FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CUPA ROMÂNIEI

EXCLUSIV Autodenunț sau glumă proastă? Patronul unui club învins cu 13-0 în Cupa României și-a anunțat prietenii pe Whatsapp: „Am pariat 50k. Așa se fac 15k în 90 de minute”

Articol de , - Publicat luni, 18 iulie 2022 12:39 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 14:32

Un român stabilit în America a postat pe un grup de Whatsapp că a pariat „50.000” la cotă 1.30 pe înfrângerea echipei sale într-un meci din faza regională a Cupei României Betano. Prietenii de pe grup l-au denunțat la FRF, însă finanțatorul susține că a făcut doar „o glumă proastă”.

Departe de forfota fotbalului important din România, pe 9 iulie, la poalele munților Apuseni, Gloria Geoagiu o învingea pe Nera Bogodinț cu 13-0 într-un meci fără istoric din etapa a doua a fazei regionale din Cupa României. 

Pe terenul din spatele bisericii din oraș, gazdele au condus cu 4-0 la pauză, apoi scorul a luat proporții: 6-0 în minutul 52, 10-0 în minutul 70 și 12-0 în minutul 81. 

În primul meci din grupa de trei, Nera pierduse acasă cu CSO Turceni, scor 0-4, iar calificarea în turul următor s-a decis în ultima partidă, CSO Turceni - Gloria 2-1. 

Toate partidele au fost oferite pariorilor din România de mai multe case, iar victoria Gloriei în meciul cu Nera fusese cotată cu 1.30. Diferența dintre cele două echipe e de un eșalon: Gloria joacă în Liga 4 din Hunedoara, Nera în Liga 5 din Caraș-Severin. 

Autodenunț sau glumă proastă? Patronul unui club învins cu 13-0 în Cupa României și-a anunțat prietenii pe Whatsapp: „Am pariat 50k. Așa se fac 15k în 90 de minute”
Bucuria jucătorilor de la Gloria Geoagiu, la finalul partidei câștigate cu 13-0

Rezultatul de 13-0 l-a surprins, însă, pe antrenorul gazdelor, Gabriel Cotoară: „Nu i-am urmărit în primul lor meci din grupă, cu Turceni, nu am avut cum. Sunt distanțe mari, nu avem nici timp nici bani să studiem adversara. Dar mă așteptam la o replică mult mai bună, nu mă așteptam la scorul ăsta. 

Am văzut o echipă destul de înapoiată din toate punctele de vedere. Aveau jucători cu kilograme în plus, am văzut jucători amotrici, erau și niște copii care aveau tot felul de preluări greșite”.

Patronul dă cotele, prietenii îl denunță

Fără știința lui Cotoară, în dimineața meciului, pe un grup de Whatsapp creat de niște români din Statele Unite, finanțatorul și creatorul echipei învinse, Flavius Breșneni - un om de afaceri de 41 de ani stabilit la Philadelphia - posta un printscreen cu cotele partidei de pe pagina de mobil a unei case de pariuri. Imediat după, a pus comentariul: „1 solist :D”. 

După aproape o oră, un alt membru răspundea: „Acuma faci bani”.

La finalul jocului pierdut cu 13-0, Breșneni revine cu mesajul „Am pariat 50k în Ro. Am băgat jumate de echipa juniorii de la U17 sa nu am surprize la rezultat. Asa se fac 15k in 90 de minute”, alături de un emoticon cu limba scoasă. 

Autodenunț sau glumă proastă? Patronul unui club învins cu 13-0 în Cupa României și-a anunțat prietenii pe Whatsapp: „Am pariat 50k. Așa se fac 15k în 90 de minute”
Flavius Breșneni, 41 de ani, un om de afaceri român stabilit în America

„Te prind ăștia. Nouă nu ne-ai dat duma”, replică un membru. 

Capturile cu aceste discuții au plecat a doua zi pe adresa de email a FRF. Expeditorul scrie: „Știu că probabil nu o să aveți timp pentru așa ceva sau să luați vreo măsura, dar mă gândesc cu groază ce se întâmplă în fotbalul din Liga 3, cred că se poate paria pe Liga 3. Acest individ este văr cu căpitanul de la CSM Reșița, așa că nu m-ar mira ca și la barajul cu Dumbrăvița sa fi fost ceva. Puteti măcar verifica dacă într-adevăr a jucat cu jumătate din echipa U17”.

„Echipa mă costă 20.000 de dolari pe an”

Gazeta a încercat să verifice informația cu președintele Nerei, Andreea Ignat. Aceasta a răspuns evaziv: „S-a văzut că suntem o echipă mică, a fost o surpriză oricum că am ajuns până aici. Ne-au lipsit doi-trei jucători de marcă. Nu știu să vă zic cine sunt, nici nume, nici posturile lor, trebuie să-l întrebați pe Flavius Breșneni”. 

Plecat din țară în 2006, după a terminat cursurile politehnicii din Timișoara, Breșneni este implicat în afaceri imobiliare în zona orașului Philadelphia. 

Românul spune că s-a decis să înființeze clubul Nera în Bogodinț - satul de origine al părinților săi - din „pură pasiune. Alt scop nu am. Încerc să fac ceva pentru zonă la nivel de copii și juniori. Anul ăsta, proiectul mă va costa în jur de 20.000 de dolari. Doar organizarea meciului cu Turceni, la Reșița, a costat 5.000 de lei. 

Nu vreau să blamez pe nimeni, dar cu trei zile înainte de acel meci nu știam nimic despre cerințele de organizare. Abia vineri am aflat că doar baremul de arbitri e 1.700 de lei”.

Au jucat cu copiii, titulari erau la nunți și botezuri

Breșneni recunoaște că a scris pe Whatsapp că a pariat pe victoria adversarilor de la Gloria Geoagiu: „Da, am susținut că am pariat. E gluma noastră ca să ne spălăm rușinea. A fost o glumă proastă. Am zis că am pariat, că am băgat juniorii, bla, bla, bla. 

Nici nu am știut că se bagă meciul în ofertă. Cu câteva ore înainte am aflat. Și nici nu pariez, nu sunt fan pariuri. Din contră, cred că acesta este un motiv pentru care fotbalul românesc a devenit un sport al pariurilor. Nici nu cred că a pariat cineva dintre oamenii pe care îi cunosc. Băieții fac glume prin sat: „Da, mă, am băgat la pariuri!”. 

OK, în prima fază, pentru noi a fost o mândrie că am fost în ofertă. „Wooow, suntem băgați la pariuri!”. Dar nici nu am avut unde să pariez și nici să… Oricum, mă surprinde că a apărut chestia aia. Acel grup de Whatsapp e format de mine, aici în Philadelphia”. 

Autodenunț sau glumă proastă? Patronul unui club învins cu 13-0 în Cupa României și-a anunțat prietenii pe Whatsapp: „Am pariat 50k. Așa se fac 15k în 90 de minute”
Arbitrii meciului Gloria Geoagiu - Nera Bogodinț și jucătorii celor două echipe

Omul de afaceri susține că înfrângerea umilitoare are o explicație simplă: „Băieții mei cei mai buni au fost la piață, în concedii, la nunți, la botezuri. A trebuit să mergem la Geoagiu cu copii de 15 ani. Am fost 13 sau 14 în total, dintre care trei portari. 

Meciul a fost filmat, noi suntem amatori. A fost 4-0 la pauză, unii s-au accidentat, nu au vrut să mai joace. A ieșit și antrenorul-jucător de pe teren, a fost un talmeș-balmeș. Am schimbat portarul cu un copil de 14-15 ani. Am jucat ca pe maidan, iar cei de la Geoagiu nu s-au oprit deloc. 

Cei mai buni jucători ai mei lucrează pe la Carrefour, pe la Profi. Încercăm să aducem acum niște jucători mai buni. E păcat, ne facem de râs, ajungem și pe la FRF”.

Expert: „Un pariu aproape imposibil”

Nera este o echipa de amatori, nici măcar nu are grupa de juniori U17, aspect necunoscut de membrii acelui grup. Puteți de altfel să vizionați în întregime meciul pe pagina de Facebook a echipei. Toate meciurile nostre sunt transmise live, tocmai să existe transparență.

 - Flavius Breșneni, finanțator Nera Bogodinț

Sursele GSP susțin că oficialii FRF nu intenționează să analizeze informațiile primite din Statele Unite, pe email. 

Un expert în piața de pariuri contactat de Gazetă spune că „e greu spre imposibil să poți plasa 50.000 de dolari sau de euro pe un meci de Cupa României între două echipe atât de mici. În mod sigur, este imposibil să plasezi un singur pariu de 50.000. 

Poți plasa o sumă rezonabilă doar dacă meciul e în oferta mai multor case și dacă ai un număr de peste 100 de persoane care să parieze sume mai mici. 

În mod normal, volumul de pariere pe o astfel de partidă este unul foarte mic, iar orice sumă mai mare apărută brusc în piață ar atrage rapid atenția bookmakerilor care ar sesiza autoritățile”.

Citește și alte articole:

Helmut Duckadam, după dezvăluirile GSP: „Rareș Ilie nu e jucător de 5 milioane de euro. Mai bine în liga a doua din Elveția decât rezervă în Franța”
FRANȚA
Helmut Duckadam, după dezvăluirile GSP: „Rareș Ilie nu e jucător de 5 milioane de euro. Mai bine în liga a doua din Elveția decât rezervă în Franța”
Gigi Becali, acces de furie în direct la TV: „Ai 30.000 de euro pe lună! Plimbă-i, mă, și dă-le gol!”
FCSB - U CLUJ 1-1
Gigi Becali, acces de furie în direct la TV: „Ai 30.000 de euro pe lună! Plimbă-i, mă, și dă-le gol!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
brentford
brentford  •  18 Iulie 2022, 14:53

Stucane,ce rost are acest "articol" daca la final s-a dovedid o gluma pe whatsapp? "În mod sigur, este imposibil să plasezi un singur pariu de 50.000. " Deci este imposibil,iar voi faceti tot posibilul sa depasiti penibilul.

abedi
abedi  •  18 Iulie 2022, 14:43

Stucan inventeaza bazaconii de 50k de euro la un meci de cupa cu neica nimeni :)))) Doamne fereste, Stucan daca ar avea o casa de pariuri ar da faliment dupa 5 min cu asa risk management :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează