ESPORTS  »  FIFA 21  »  FIFA 21

S-a ajuns și la asta: EA dată în judecată pentru „scriptul” secret în FIFA

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 12:16 / Actualizat miercuri, 02 decembrie 2020 13:50

Compania Electronic Arts a fost chemată în judecată într-un tribunal federal din SUA de trei gameri, fiind acuzată de publicitate falsă și folosirea unui AI pentru a păcăli jucătorii.

Nu mai este un secret convingerea gamerilor că cei de la EA au pus la punct un sistem prin care pot răsturna soarta unei partide, un script care nu ține cont de valoarea fotbaliștilor sau de șansele reale ale unui jucător de a întoarce o partidă. Scopul ar fi ca, în Ultimate Team, gamerii să cumpere și mai multe carduri de jucători, pentru a-și spori șansele. 

3 gameri au dat EA Sports în judecată pentru publicitate falsă

EA neagă de ani de zile existența acestui script, chiar dacă gamerii postează mereu clipuri video cu erori incredibilie din joc, care i-au costat partide în meciuri de FUT. 3 dintre jucători n-au mai suportat și au făcut un pas în plus pentru a lămuri problema. Au chemat EA în judecată, într-un proces deschis în California, prin care acuză compania de publicitate falsă și folosirea unui AI pentru a păcăli jucătorii și a-i convinge să cumpere tot mai multe pack-uri, mai ales pe bani reali. 

Jucătorii pretind că EA nu anunță consumatorii de acest algoritm, care transformă meciurile într-o afacere aleatorie, iar acest fapt este necinstit, mai ales că duce și la mai multe tranzacții. Binențeles că EA a numit ideea ridicolă, iar șansele sunt destul de mici, dar acest proces reprezintă o nouă controversă pentru creatorii FIFA.

Citește mai multe știri din esports:

EA nu glumește: încă 3 carduri de tip ICON pot fi obținute în urma unor SBC

VIDEO. Cum va arăta bucuria după un supergol în FIFA 21, versiunea next-gen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close