FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  TURUL 3

FOTO A început turul 3 din Cupa României » CSA Steaua, calificare dramatică la loviturile de departajare. Dinamo s-a distrat cu Tunari. Toate rezultatele

Astăzi continuă duelurile din turul III al Cupei
Foto: Raed Krishan +11   FOTO
Astăzi continuă duelurile din turul III al Cupei Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 15:38 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 21:34

Marți a început turul 3 al Cupei României, fază în care intră în competiție echipele din Liga 2. Duelurile din această rundă continuă astăzi, cu meciurile celor de la Steaua și Dinamo în prim-plan. 

Cu o singură excepție, echipele din Liga 2 care au evoluat marți au reușit să treacă mai departe, fiind vorba despre Ripensia Timișoara, CSC Dumbrăvița, CSM Slatina și Chiajna, ultima având nevoie de lovituri de departajare pentru a o elimina pe gruparea din Popești-Leordeni (Liga 3)

Marea surpriză a zilei de marți fost produsă de CSM Alexandria, liderul Seriei #6 din Liga 3 impunându-se pe teren propriu contra celor de la Progresul Spartac, nou-promovată în „B”.

CSA Steaua a obținut și ea calificarea mai departe însă „militarii” au avut emoții mari în meciul de la Flacăra Moreni. După ce au condus până în minutul 80, elevii lui Oprița s-au văzut conduși de formația din Liga a 3-a în finalul meciului. Roș-albaștrii au egalat la ultima fază a meciului și au dus partida în prelungiri. 

De acolo, meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde Steaua s-a impus cu 4-2 și s-a calificat mai departe.

Toate rezultatele din turul 3 al în Cupei României: 

  • CS Tunari – Dinamo 0-3 
  • SM Flacăra Moreni – CSA Steaua 2-2 , 4-6 d.pen
  • CS Viitorul Ianca – ACS Suporter Club Oțelul Galați 1-3
  • CSM Reșița – Politehnica Timișoara 2-0
  • CS Blejoi – Gloria Buzău 0-4
  • ACS SR Municipal Braşov – CSC 1599 Șelimbăr 0-3
  • CS Ştiinţa Miroslava – Politehnica Iași 1-3
  • ACS Flacăra Horezu – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-3
  • CS Ocna Mureş – CS Unirea Ungheni 2018 2-1
  • Foresta Suceava – CS Dante Botoșani 2-1
  • AFC Dunărea 2005 Călărași – AFC Unirea 04 Slobozia 1-5
  • CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – FC Unirea Dej 2-1
  • CS Afumați – Metaloglobus București 1-0
  • Axiopolis Cernavodă – AFC Unirea Constanța 3-1
  • CSM Satu Mare – CS Minaur Baia Mare 1-2
  • ACS KSE Târgu Secuiesc – Fotbal Club Brașov 0-5

Axiopolis Cernavodă – AFC Unirea Constanța 3-1

Premieră pentru Axiopolis Cernavodă. Partida cu Unirea Constanța se joacă în nocturnă, lucru inedit pentru o formație din Liga a 4-a. De asemenea, meciul e transmis live pe facebook.

CS Tunari – Dinamo 0-3 

Echipa de start a lui Dinamo (4-3-3): Dujmovic - Buleică, Giafer, Patriche, Amzăr - N. Roșu, Iglesias, Bordușanu - Bani, Buhănescu, Ghezali
Rezerve: Oncescu, Moura, Bena, Lazăr, Borcea, Ionescu, Gorka, Pop, Delciu

+7 FOTO

Rezultatele de marți din Cupa României

  • CS Şoimii Lipova – CS Lotus Băile Felix 3-1
  • CSC Ghiroda și Giarmata Vii – SC Fotbal Club Ripensia Timișoara 0-2
  • CS Avântul Periam – CSC Dumbrăvița 0-1
  • CSM Jiul Petroşani – CSM Deva 0-0, 3-0 după prelungiri
  • CSO Petrolul Potcoava – CSM Slatina 1-3
  • CSM Alexandria – AFC Progresul 1944 Spartac 2-1
  • SC Popești-Leordeni – CS Concordia Chiajna 0-0, 0-0, 4-5 la penalty-uri

Joi, 16:30

  • CS Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Partidele din turul 3 se dispută într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate în ediția de campionat anterioară. Faza următoare este play-off-ul, programată pe 29 septembrie, când vor fi intra în competiție și primele cluburi de Liga 1.

Ce urmează după turul 3. Nou format al Cupei României

  • Urmează faza play-off-ului, unde intră cele 24 de echipe calificate din turul 3, precum și 8 echipe din Liga 1, cele de la locul 9 în jos în ultimul sezon din Liga 1.
  • După faza play-off-ului se trece la grupe, unde vor intra cele 16 echipe câștigătoare în play-off și primele 8 formații din sezonul anterior al Ligii 1.
  • Cele 24 de echipe vor fi împărțite în 3 urne valorice, urmând a fi repartizate în 4 grupe de câte 6 echipe.
  • Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3.
  • „În urna valorică 1 vor fi distribuite echipele care au participat în play-off-ul sezonului anterior și echipele de pe locurile 1 și 2 din play-out-ul sezonului anterior (de Liga 1).
  • În urna valorică 2 vor fi distribuite echipele din sezonul actual de Liga 1 calificate din faza play-off-ului. În situația în care sunt echipe din Liga 1 eliminate în play-off, locul acestora va fi luat de un număr corespunzător de echipe calificate din play-off, în funcție de locul în clasament ocupat în sezonul precedent.
  • În urna valorică 3 se vor afla restul de 8 echipe calificate din fazele anterioare”, a explicat Felix Grigore
A început turul 3 din Cupa României » CSA Steaua, calificare dramatică la loviturile de departajare. Dinamo s-a distrat cu Tunari. Toate rezultatele

Primele două echipe din fiecare grupă merg în faza sferturilor de finală, urmând a juca conform următoarei scheme:

A început turul 3 din Cupa României » CSA Steaua, calificare dramatică la loviturile de departajare. Dinamo s-a distrat cu Tunari. Toate rezultatele

Echipele câștigătoare de grupă vor juca meciurile pe teren propriu.

Tot ce trebuie să știi înainte de CFR Cluj - Sivasspor:

Vezi și:

Două treimi din abonații DDB NU mai dau bani pentru Dinamo! Anunțul făcut în direct de președintele programului
Dinamo
Două treimi din abonații DDB NU mai dau bani pentru Dinamo! Anunțul făcut în direct de președintele programului
Ce clauză i-a pus Gigi Becali în contract lui Billel Omrani + Cum a comentat imaginile cu atacantul francez în stare de ebrietate
FCSB
Ce clauză i-a pus Gigi Becali în contract lui Billel Omrani + Cum a comentat imaginile cu atacantul francez în stare de ebrietate

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
Catalynn___
Catalynn___  •  15 Septembrie 2022, 12:57
Postat de popescu.dzn pe 15 Septembrie 2022, 04:43

Pe zi ce trece ești si mai prost desi părea imposibil. Cu Carmen, Popesti, Slobozia, Spartac, Metaloglobus, Dej, Selimbar cine a jucat? Cine s-a făcut de ras? FCSB a ținut la Brandul Steaua, nu l-a făcut de ras. A bătut Chelsea, Ajax, Valencia si alte vreo 30 de echipe Europa. Dacă tu zici ca o singura înfrângere in Europa este de ras înțeleg si de ce ai susținut ca promovează CSA. Pentru ca ești prostul proștilor

Exact bă Dino, și atunci tot FCSB a fost, NU Steaua, însă nu am vrut sa îți dau satisfacția de a recunoaște! :-))))) Pe mine nu mă interesează Cupa decât dintr-un singur punct de vedere: sper sa dam peste voi! Vreau sa va număr personal, unul câte unul, sa știm exact câți ați fost! Si nu doar eu! :-))) PS: văd ca suferința îți da insomnii, altfel nu știu ce căutai la 5 fără un sfert dimineața pe articolul ăsta. Bine, e și vârsta … :-)))

popescu.dzn
popescu.dzn  •  15 Septembrie 2022, 04:44
Postat de Catalynn___ pe 14 Septembrie 2022, 23:58

Mie imi convine, așa poate dam de FC fcsb in grupe! :-)))

Zici tu ca îți convine? Normal, dacă nu gândești. Eu zic invers. Ia si o cruce la tine sa o pui pe club după meci

popescu.dzn
popescu.dzn  •  15 Septembrie 2022, 04:43
Postat de Catalynn___ pe 14 Septembrie 2022, 23:56

Știți ca io-s corect, așa ca voi recunoaște ca astăzi echipa de la Moreni nu a fost Steaua ci FCSB! Da, ati citit bine, FCSB! Dacă era Steaua trata meciul cu seriozitate și își respecta adversarul, chiar daca era din L3 și aveau un portar de 16 ani cu fizic de șahist. Știu ca e greu după ce bati Dinamo după 24 de ani sa joci cu fostul lor “satelit”, însă o echipa de anvergura Stelei nu se face de rușine cu echipe mici ca FCSB. Așa ca da, azi la Moreni a jucat FCSB, nu Steaua! :-)))

Pe zi ce trece ești si mai prost desi părea imposibil. Cu Carmen, Popesti, Slobozia, Spartac, Metaloglobus, Dej, Selimbar cine a jucat? Cine s-a făcut de ras? FCSB a ținut la Brandul Steaua, nu l-a făcut de ras. A bătut Chelsea, Ajax, Valencia si alte vreo 30 de echipe Europa. Dacă tu zici ca o singura înfrângere in Europa este de ras înțeleg si de ce ai susținut ca promovează CSA. Pentru ca ești prostul proștilor

Vezi toate comentariile (18)
Comentează