FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

LPF intervine în războiul dintre FCSB și CSA Steaua: „Refuz să accept că ni se poate confisca istoria unui fenomen”

Gigi Becali (FCSB) vs. Florin Talpan (CSA Steaua)
Gigi Becali (FCSB) vs. Florin Talpan (CSA Steaua)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 12:13 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 12:13

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, și-a expus punctul de vedere cu privire la războiul dintre FCSB și CSA Steaua.

După ce Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a somat oficial FRF și LPF să ia măsuri anti-FCSB, despre care consideră că pretinde în mod nedrept că deține palmaresul istoric al Stelei, Justin Ștefan a declarat că nu poate accepta ideea potrivit căreia FCSB nu este continuatoarea Stelei. Totuși, oficialul LPF subliniază importanța respectării deciziilor judecătorești.

„A fost o discuție în ultimele zile, am primit și eu notificare de la CSA Steaua. Am făcut și eu o analiză juridică cu colegii mei. Cred că ar trebui să ne amintim cu toții că trebuie să respectăm toate deciziile judecătorești din România. 

Categoric că, în momentul de față, acea decizie spune cine este Steaua București și cine este FCSB, însă, în același timp, refuz să accept ideea că nouă, ca suporteri, ni se poate confisca istoria unui fenomen. Nimeni nu mă împiedică ca, în cadrul unui concurs, să adresez întrebări despre istoria fotbalului românesc”, a declarat Justin Ștefan la ProSport. 

Ce acuză CSA Steaua

CSA Steaua, clubul din Liga 3, reclamă, prin vocea lui Talpan, că LPF și FRF fac jocurile echipei lui Gigi Becali și nu țin cont de deciziile instanțelor civile din România. 

Pe scurt, FCSB continuă să pretindă pe site-ul oficial că e continuatoarea Stelei, iar FRF și LPF sunt acuzate de Talpan că întrețin tacit această idee. Așadar, juristul CSA Steaua a ținut să le transmită un „ultim avertisment” șefilor Ligii și ai Federației. 

Ce solicită Florin Talpan: 

  • „prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București în toate materialele de promovare a UEFA și în statisticile prezentate pe site-ul uefa.com, noi fiind înființați în anul 1947”
  • „rectificarea pe site-ul dumneavoastră a palmaresului deținut de către SC Fotbal Club FCSB Sa, fostă SC Fotbal Club Steaua București SA, care s-a înființat în anul 2004. Pentru evitarea confuziei, solicităm prezentarea clubului înființat în anul 2004, în toate materialele UEFA sub altă denumire decât Steaua București deținând palmaresul nostru”
  • „excluderea SC Fotbal Club FCSB SA din orice competiție euroepană deoarece pe rea credință a fost inclusă în Liga 1 cu complicitatea Federației Române de Fotbal”
  • „dezafilierea SC Fotbal Club FCSB Sa”
  • „predarea locului în Liga 1 Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București întrucât SC Fotbal Club FCSB Sa s-a afiliat Federației Române de Fotbal în mod fraudulos”

VIDEO. Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB o egalează pe CFR în topul favoritismelor în Liga 1! „Roș-albaștrii”, ajutați serios în meciul cu Chindia

OFICIAL Dan Petrescu și-a găsit fundașul central! Cine a semnat cu CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (238)
steauaeuna
steauaeuna  •  07 Noiembrie 2020, 06:57

Justin a spus ca nu i se poate impune sa sustina o aberatie precum ca Steaua nu e FCSB. STEAUA E FCSB si FCSB ESTE STEAUA. Restul e vrajeala...

ssilvio
ssilvio  •  05 Noiembrie 2020, 07:44
Postat de catalynn pe 04 Noiembrie 2020, 19:19

Degeaba încerci sa faci pe prostul, chiar și fostul avocat al FC fcsb, Justin Ștefan, recunoște ca FC fcsb nu e Steaua și ca aceasta confuzie trebuie sa înceteze așa cum a cerut Justiția, pt ca de fapt asta e esența tuturor proceselor. PS: am observat ca am scris “trebuiesc” însă nu m-am deranjat sa dau erata, după cum observ ai înțeles și așa :-)

Esența proceselor e să stoarcă armata bani de la cioban!! Cu zeciuiala plătită, FCSB era Steaua, și nu mai erau actele și tranzacțiile făcute ilegal??? Procesul e legat de marcă, pentru care armata vrea bani! Nu mai minți aiurea pe aici!

mehighms
mehighms  •  05 Noiembrie 2020, 07:43
Postat de parpalache pe 04 Noiembrie 2020, 19:36

He he he!Da damblageala peste fcsb-isti numai cand ii vad poza lui Talpan!Ca isi aduc aminte ca sunt clandestini in prima liga!

esti pr.o.st de pute dupa tine

Vezi toate comentariile (238)
Comentează