul se va întoarce la Negoiță”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
carol_k
carol_k  •  04 Noiembrie 2020, 17:16
Postat de Alexandru Chis pe 04 Noiembrie 2020, 17:13

Daca se accepta testele rapide, atunci toate echipele vor deveni focare de CovitSarCov2! Va circula virusul fara opreliste prin vestiare, asa cum a circulat pe la Astra si CFR.

Exact. Ieftin si prost.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  04 Noiembrie 2020, 17:13

Daca se accepta testele rapide, atunci toate echipele vor deveni focare de CovitSarCov2! Va circula virusul fara opreliste prin vestiare, asa cum a circulat pe la Astra si CFR.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează