FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - STURM GRAZ 1-0

VIDEO+FOTO Bum-bum Marica! Ciprian a fost MVP-ul Stelei cu Sturm Graz, 1-0, marcînd și primul gol pentru noua sa echipă

Articol de , - Publicat sambata, 30 ianuarie 2016 00:00

Steaua vrea să aibă posesia, pentru a marca golurile ce aduc victoria.

Aceasta este filosofia lui Laurenţiu Reghecampf, pe care le-o repetă, obsesiv, elevilor săi. Aseară, a inovat cu Sturm Graz, 1-0, în al treilea amical al anului. A început cu un ultraofensiv 4-3-3, pe care l-ar vrea şi-n campionat, mai ales cînd vor reveni şi Chipciu, şi Kharja. Cu Timo Gebhart, spectator de lux, "militarii" au controlat din nou ostilităţile, dar în apărare apar uneori erori individuale incredibile.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Doar cu translator

În repriza secundă, Bawab a jucat, în premieră, lîngă Marica. Şi lîngă Hamroun. Fie în 4-4-2, fie în 4-2-3-1. Doar că vîrfurile Stelei n-au găsit o limbă comună, românul, iordanianul şi algerianul nefiind din acelaşi film.

Individual însă au ieşit în evidenţă. Marica a fost letal la prima ocazie! Pasatorul a fost scos din joben, este vorba de Chitoşcă. Iar Steaua a bifat al doilea meci la rînd fără gol primit.

  • Niţă: A avut o singură fază mai grea în prima parte, nu s-a aruncat orbeşte, putea provoca penalty.

  • Rîpă: A fost aproape să-i ofere pasă de gol lui Marica (65), doar că atacantul a ajuns o fracţiune de secundă mai tîrziu la minge. Pe faza defensivă, i s-au consumat bateriile pe final de meci.

  • Papp: În startul reprizei a doua, a făcut iar o eroare cît roata carului, pasă neglijentă "acasă", dar un austriac n-a nimerit ţinta.

  • Varela: Eleganţă şi forţă, va fi titular indiscutabil în "oficiale".

  • Toşca: Util în defensivă, aport ofensiv "subțire".

  • Muniru: A alternat momentele bune, cu driblinguri reuşite chiar, cu cele proaste, gen pasă la adversar pe zonă centrală.

  • Pintilii: Siguranţă, fără să iasă în evidenţă. Joc simplu.

  • Carp: Mai ofensiv decît de obicei. În minutul 38 a scăpat de o accidentare după o intrare dură, pedepsindu-şi adversarul cu o mînă în gît.

  • Enceanu: A alergat în gol. Reghe i-a explicat imediat după schimbare cum trebuia să gestioneze nişte faze, după care l-a îmbrăţişat părinteşte cînd i-a văzut chipul "căzut".

  • Hamroun: În minutul 16 a ratat, nonşalant, un penalty. S-a oprit - la fel ca la meciul cu Young Boys - înainte de a şuta, însă mingea s-a dus mult peste poartă. În finalul primei părţi, s-a descotorosit de un adversar, doar că a reluat imprecis, cu capul, din superpoziţie.

  • Marica: "D-aia e cel mai bun, domne!", a exclamat Mitică Dragomir imediat după ce, după o cursă vitezistă, Ciprian a fost tamponat în careul advers de portar. Marica încă are momente cînd dispare din joc. Totu;i, cînd apare, se simte bine de tot. Ca-n minutul 61, cînd, din careu, fără să se uite, a şutat pe "scurt", marcînd.

  • Cojocaru: Pus la încercare de două ori, salvat o dată de Bawab.

  • Momcilovici: Aproape de un supergol după un corner, în minutul 58. În minutul 77, a oferit ratarea iernii, reluare peste, dintr-un metru, cu poarta goală!

  • Bawab: A ţinut mingea pînă cînd i-au luat-o adversarii. Şi-a avut o lovitură liberă, din zonă accesibilă, bătută prea înalt. Extraordinar la un corner al austriecilor: a scos de pe linia porţii un gol ca şi făcut!

  •  Chitoşcă: Intrat de un minut, a oferit un assist remarcabil pentru primul gol al lui Marica la Steaua. Luat de elanul tinereţii, a mai avut cîteva faze aplaudate, doar că e prea îndrăgostit de minge. Varela i-a zis "Bravo!" de 5 ori din tribune.

  • Ştefănescu: Ghinion la un şut puternic, a cerut penalty, socotind că mingea a lovit mîna adversarului.

  • Tudorie: A fost pus în poziţie centrală. Inconsistent.

"Mă simt din ce în ce mai bine. Era vorba să joc 45 de minute, însă m-am simțit OK și am stat mai mult pe gazon"
Ciprian Marica, atacant Steaua

"Doar am fost întrebat despre Gebhart, nu eu l-am adus la Steaua! Pe parcurs va deveni un fotbalist esențial pentru noi"
Ciprian Marica, atacant Steaua

"Ne-a criticat Andrei Marc pe mine și pe Mutu? Cine e Andrei Marc?!?"
Ciprian Marica, atacant Steaua

"Sînt mulțumit de randamentul jucătorilor, nu neapărat de victorie. Sîntem pe drumul cel bun"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Gebhart a făcut doar vizita medicală, la antrenamente încă nu l-am văzut. Are nevoie de timp, de acomodare, vom vedea dacă-l vom folosi în vreun amical"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Transferurile nu s-au terminat pentru noi, încă negociem cu doi fotbaliști"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

Steaua - Sturm Graz (Austria, I) 1-0 (0-0)

A marcat: Marica (61)

Steaua: Fl. Niţă (V. Cojocaru 46) - Rîpă, Papp, Varela (Bawab 46), Toşca (Momcilovici 46) - Muniru, Pintilii (Tudorie 75), Carp - Enceanu (Chitoşcă 60), Marica (Ştefănescu 75), Hamroun. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
735681093223958
Ionel Potec  •  30 Ianuarie 2016, 11:01

are mare valoare marica asta daca la 30 de ani din postura de jucator liber nu il mai cauta nimeni hai ca mutu are 37 dar la 30? va esua si la steaua chiar ii doresc

blacksun_14
blacksun_14  •  30 Ianuarie 2016, 10:15

Pintilii nu dat nicio siguranta, a fost foarte slab.A gresit mai mult decat Muniru in zone periculoase, a fost lent si foarte lent cand avea mingea.Sa-si revina mai repede...

vasglo
vasglo  •  30 Ianuarie 2016, 09:58
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nebunaticule, o vrei pe Medusa si nu stii cum s-o spui! Esti timid, nu-i asa?!-:)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează