FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - SEPSI 0-1

VIDEO + FOTO Sepsi Sf. Gheorghe a bătut-o pe CS Universitatea Craiova și pe „Oblemenco” și va juca finala Cupei României cu Voluntari!

FOTO: Facebook @UCVOficial +12   FOTO
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 21:25 / Actualizat joi, 12 mai 2022 21:39

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins-o pe CS Universitatea și la returul semifinalei Cupei României, scor 1-0 (2-1 în tur), și va juca în ultimul act împotriva lui FC Voluntari.

Craiova ajunsese să spere că ar fi putut câștiga titlul, încurajată de o serie cu rezultate foarte bune, dar a ajuns acum mai aproape de un deznodământ dezastruos al acestui sezon. Oltenii vor evolua într-un baraj pentru ocuparea ultimului loc de Conference League după ce au ratat Cupa, un trofeu care părea să li se fi cuvenit.

Penalty nedat în prima repriză din CSU Craiova - Sepsi » Mihai Stoica, ironie la adresa lui Feșnic
CSU Craiova - Sepsi
Penalty nedat în prima repriză din CSU Craiova - Sepsi » Mihai Stoica, ironie la adresa lui Feșnic

Eșecul surprinzător a fost înregistrat pe "Oblemenco", un stadion în care atmosfera e atât de bună încât îi injectează Craiovei o energie în plus. Păcat pentru Reghecampf că oamenii din tribune nu-i pot transmite echipei lui și talent, și orientare pe teren!

CS Universitatea Craiova, eliminată de Sepsi în semifinalele Cupei României

Sepsi o bătuse pe Universitatea la Sfântu Gheorghe cu 2-1 și a jucat mai bine decât adversara și în deplasare. Trupa lui Bergodi a ratat ocazii mari într-o primă repriză în care U a fost amenințătoare în mod concret doar cu o execuție a lui Crețu din care mingea a ajuns în bară. Aganovici, Tudorie, Ștefănescu au ratat ocazii ale oaspeților înainte ca Ștefănescu să mai beneficieze de o șansă și să profite de ea. 

Balonul a ajuns la extrema lui Sepsi în cea mai simplă fază de atac posibilă: Niczuly a degajat balonul care a parcurs terenul până la careul Craiovei, unde Ștefănescu a pătruns până când a ajuns față în față cu Pigliacelli, căruia i-a strecurat mingea printre picioare.

Echipa tremurândă a Craiovei a devenit și mai nesigură după ce a încasat golul. Panicați în fața dezastrului, alb-albaștrii au început să atace haotic, nu că ar fi existat vreun plan vizibil până la 0-1!, și să se deschidă în apărare cât să-i lase pe oaspeți să mai încerce lovituri pe contraatacuri.

Sepsi nu a mai lăsat spații, s-a așezat serios în apărare și și-a ținut adversarii la distanță de poarta lui Niczuly. Spre final, Bancu a arătat cât de lipsită de luciditate a fost echipa pe care a condus-o el din calitatea de căpitan. 

El a luat balonul care ieșise în aut, l-a împuns cu capul pe Așkovski și apoi l-a lovit cu mingea pe nord-macedoneanul care picase la pământ. Atât de concentrată și de inteligentă a fost Universitatea într-un meci pe care-l juca pentru salvarea întregului sezon. Acum i-a mai rămas o mică șansă, să câștige barajul pentru Conference. Adversara: Rapid, Botoșani sau iar Sepsi, dacă formația din Covasna nu va cuceri Cupa. 

Universitatea Craiova - Sepsi 0-1

Penalty nedat în prima repriză din CSU Craiova - Sepsi » Mihai Stoica, ironie la adresa lui Feșnic
CSU Craiova - Sepsi
Penalty nedat în prima repriză din CSU Craiova - Sepsi » Mihai Stoica, ironie la adresa lui Feșnic

min. 89: Nicușor Bancu vede cartonașul roșu pentru două gesturi grosolane. Își lovește adversarul cu capul în piept, apoi îi aruncă mingea în cap. 
min. 84: Aganovic, aflat pe bancă acum, vede al doilea cartonaș galben din partea lui Horațiu Feșnic.
min. 81: Bogdan Vătăjelu șutează puternic, din voleu, dar Niczuly e pe fază și respinge peste bara transversală.
min. 66, gol Sepsi, 0-1: Marius Ștefănescu înscrie pe sub Pigliacelli, la finalul unei faze la care oltenii au cerut ofsaid. Tudorie era doi metri în afara jocului, dar nu este infracțiune când mingea este repusă din „6 metri”.
min. 65: Andrei Ivan rămâne singur în spatele defensivei, la 7 metri de poartă. Vrea să reia din „foarfecă”, dar trimite defectuos.
min. 57: Încă o șansă mare ratată de Sepsi, de data asta prin Tudorie.
min. 55: Ștefănescu profită de gafele din defensiva Craiovei. Încearcă un șut din unghi, dar Pigliacelli respinge în corner.
min. 47: Bancu deviază la câțiva centimetri de poarta lui Pigliacelli un șut expediat de Aganovic.

