FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - CFR CLUJ

Clujul în cârje » Un singur om de bază ar putea apărea în meciul cu CS Universitatea Craiova, din Cupa României

Articol de - Publicat joi, 23 septembrie 2021 11:19 / Actualizat joi, 23 septembrie 2021 11:19

Lideri detașați în campionat, la distanță mai mare ca niciodată de rivale, campionii de la CFR Cluj vor alinia azi, în disputa cu CS Unviersitatea Craiova, o echipă „cârpită" cu rezerve.

  • CS Universitatea Craiova - CFR Cluj, din „șaisprezecimile” Cupei României, este astăzi, de la ora 21:30

Deși s-a confruntat cu multe absențe, CFR a reușit să rupă sincopa de două eșecuri consecutive, cu FC Botoșani și Jablonec, după victoria cu Craiova lui Reghecampf. Și se uită de departe la următoarele clasate. 

N-au trecut decât 9 etape din Liga 1, dar podiumul este mai destrămat ca niciodată, cel puțin de când s-a trecut la sistemul cu play-off și play-out, din 2015-2016. Trupa din Gruia nu a pierdut decât trei puncte și conduce detașat, fiind urmată de două outsidere, FC Botoșani, la 4 puncte, și Rapid, o nou-promovată, la 7.

Contracandidatele tradiționale în lupta la titlu, FCSB și CSU Craiova, sunt în derivă, departe, la 9, respectiv 11 puncte de CFR. Primii, după două victorii consecutive, abia prind ultimul loc de play-off. Dar roș-albaștrii sunt acum la aceeași distanță de lider ca și de Dinamo (6p), la fel și oltenii de Clinceni (2p), adică ocupantele locurilor direct retrogradabile.

Ca Steaua și Dinamo în anii '80

Făcând o comparație cu anii '80, ardelenii au acum aceeași linie de clasament cu a Stelei în sezoanele '85/'86 și '86/'87 (se acordau două puncte la victorie), când formația din Ghencea era regina Europei: 8 victorii și o înfrângere. Dar atunci podiumul era mai strâns, Sportul, Dinamo sau Craiova fiind numai la 3-4 puncte diferență.

Doar Deac ar putea juca

Azi, CFR va disputa revanșa cu CSU Craiova, în Cupă, cu multe rezerve. Dintre titulari, numai Deac va evolua, întrucât e suspendat în campionat. Dintre accidentați, au șanse să revină Graovac și Sigurjonsson. În continuare, Petrescu nu se va putea baza pe Alibec, Omrani și Susici. Astfel, vor fi folosiți mai mulți jucători de la echipa a doua, printre care Tahiri, Fofana, Hoban și Chipciu, precum și cei tineri, mai puțin folosiți. 

Podiumul edițiilor de campionat cu play-off și play-out după 9 etape

Clujul în cârje » Un singur om de bază ar putea apărea în meciul cu CS Universitatea Craiova, din Cupa României

VIDEO Dan Petrescu i-a dat replica lui Marius Șumudică: „Să își găsească echipă și să aibă performanțele mele”

Citește și alte știri despre Cupa României: 

Dinamo a pierdut doi oameni de bază, chiar în ziua premergătoare meciului cu Ripensia » Ce se întâmplă cu Torje și Ivanovski

Ilie Dumitrescu, uluit de salariile jucătorilor de la CS Hunedoara: „Nu se poate! Nu ai cum să câștigi atât”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  23 Septembrie 2021, 12:51

Daca echipa e cea data tot de voi in GSP atunci eu nu vad niciun jucator care sa nu aiba jocuri in liga 1 si sa nu fi fost ravniti de oricare echipa de liga1. Cestor, Stefan ,Butean, Rodrighez, Fofana chiar portarul si Gadea nu sunt jucatori buni de liga noastra amarata?!! Asta sa nu mai socotesc pe inepuizabilul Deac sau tehnicul Chipciu. Si atunci de ce echipa de rezerve vorbim? Ca sa ne aflam in treaba ca informatie de ziaristi nu este.

2711537815766774
Cosmin Daniel Tuta  •  23 Septembrie 2021, 12:00

Toată lumea este *** cu echipa a doua, o prosteală că de tot ce aberează Petrescu voi haliți la gsp..... treziți-vă fraților ca deveniți penibili!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează