FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA

Corespondență din Turcia » VIDEO+FOTO Ruleta rusească » Steaua a deschis scorul cu Terek, 1-1, după care a avut un imens noroc pe final că n-a fost învinsă

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2017 00:00

Steaua s-a jucat aseară cu focul şi era s-o păţească pe final, în al treilea amical al iernii, cu Terek Groznîi (1-1), locul 4 din Rusia.

Reghe a început într-o formulă foarte apropiată de cea pe care roş-albaştrii o pot prezenta în Gruia, pe 5 februarie, contra CFR-ului. Defensiva a ţinut steagul sus, cât l-a ţinut, pentru ca pe final de meci să trădeze din nou, fiind aproape de a-şi împuşca propria echipă.

În apărare, e ger ca-n România

Aici este buba Stelei! Chiar dacă are momente, în special, în prima repriză, când jucătorii sunt atenţi şi joacă fără să se complice, iar Tamaş îi ţine în priză, imediat cum apare un scurtcircuit în defensivă, mai urmează unul şi încă unul şi încă unul. Se vede de ce Reghe a insistat atât pentru fundaş dreapta.

Pe partea aceea au fost străzi ce s-au transformat în bulevarde. Au revenit Ovidiu Popescu şi Enache să mai blocheze in extremis, dar pericolul acolo a apărut. După ce că şi-aşa e în colimator, Boldrin (80) era să-i dea pasă de gol lui Mbengue, doar că acesta a ratat incredibil. Avea să marcheze ulterior, din pasa lui Torje, nemarcat, Reghe reproşându-le lui Enache şi Moke absenţele. După, Terek a mai avut trei ocazii mari, două imense, doar că Steaua a avut şansă.

Salvarea vine de la mijloc în sus

Roş-albaştrii arată altceva acolo. Pintilii a avut o primă parte de mare efect, prin recuperările sale şi prin urcările incisive, care au dat elan în ofensivă.

E bine pentru Steaua că Adi Popa a rămas, trage de multe ori echipa după el. "Motoreta" a scos şi penalty-ul printr-una dintre centrările sale. De Amorim, cât îl ţine energia, aduce consistenţă în stânga. Cei doi din atac, Alibec şi Gnohere, au căutat iar să lege prietenie cu ceilalţi, dar fazele importante ale ofensivei au venit după execuţii personale, nu s-a pus presiune constantă pe adversar.

Steaua - Terek (Rusia, I) 1-1 (0-0)

Au marcat: G. Enache (56 - pen) / Mbengue (83)

Steaua: Fl. Niţă (Stăncioiu 46) - Ov. Popescu (G. Enache 46), Tamaş (Tudorie 83), Moke, Momcilovici - Pintilii (L. Filip 79), Muniru (Boldrin 53) - Ad. Popa (Simion 85), Alibec (Man 80), De Amorim (Jakolis 46) - Gnohere (V. Achim 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

"Am avut o ambiţie în plus contra Stelei, voiam să nu pierdem. La acelaşi nivel de pregătire cu Steaua, noi suntem mai buni decât ei"
Gicu Grozav, mijlocaş Terek

"Eu vreau să joc la Terek, cred că nu mai plec nicăieri până în vară. Cu Tamaş voi fi prieten mereu, tot timpul, îi urez succes. Despre naţională, domnul Daum mi-a spus că-mi doreşte să joc. Mi-e dor de "tricolori"!"
Gabriel Torje, mijlocaş Terek

Bălaşa a început munca

Mihai Bălaşa a ajuns ieri la prânz în Antalya şi a făcut joncţiunea cu noua sa echipă. Fundaşul dreapta şi-a cunoscut noii coechipieri, doar că nu a asistat şi la amicalul de aseară. Fotbalistul a început deja un program de recuperare, pentru a-i prinde din urmă pe ceilalţi jucători în privinţa pregătirii. Bălaşa s-a antrenat la hotel, fizic, în timpul partidei, iar de azi va face cu toată echipa.

Daum, prezenţa discretă

Christoph Daum a sosit la meci imediat după startul lui, alături de secundul Rudi Verkempinck. A fost solicitat de către turci să facă poze şi s-a salutat doar cu Florin Niţă, atunci când acesta a ieşit de la vestiare la pauză. În rest, a fost o prezenţă discretă. După meci, staff-ul Stelei a trecut prin faţa selecţionerului, aflat undeva în afara gardului, în tribună, însă Reghe şi Daum nu s-au interacţionat. Selecţionerul a plecat apoi imediat, cu o maşină închiriată pe care a lăsat-o în afara bazei. Cu românii care joacă la echipele ce sunt în Antalya vorbeşte doar după antrenamentele acestora.

Grozav, alias "Barbă lată"

"Brrr, "Barbă lată"!", i-a strigat Tamaş în ureche lui Grozav, în timp ce jucătorii ieşeau de la vestiare pentru repriza secundă. "Mi-era dor de Gabi, nu ne mai văzuserăm de multă vreme", a spus la final Gicu, unul dintre cei mai activi jucători de la Terek. A avut două ocazii mari de a puncta, a fost spectaculos, doar că a avut ghinion. "Da, aşa cum a zis selecţionerul, trebuie să murim de gât cu danezii în martie. Am vorbit cu dânsul atunci când a venit la antrenamentul lui Terek, ne-a transmis, mie şi lui Torje, ce aşteaptă de la noi", a comentat decarul lui Terek.

Torje, pasă decisivă

Cel de-al doilea român de la Terek, Gabriel Torje, a intrat de-abia în minutul 69. Ex-dinamovistul a vrut şi el să-l impresioneze pe selecţioner, mai ales că a pierdut contactul cu echipa naţională după Euro. La 3 minute după ce a intrat, a avut o lovitură liberă de la 23 de metri, a ţinut să execute, dar mingea s-a dus peste poartă. Şi-a mai avut una, din lateral stânga, balonul a fost prins de Stăncioiu. S-a ţinut de cuvânt că va fi decisiv contra Stelei: în minutul 83 a centrat ca la manual pentru Mbengue, mai având apoi o pasă ce se putea concretiza în gol de acelaşi coechipier.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  27 Ianuarie 2017, 11:46

cu Regenpraf antrenor, poti paria linistit pe adversari

ray51
ray51  •  27 Ianuarie 2017, 09:17

Hai baieti, daca o luati de la CFR nu inseamna ca picati din Liga. Mai sunt atatea meciuri...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close