+8 FOTO


A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 45: Nicolae Păun este avertizat pentr o intrare întârziată asupra lui Gustavo.
min. 43: Andrei Ivan vede cartonașul galben. Atacantul oltenilor l-a împins pe Gonzales.
min. 41: Markovic scapă spre poarta lui Niczuly, dar se aruncă în careu, cerând o lovitură de la 11 metri.
min. 23: Vătăjelu centrează ideal. Andrei Ivan reia cu capul, milimetric pe lângă. Markovic, în spate, era mult mai bine plasat. 
min. 22: Dumitrescu șutează cu exteriorul, de la 20 de metri. Pigliacelli reține fără probleme.
min. 14: Andrei Ivan își încearcă norocul cu un șut din afara careului. Mingea trece puțin peste poartă.
min. 9: Alexandru Crețu se desprinde de adversar și reia cu capul în bara transversală. 
min. 4: Sepsi cere o lovitură de la 11 metri, după o tragere a lui Screciu asupra lui Mitrea. 
A început partida!

CSU Craiova - Sepsi, echipe de start:

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, N. Bancu - Mateiu, Al. Crețu - Gustavo, Baiaram, An. Ivan - Markovic 
Antrenor: Laurențiu Reghecampf 

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, Dumitrescu - N. Păun, Gonzales, Aganovic - Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu 
Antrenor: Cristiano Bergodi

  • În conferința de presă premergătoare meciului, Laurențiu Reghecampf a transmis că singurul fotbalist cu probleme este mijlocașul Alexandru Mateiu, astăzi titular.

Laurențiu Reghecampf, înainte de CS Universitatea Craiova - Sepsi

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) a prefațat manșa decisivă a semifinalei Cupei României, împotriva lui Sepsi.

„Este meciul sezonului pentru noi, ne dă posibilitatea să ajungem în finală. Chiar dacă nu va fi deja câștigată, dar suntem obligați să fim acolo. Trebuie să fim serioși, să ne respectăm adversarul, dar să ne facem jocul. Avem nevoie de aportul fanilor. E cel mai important să vedem că ne susțin”, a spus Laurențiu Reghecampf, despre semifinala cu Sepsi.

Eu întotdeauna sunt optimist. Întâlnim o echipă foarte bună. Avem un mic avantaj după meciul tur, dar nu contează deloc. Noi trebuie să mergem acolo şi să jucăm cu curaj, pentru că nu trebuie să credem că acest mic avantaj ne poate ajuta. Universitatea are o echipă cu jucători de calitate, tehnici, cu viteză, are tot ce îi trebuie pentru a face un meci bun. Repet, nu contează avantajul după meciul tur, fiecare meci are istoria lui.
- Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

  • Dacă Universitatea Craiova ia Cupa, câștigătoarea barajului va evolua apoi cu locul 4 din play-off pentru un loc în preliminariile Conference League;
  • Dacă CSU Craiova nu va câștiga Cupa, atunci CSU, locul 3 din play-off, va juca barajul cu învingătoarea partidei dintre primele două clasate ale play-out-ului, duel contând pentru ultima reprezentantă a României în preliminariile Conference.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de CSU Craiova - Sepsi

Citește alte știri de actualitate:

Reghecampf e all-in pentru Cupa României » Ce va face la meciul cu CFR Cluj din play-off: „Trebuie să demonstreze!”

CALCULE Cum se decide calificarea la barajul pentru Conference League: CSU Craiova influențează bătălia pentru Europa

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (236)
controlor
controlor  •  13 Mai 2022, 09:28

ISTORIA MECIULUI: ...un Bancu nesimtit si needucat...Victoria lui SEPSI OSK !

lionforever
lionforever  •  13 Mai 2022, 02:36
Postat de george.br pe 13 Mai 2022, 00:37

Agramatuleeeeeeee!!!

Prostul lui ajica/ Ești prostul lui ajica! Prostul lui ajica /ești prostul lui ajica!

llocomotivalibera
llocomotivalibera  •  13 Mai 2022, 01:04
Postat de prazberg pe 13 Mai 2022, 00:58

Am castigat super cupa cu voi, v-am scos din cupa, v-am dat cu terenu' in cap si v-am umilit la ultima faza a meciului din turul play-off-ului. Duminica pregateste-te, v-o luati din nou. In ultima etapa sper sa ii bateti pe ***, sincer, in felul asta pot sa-mi bat joc si de voi, si de *** si de *** anonimi de la tara.

ia zi tu ..legenda cu sampaniili de la frigider=))))tu poti sa vorbesti limba turca fara translator

Vezi toate comentariile (236)
Comentează