FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASU POLI - FC ARGEȘ 0-0, 4-5 D.PEN.

video „Sfertul” Poli Timișoara - FC Argeș, decis după executarea loviturilor de departajare! Știm 3 semifinaliste din Cupa României

FC Argeș încearcă să se califice în semifinalele Cupei României / Sursă foto: GSP
FC Argeș încearcă să se califice în semifinalele Cupei României / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 20:59 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 21:21

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare.

  • Sepsi și FC Voluntari au fost primele două echipe calificate în careul de ași al Cupei României, după 2-1 împotriva Chindiei, respectiv 1-0 cu FC Buzău
  • CSO Filiași și CS Universitatea Craiova se vor înfrunta joi, în ultimul meci al acestei faze
  • Partidele se dispută într-o manșă eliminatorie, pe terenul echipei din eșalonul inferior sau al celei mai slab clasate, excepție făcând meciul de mâine, care se va juca pe „Oblemenco”

„Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de spectatori, extrem de gălăgioși, au compensat diferența evidentă de valoare. 

Poli s-a închis excelent și a încercat să dea lovitura pe contraatac. A avut o șansă mare în prima parte, prin Octavian Ursu, scăpat singur spre poartă. Șutul a fost însă telefonat. Șansa bănățenilor a venit imediat după o intervenție miraculoasă a portarului Păduraru. Acesta respinsese în corner o lovitură de cap trimisă de Said, din 6 metri.

FC Argeș, în semifinalele Cupei României

Cel mai încins moment s-a petrecut în minutul 90, când „centralul” Iulian Dima i-a arătat lui Octavian Ursu al doilea cartonaș galben. Mijlocașul gazdelor a avut o intrare inutilă cu talpa ridicată, la marginea careului advers. 

FC Argeș a forțat în cele două reprize de prelungiri, a trimis multe centrări în careul advers, dar fără succes. Apărarea eroică a formației pregătite de Nicolae Croitoru a rezistat.

Cea de-a treia semifinalistă a fost decisă în urma loviturilor de departajare. Aici, piteștenii au avut nervii mai tari, la fel ca meciul din „șaisprezecimi”, cu FC Botoșani. Latovlevici, Arias, Ișfan, Viana și Fatai au transformat cu mult calm. Din tabăra gazdelor a ratat Pamfile.

SSU Poli Timișoara - FC Argeș 0-0 (4-5 după pen.)

FC Argeș merge mai departe, 5-4 la penalty-uri.

Egalitate după cele 90 de minute. Urmează două reprize de prelungire. 
min. 90: Poli rămâne în 10 oameni, după eliminarea lui Octavian Urse. Acesta a văzut al doilea cartonaș galben pentru o intrare cu talpa, la marginea careului advers. 
min. 83: Momente bune pentru Poli. Fanii timișoreni simt acest lucru și amplifică scandările.
min. 67: Păduraru prinde mingea, apoi, cu brațele ridicate, se lovește de bara transversală. Said e la un pas să profite, dar „centralul” Iulian Dima dictează fault în atac.
A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 28: La acțiunea imediat următoare, Ursu irosește o bună oportunitate. Dejoacă pasul la ofsaid al argeșenilor, dar șutul din interiorul careului este slab, pe centrul porții.
min. 27: Cea mai mare ocazie a meciului! Păduraru, portarul lui Poli, intervine cu un reflex senzațional și respinge în corner mingea trimisă cu capul de Said, din 6 metri.
min. 17: FC Argeș preia treptat controlul partidei, dar fără a se apropia periculos de poarta adversă. 
A început partida! 

ASU Poli Timișoara - FC Argeș, echipe de start

SSU Poli Timișoara: Păduraru – Șofran, Mera (cpt), Scutaru, Pamfile – D. Andrei, Ignea, Lazăr, Oanea – Gerbi, Ursu 
Rezerve: Murariu - Bocșan, Bîrnoi, D. Radu, Zaluschi, Hațegan, Olariu 
Antrenor: Nicolae Croitoru 

FC Argeș: Croitoru – Telcean, Pițian, Boldor, Latovlevici – D. Viana, Meza Colli - Raynov, Ruan Teles, Palic – Said 
Rezerve: Greab – Tofan, Joao Miguel, Mușat, I. Șerban, Honciu, Jafar Arias, Ișfan, Fatai 
Antrenori: Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi

Stadion: „Dan Păltinişanu” (Timişoara)
Arbitru: Dima Iulian (Bucureşti) / A1: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa), A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Atacantul lui Becali, muștruluit după ultimul gest: „Face ce a învățat în cei 7 ani de-acasă. A fost și la națională un episod”
Probleme
Atacantul lui Becali, muștruluit după ultimul gest: „Face ce a învățat în cei 7 ani de-acasă. A fost și la națională un episod”

Citește și alte știri din Cupa României: 

Faza care l-a uluit pe Emil Săndoi în Chindia - Sepsi: „Rar vezi așa ceva pe terenurile de fotbal”

Adversara lui CSU Craiova din „sferturile” Cupei vine după o umilință incredibilă în Liga 3: „Ne-a surprins pe toți, nu ne așteptam”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
ripensistu
ripensistu  •  01 Decembrie 2021, 23:31

Trebuie desfiintata urgent Dinamo Pitesti.

dubluv
dubluv  •  01 Decembrie 2021, 23:00
Postat de Clau Alex Berdei pe 01 Decembrie 2021, 22:09

Am pierdut datorita unei bare date la loviturile de departajare.Asta este,mergem mai departe.Succes Argesului.Hai Poli!Forzza Viola!

iar ultimul gol al Argesului a fost bara-gol...

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  01 Decembrie 2021, 22:22

Deși nu meritau după josnicia cu pozele alea din vestiarul Stelei, am ținut cu Poli astăzi. Însă asta e, la cum au pierdut cred ca și Karma a avut rolul ei … :-))) Am văzut și astăzi ca nu joaca nici locul din Clasament nici Liga unde te găsești, nici banii din cont, degeaba se screm prostii fcsbisti sa discrediteze echipele din L2.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează