FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - CFR CLUJ

Reghecampf a confirmat scandalul de la Craiova: „Da, i-am exclus pe Mateiu și Bălașa” + Întrebarea care l-a iritat: „Asta e ideea ta, nu?”

Laurențiu Reghecampf  // foto: captură Facebook
Laurențiu Reghecampf // foto: captură Facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 14:52 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 15:27

Laurențiu Reghecampf (46 de ani), antrenorul lui CSU Craiova, a prefațat meciul echipei sale cu CFR Cluj, din „16-imile” Cupei României. În cadrul conferinței de presă, Reghecampf a confirmat excluderea lui Alexandru Mateiu și Mihai Bălașa din lot. 

Joi, 23 septembrie, CSU Craiova și CFR Cluj se întâlnesc în cel mai tare meci din faza „16-imilor” Cupei României. Duelul vine la doar 3 zile după cel din campionat, câștigat de vișinii cu 1-0.

După înfrângerea din Liga 1, Reghecampf și-a băgat jucătorii în ședință și le-a subliniat importanța câștigării celor două trofee interne, Cupa și campionatul.

Laurențiu Reghecampf: „Câștigarea Cupei este un obiectiv”

„E puțin cam dificil după ultima partidă jucată la Cluj. Sper ca băieții noștri să aibă o altă prezentare, o altă atitudine. Jucăm acasă, un meci decisiv pentru a merge mai departe. Am discutat după ultima partidă, sper ca ei să fi înțeles ce le-am transmis, că mâine seară să avem o atitudine mult mai bună și să ne calificăm mai departe. Câștigarea Cupei este un obiectiv pentru noi, trebuie să ne sacrificăm pentru asta, să facem tot ce putem.

Principalul nostru obiectiv este câștigarea campionatului, le-am spus asta și jucătorilor. Cupa este o competiție foarte dificilă, avem un singur meci unde trebuie te concentrezi, să dai importanță foarte mare la tot ce se întâmplă pentru a putea să te califici mai departe. 

Suntem obligați să facem un joc bun pentru noi, pentru fani și club. Ultima noastră apariție în campionat nu a fost ce ne-am dorit, ceea ce ar trebui să arate jucătorii noștri. Nu este o revanșă, ci un simplu meci, care este foarte important.

Dan Petrescu are luxul de a avea 3 echipe. Să fiți siguri că va trimite o echipă competitivă pe teren. Și ei își doresc să meargă mai departe. Indiferent de ce echipă va folosi CFR Cluj, noi vom alinia o echipă cu jucătorii cei mai în formă”, a spus Reghecampf.

Reghecampf confirmă excluderea lui Mateiu și Bălașa: „Însă numai pentru meciul cu CFR Cluj”

Antrenorul Craiovei a confirmat că i-a scos din lot pe Mateiu (mijlocaș defensiv) și Bălașa (fundaș central), dar spune că măsura se aplică doar la meciul de Cupă: „Mateiu și Bălașa au fost excluși din lot pentru meciul cu CFR. Punct. Din motive pe care le-am transmis jucătorilor, care știu ce au de făcut pe viitor. Au fost excluși doar pentru meciul de Cupă, nu din lotul echipei”.

GSP.ro a dezvăluit marți motivul pentru care Mateiu a fost trecut pe linie moartă: mijlocașul i-a comentat lui Reghecampf după partida de luni, cerându-i socoteală, pe un ton ridicat, pentru faptul că a fost înlocuit înainte de pauză.

Iar Mihai Bălașa, chiar dacă n-a evoluat în partida din Gruia, fiind rezervă, are și el soarta lui Mateiu. Din informațiile Gazetei, Mihai Bălașa nu mai e în grațiile lui Reghecampf, tehnicianul fiind dezamăgit de randamentul acestuia la antrenamente.

Laurențiu Reghecampf, deranjat de o întrebare

În cadrul conferinței, antrenorul alb-albaștrilor a părut iritat de una dintre întrebările care i-au fost adresate. După ce un jurnalist l-a chestionat dacă se gândește să facă schimbări în echipa de start, amintind de greșeala lui Vladimir Screciu de la meciul cu CFR și de forma slabă a lui Ștefan Vlădoiu, Reghecampf a spus:

„Te referi la schimbări de jucători? Asta este ideea ta, nu? Ai început cu tactica, acum îmi dai sugestii de schimbări la jucători. Eu cred că Screciu este un jucător foarte important pentru echipa noastră. Într-adevăr, a gafat, i se poate întâmpla oricui. 

Nu este normal să primim gol din faze fixe, aici îți dau dreptate, dar trebuie să susținem jucătorii cu care credem că vom reuși să construim o echipă competitivă. Vor fi anumite schimbări, dar nu pentru că a greșit Screciu sau Vlădoiu nu a jucat la nivelul așteptat”.

Este un meci foarte greu, îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm. Este un obiectiv important pentru noi, nu trebuie să neglijăm competiția. Suntem conștienți de importanța partidei, cred că ședința pe care am avut-o cu Mister a fost de bun augur pentru toți. Am înțeles fiecare ce trebuie să facem mâine pentru a ne califica mai departe.

- Dan Nistor, mijlocaș CSU Craiova

Citește mai multe știri din Cupa României: 

Disputa Petrolul - FCU Craiova a continuat în studio » Contre în direct: „Ne-ați pus vaselină pe scaune!”

Câți bani face CS Hunedoara la meciul din Cupă cu FCSB: „Un eveniment istoric” + Detaliu inedit despre antrenor

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
sorinvision
sorinvision  •  23 Septembrie 2021, 09:58

Craiova are sansa a II-a in meciul din cupa, insa are jucatori care pot face diferenta daca prind o zi buna. La campionat Craiova are sansa a III-a, dupa CFR si FCSB. Opinie: Craiova trebuie sa continuie sa promoveze jucatori tineri, sa vanda de 5-6 milioane de euro anual, sa aiba bugete stabile si sa fie anual pe podium. Prefer o echipa de locul III timp de 10 ani, decat o echipa care sa dispara sau sa ajunga prin liga a III-a, asa cum a patit Craiova lui Mititelu. Pentru forta financiara a judetului Dolj, locul III este onorabil, sa nu uitam ca atat Cluj, cat si Bucuresti, sunt la alt nivel financiar. De aici pleaca totul, de la bani.

relu1250
relu1250  •  23 Septembrie 2021, 09:26

Cred,ca acest antrenor(Reghe) traieste in alta realitate, cum sa mai pomenesti de castigarea campionatului,cand tu duci echipa spre coada clasamentului.Normal ar trebui sa plece cat mai rapid de la Craiova,pana nu se alege praful de aceasta echipa. Daca pierde din nou meciul cu CFR,ar fi o buna ocazie sa plece,dar norocul lui e, ca CFR nu-si doreste Cupa Romaniei,ei au un singur obiectiv,castigarea campionatului si punct.

valentindragobete
valentindragobete  •  22 Septembrie 2021, 19:18
Postat de tataika pe 22 Septembrie 2021, 15:33

De ce nu dati si numele “jurnalistului”, daca tot dati atatea amanunte?

De obicei este o jurnalista care la DigiTV ne scrijelește auzul cu întrebările ei stupide dar considerate de ea si ai ei ... supra extra !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează