FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FCSB

EXCLUSIV Ce riscă FCSB în urma scandărilor xenofobe la adresa Ungariei » Reacția lui Csaba Asztalos: „Nu-mi pot explica astfel de ieșiri!”

Csaba Asztalos conduce din 2005 CNCD; Recent, a fost reales președinte
Csaba Asztalos conduce din 2005 CNCD; Recent, a fost reales președinte

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 10:04 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 10:35

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, imaginile reprobabile cu jucătorii lui FCSB care au scandat, alături de suporteri, sloganuri xenofobe.

  • CONTEXT: FCSB a câștigat Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Sepsi, scor 1-0. După meci, roș-albaștrii au sărbătorit alături de câteva sute de fani la baza echipei din Berceni;
  • În afara cântecelor obișnuite, Gheorghe Mustață, cel mai vocal lider al suporterilor FCSB, a dat tonul scandărilor xenofobe la adresa Ungariei. Jucătorii lui Toni Petrea nu au părut deranjați, acceptând să cânte în continuare;
  • „România e țară noastră și ne p***m pe Ungaria voastră. Să-ți dăm la m**e, bozgore”, au fost derapajele roș-albaștrilor.

„Riscă o amendă cuprinsă între 20.000 de lei și 100.000 de lei. Acum, să vedem dacă Federația va demara o procedură sau nu, au și ei propriile regulamente”, a declarat conducătorul CNCD pentru GSP.ro.

„Inclusiv la FCSB au fost jucători, antrenori de etnie maghiară care au făcut performanță”

„Eu chiar nu înțeleg astfel de comportamente. În loc să ne concentrăm pe sport, pe bucuria pe care o oferă jocul... bine, nu e cazul partidei de aseară, care a fost sub orice critică. Ar trebui să prețuim mai mult faptul că în fotbal există diversitate, având în vedere că avem jucători din toate colțurile lumii. 

Iar parcursul istoriei noastre sportive se leagă de jucătorii minoritari, în special cei maghiari, care au contribuit întotdeauna la reușitele sportului din România. Inclusiv la FCSB au fost jucători, antrenori de etnie maghiară care au făcut performanță, și aici mă refer la Emeric Ienei, Ladislau Boloni și alții”, a mai spus Csaba Asztalos.

Csaba Asztalos, președinte CNCD: „Nu-mi pot explica astfel de ieșiri”

De asemenea, Asztalos ia în calcul sporirea sancțiunilor, pentru ca asemenea episoade să nu se mai repete în viitor.

„Nu-mi pot explica astfel de ieșiri, mai ales în aceste vremuri dificile. Avem activități cu Federația de ani de zile. FRF chiar a aplicat regulamentele privind combaterea discriminării, am văzut sancțiuni chiar în acest an.

Cred că suporterii au înțeles mai bine ce au greșit când, din nefericire, forurile internaționale au sancționat naționala României. Pe viitor, probabil că una dintre soluții va fi aplicarea unor sancțiuni mai aspre, meciuri fără spectatori și se poate ajunge inclusiv la o formă de depunctare”, a încheiat Csaba Asztalos.

VIDEO Scandările xenofobe după finalul meciului Sepsi - FCSB 0-1

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ilie Dumitrescu, scandal ÎN DIRECT cu Gigi Becali: „Ți-am dat foarte mulți bani împrumut! Nu ești sănătos, îți spun clar!”

Gigi Becali nu se dezminte: „Nu-i mare lucru victoria, bucuria o reprezintă ăia 300-400.000 de euro. La mine la buzunar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (117)
decaraiman
decaraiman  •  24 Iulie 2020, 16:37
Postat de Ferenc József pe 24 Iulie 2020, 08:10

Asta e un mit ca multe altele. Mandatul lui Asztalos s-a terminat fix acum 3 luni. Si a fost reales cu unanimitate de pnl, psd si cine mai e in consiliu, pentru un nou mandat. verificati

Si inca ceva , am prieteni Unguri in toata tara , eu nu cu ungurii de rand am probleme eu am probleme cu politicienii de la UDMR si de la FIDES care va incita aiurea

decaraiman
decaraiman  •  24 Iulie 2020, 16:35
Postat de decaraiman pe 23 Iulie 2020, 22:11

U.E Csaba Asztalos aici e Romania . Lumea trebuie sa stie , PSD la numit pe Asztalos mare sef la CNCDE

Prietene stiu mai bine ca tine cine si cu cine a votat ii stiu si nominal asa ca lasa-ma cu abureli , spune altora care nu au treaba cu fenomenul institutiilor de stat

1529889800438003
Ferenc József  •  24 Iulie 2020, 08:10
Postat de decaraiman pe 23 Iulie 2020, 22:11

U.E Csaba Asztalos aici e Romania . Lumea trebuie sa stie , PSD la numit pe Asztalos mare sef la CNCDE

Asta e un mit ca multe altele. Mandatul lui Asztalos s-a terminat fix acum 3 luni. Si a fost reales cu unanimitate de pnl, psd si cine mai e in consiliu, pentru un nou mandat. verificati

Vezi toate comentariile (117)
Comentează