FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - DINAMO MOSCOVA 1-2

VIDEO + FOTO Dinamo are o stea în plus » Steaua a luptat, dar multinaţionala de calitate superioară a lui Petrescu a făcut diferenţa, 1-2

Articol de , - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 februarie 2013 10:33

Echipa lui Reghe a tremurat la fiecare fază fixă a ruşilor, cu marcaj prost şi ieşiri neinspirate ale lui Tătăruşanu


Amicalul cu Dinamo Moscova i-a dat Stelei posibilitatea să simuleze situaţia cu care se va întîlni la Amsterdam, adică una în care adversarul va fi mai bun. Faţă de olandezi, trupa lui Dan Petrescu beneficiază de mai mulţi fotbalişti experimentaţi, iar roş-albaştrii nu s-au descurcat grozav contra ei, deşi au jucat mai tare decît o făcuseră în meciurile precedente din iarna asta.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Mai tare înseamnă foarte agresiv spre dur. Mai ales Pintilii i-a "curentat" de cîteva ori pe moscoviţi, cărora faulturile steliştilor le-au pus pe tavă lovituri libere din poziţii excelente, cadouri pentru maghiarul Dzsudzsak. Şi organizarea românilor din fazele fixe, de fapt lipsa organizării, a ajutat-o pe extrema lui Dinamo să producă panică la fiecare minge pe care a aruncat-o în careul lui Tătăruşanu.

Sabotaţi de portar
Într-un astfel de moment, Dzsudzsak a centrat din lovitură liberă, Kokorin a preluat fără să aibă vreun stelist aproape, din execuţia lui mingea a ajuns la Noboa şi ecuadorianul, fost campion al Rusiei cu Rubin Kazan, a marcat uşor. A fost golul de 1-1. Tatu deschisese scorul pentru Steaua din minutul 4, cu o acţiune atipică pentru brazilianul deja etichetat drept "ratangiu": a primit în careu, a depăşit portarul şi a finalizat elegant şi fără emoţii. Un gol cum Nikolici nu va marca, probabil, niciodată.

În afara fazei din care a înscris Noboa, Dinamo şi-a mai creat şi alte ocazii din faze fixe în care steliştii lăsau măcar cîte un rus nemarcat. Iar Tătăruşanu a strîns trei ieşiri greşite, cu mîinile tremurîndu-i pe minge, doar în primele 45 de minute!

A plusat cu 3 atacanţi
Mai relaxată, echipa "Bursucului" a refuzat jocul dur şi a părut mai puţin implicată decît cea a lui Reghecampf. Chiar şi aşa, locul 9 din campionatul Rusiei a mai marcat o dată şi în repriza a doua, Ignatovici în minutul 59, şi a atacat, în general, mai limpede decît Steaua.
Limpezime pe care i-au dat-o Dzsudzsak, un Torje mai puternic, şi Kuranyi. La 30 de ani, fostul golgeter al lui Stuttgart şi al lui Schalke e atît de bun că te face să te întrebi cît ar creşte Steaua dacă ţi-ai imagina un prim "11" cu el în locul lui Nikolici!

Reghe a încercat să echilibreze tehnica superioară a adversarilor cu mai mulţi jucători de atac şi a continuat în repriza a doua cu un cuplu Nikolici - Rocha şi cu Rusescu mijlocaş central lîngă Filip, plus Adi Popa şi Tănase pe benzi. Numărul mare de atacanţi n-a funcţionat, că Steaua n-a mai pus probleme deloc.

Românii au strîns cîte două-trei minute în care pasau doar între ei, numai că tiki-taka asta nu continua cu vreun atac periculos, ci cu recuperare şi contraatac al ruşilor. Faţă de Dinamo Moscova, Ajax are mai mulţi copii în echipă şi s-ar putea speria mai uşor de răutatea lui Pintilii şi a celorlalţi roş-albaştri. Aşa cum e posibil ca Steaua să crească în 10 zile cît să devină o squadra mai bună. Deocamdată e motivată şi pregătită, dar lipsită de talent.

Citeşte şi: Cum au jucat steliştii » Tatu s-a remarcat după 3 minute, lui Rîpă nu-i iese nimic

Steaua - Dinamo Moscova (Rusia, I) 1-2
Au marcat: Tatu (4) / Noboa (37), Ignatovici (59)
Steaua: Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici (66 Pîrvulescu) - Pintilii (62 Nikolici), Prepeliţă (46 Ad. Popa) - Chipciu (53 L. Filip), Rusescu (82 Pintilii), Cr. Tănase - Tatu (46 Rocha). Antrenor Laurenţiu Reghecampf

Citeşte şi: Relaxarea steliştilor l-a enervat pe Reghecampf: "Prea multe greşeli!"

Bourceanu a fost menajat
Steaua l-a avut pe Tănase căpitan contra lui Dinamo. Alex Bourceanu, purtătorul obişnuit al banderolei, a rămas la hotel pentru un antrenament şi a ajuns la teren pe parcursul jocului. Alături de el au mai lipsit Mihai Costea, neinclus în lot din cauza randamentului prost, Iancu, revenit după probleme medicale, plus puştii Roşu şi Puşcaş.

"Nu înţeleg ce l-a băgat Reghecampf pe Rocha! Ăla dormea, a pierdut toate mingile. Dacă-i place somnul, de ce îl bagi pe teren?!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Sînt îngrijorat de cîţiva jucători cum ar fi Prepeliţă, care pierde mingi de te doare capul, iar Gardoş e prea relaxat în apărare"
Gigi Becali, patron Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
supersolo
supersolo  •  04 Februarie 2013, 17:58

pai oricum Dinamo Moscova e peste Steaua ...ce va agitati asa ??? Voiati sa castige meciul??? Daca se juca meciul de natura oficiala ...Steaua lua 4 fara prea mari batai de cap...visam vrabii....

vaalah
vaalah  •  04 Februarie 2013, 11:07
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pai nu sunt țiganii în general cu ghicitul , de ce ar fi domnul gabor Lali mai puțin capabil cu datul în bobi ?

vaalah
vaalah  •  04 Februarie 2013, 11:06
Postat de terminatorul2 pe 04 Februarie 2013, 10:59

Nu mă supără adevărul , doar psihopați ca tine !!

Ceangăul Alpin nu ratează niciun articol cu Steaua . De ce oare sunt mongoloizii ăștia atât de obsedați de clubul nostru ?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează