FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  CFR CLUJ - ASA TG. MUREȘ 1-1 (4-5 D.PEN.)

VIDEO Respiră în Cupă » Deşi în campionat are înfrângeri pe linie, ASA merge în semifinalele Cupei Ligii după ce a învins CFR-ul la penalty-uri

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2016 00:00

CFR Cluj şi-a pierdut în ultima perioadă cei mai importanţi jucători. Jakolis a plecat la Steaua, Petrucci la Rizespor, Cristian Lopez la Lens, iar Guima s-a accidentat şi a reziliat. Înlocuitorii, cel puţin la nivel de CV, sunt ori străini necunoscuţi, ori români neînvăţaţi cu performanţa.

În prima repriză, echipa lui Vasile Miriuţă a păcălit puţin cu o posesie prelungită şi cu un apetit ieşit din comun pentru şuturi al lui Cristi Bud. Rus a prins şi el "microbul" ghiulelelor de la colegul din avanposturi şi, în minutul 28, fostul dinamovist a trimis un şut violent de la peste 25 de metri care a zguduit serios bara porţii apărate de Marc.

CFR nu e Steaua

Odată cu posesia echipei favorite, suporterii clujeni au crezut probabil că CFR-ul poate copia strategia Stelei, care deşi a schimbat mai mulţi jucători, tot face performanţă. Diferenţa e că echipa lui Reghe i-a adus pe Boldrin şi pe De Amorim, iar trupa lui Miriuţă pe Alexandru Chiriţă şi pe Dan Roman.

Remiză la cabine, dar ASA-ul lui Dan Alexa a ieşit de la vestiare mult mai "aerisită", cu o atitudine de genul "hai să jucăm pentru că nu avem nimic de pierdut". Astfel, fundaşul refuzat de Dinamo în vară, Claudiu Belu, a început să urce tot mai mult, tot mai periculos, iar eforturile sale au fost fructificate în minutul 64. După ce i-a ridiculizat pe Andrei Mureşan şi pe Peteleu, cu o cascadă de driblinguri în careu, Belu a centrat la punctul cu var, unde Romică Surdu a aşezat perfect mingea, cu capul, pentru şutul imparabil al lui Benjamin Kuku.

Final de foc

Golul atacantului venit de la Clinceni i-a activat lui Vasile Miriuţă crizele de nervi, pe margine, Bud a simţit imediat neliniştea tehnicianului şi a egalat cu capul, din şase metri.

Scorul alb a deschis apetitul ambelor echipe, care s-au întrecut în ratări care mai de care mai amuzante. La ultima fază a timpului regulamentar, Gabi Mureşan a bubuit o minge din lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, dar şi de această dată balonul a refuzat să intre în poartă, lovind doar bara.

În cele două reprize de prelungiri jucătorii mai mult au mers pe teren, singurul eveniment notabil fiind o nouă "bombă" a lui Gabi Mureşan, din lovitură liberă, scoasă cu greu de Traian Marc. Atât!
La loviturile de departajare, Claudiu Belu şi-a încununat evoluţia foarte bună cu lovitura decisivă, calificându-şi echipa în semifinalele Cupei Ligii.

Gest golănesc

Foşti colegi în Republica Moldova la Milsami Orhei, Romeo Surdu şi Cristi Bud s-au reîntâlnit aseară ca adversari după ce s-au certat în perioada Milsami, când Bud l-a acuzat pe Romică că l-ar fi "săpat" la conducere. Atacantul CFR-ului nu a rămas dator şi, la un schimb de replici, l-a scuipat pe Surdu. "Centralul" Iulian Călin nu a văzut faza şi, implicit, n-a sancţionat-o.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  08 Septembrie 2016, 09:58

Gest urat al lui Bud ,categoric. Din pacate Surdu a provocat disputa. L-a sicanat pe Bud cat timp a fost in Moldova. Nici la caracter Surdu nu sta prea bine. Si Muresan si altii ce au trecut pe la CFR au avut cuvinte de lauda la adresa fostei echipe .Surdu, nu! Oricum ,Bud joaca la CFR , Surdu la ASA . Chiar daca au pierdut jucatori importanti sunt sigur ca CFR isi va reveni. P.S. Petrucci a *plecat * pentru 450 de mii de euro. Jucator cerebral. La mijlocul terenului. Cu el in teren ,CFR avea sansa sa castige 1 milion de euro in Adeplast.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează