FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OPTIMILE DE FINALĂ

CUPA ROMÂNIEI // VIDEO+FOTO Dinamo și FCSB joacă azi în ultimele meciuri din optimile Cupei României » Toate echipele calificate în sferturi

Articol de GSP - Publicat joi, 01 noiembrie 2018 16:24

De la ora 19:00, Dinamo va juca pe terenul celor de la AFK Csikszereda, iar FCSB se duelează de la ora 21:00 cu Dunărea Călărași. Meciurile vor fi liveTEXT+VIDEO pe GSP.RO și în direct pe TV Digi, TV Telekom și Look TV.

  • CFR Cluj, Sepsi Sf. Gheorghe, Astra, AFC Hermannstadt, CS U Craiova și Viitorul sunt echipele calificate până acum în sferturi

Se joacă azi

LIVE DE LA ORA 19:00 AFK Csikszereda - Dinamo

Echipa probabilă Dinamo: Muțiu - Corbu, Ciobotariu, Katsikas, Vl. Olteanu - Nistor, Gomelt - Hanca, Grozav, Salomao - D. Popa

live de la ora 21:45 Dunărea Călărași - FCSB

Echipa probabilă FCSB: A. Vlad - Jakolis, Cană, J.Morais, Botezatu - D. Toma, Nedelcu - M. Roman, Moruțan, D.Benzar - Rusescu

 Meciuri jucate marți și miercuri

Gaz Metan - CFR Cluj 0-1

A marcat: Țucudean 64'
Roșu: Pleșca (pe banca de rezerve) 33'

Gaz Metan: D. Cristea - Crețu, I. Cristea, Diallo, Bușu - Ivanov, Boubacar - R. Roberto, Olaru, Chamed - Fortes
Rezerve: Pleșca, Stancu, M. Constantin, D. Pop, P. Costea, Ely, Buziuc
Antrenor: Mihai Teja

CFR Cluj: Fernandez - Manea, Vinicius, Lang, Camora - Bordeianu, Djokovici, Culio - Omrani, Țucudean, Deac
Rezerve: A. Rus, An. Mureșan, An. Radu, Păun, Tambe, Ioniță, Petrila
Antrenor: Toni Conceicao

  • Omrani și Camora au fost titularizați de Toni Conceicao, chiar dacă duminică noapte au petrecut în oraș. (Mai multe detalii AICI)

U Cluj - Astra 3-4 
au marcat: Abrudan 2', Taub 5', 8'/ LLULLAKU 14', 75', cESTOR 24', sEPSI (AUTOGOL) 98'
CartonaȘ roșu: abrudan 88'

U Cluj: Bozoancă - Coman, Abrudan, Cordoș, Sepsi - Giurgiu, Florescu - Goba, Taub, Gavra - Coman
Rezerve: Albuț, Hațiegan, Dumitrescu, Berci, Ursu, Hordouan, Ene
Antrenor: Mircea Cojocaru

Astra: Lazar - Butean, Bejan, Cestor, Radunovici - Begue, Biceanu, N. Roșu, Llulaku - Alibec, Zoua
Rezerve: Miguel Santos, Koukou, L. Buș, Erico, Trușescu, Bahamboula, V. Gheorghe
Antrenor: Gigi Mulțescu

CS Mioveni - Sepsi 0-5
Au marcat:
Prosser 5', Fl. Ștefan 13', Simonovski 25', nOUVIER 45', Rus 65'

CS Mioveni: Sima - Kilyen, Celea, Burnea, Alexe - Lazăr, Mîrzeanu, Coșereanu, Năstăsie - Popescu, Balint
Rezerve: Croitoru, Gherghe, Stoica, Neagu, Rădescu, Ayza, Ivan
Antrenor:
Iordan Eftimie

Sepsi: Bela - Drăghici, Rus, Ursu, Ștefan - Karnitski, Vașvari - Prosser, Dodoi, Nouvier - Simonovski
Rezerve: Stoian, Veress, Hamed, Jovanovic, Sto, Velev, Mensah
Antrenor:
Eugen Neagoe

Poli Iași - FC Viitorul 2-2 (5-7 d. pen)
Au marcat: sanoh 55', fRĂSINESCU 75'/I.Hagi 15'-PEN, mĂȚAN 39'
cartonaș rOȘU: aN. cRISTEA 73'

Penalty-uri:

Poli Iași - Viitorul 3-5: A marcat Houri
Poli Iași - Viitorul 3-4:
A ratat  N'Dongala
Poli Iași - Viitorul 3-4:
A marcat Casap
Poli Iași - Viitorul 3-3:
A marcat Bădic
Poli Iași - Viitorul 2-3:
A marcat Achim
Poli Iași - Viitorul 2-2:
A marcat Qaka
Poli Iași - Viitorul 1-2:
A marcat Ciobanu
Poli Iași - Viitorul 1-1:
A marcat Platini
Poli Iași - Viitorul 0-1:
A marcat Ianis Hagi 

Viitorul s-a impus la penalty-uri într-un meci în care a condus cu 2-0, dar s-a văzut egalată de Iași, aflată în inferioritate după eliminarea lui Cristea.

Flavius râdea înaintea meciului. Da, da, știm, e susținut de Horia Sabo, care de luni bune anunță revoluția în Copou, dar nu se întâmplă nimic. Deci nu trebuia să-și facă emoții chiar dacă pierdea. Oricum, Sabo nu e vreun Gigi Becali care să taie și să spânzure la televizor, dar știe când să dea buzna în vestiar. A făcut-o în primele etape, după ce Stoican l-a prins în ring la conferință și l-a executat din toate pozițiile pe șeful său.

La fel cum fac Gică Hagi și Viitorul cu Stoican de ani de zile! Antrenorul de 41 de ani are un palmares șocant în confruntările cu echipa de la malul mării. Din 10 partide în toate competițiile, Flavius a plecat acasă cu capul plecat de 10 ori. N-a scos nici măcar un egal împotriva Viitorului! Și cam același lucru s-a întâmplat când l-a întâlnit pe "Rege": 8 meciuri, toate înfrângeri! Iar dezastrul s-a repetat și aseară când, în Copou, Hagi a dat din nou ora exactă.

Cu o apărare greoaie, ușor de scos din joc de atacanții fâșneți ai Viitorului, ieșenii au început rău. Sin și Rusu s-au făcut de râs în prima repriză. Primul l-a luat pe sus pe Ianis în careu, care a tras fără emoții și a ajuns la cota 8 goluri marcate împotriva echipelor din Moldova. Al doilea gafeur al serii, portarul Rusu, a avut săpun pe mănuși. A scăpat mingea din mâini, iar Mățan l-a făcut șah-mat elegant cu o "foarfecă" din apropiere. Și era 2-0 la pauză.

Apoi, moldovenii au dat semnalul revenirii! Fără să mai miște în partea secundă, elevii lui Hagi au fost surprinși de atacurile din toate liniile. Sanoh a înscris simplu, din apropiere, după ce Buzbuchi a respins iniţial şutul lui Enoh. 2-1. Stoican l-a trimis în luptă pe Cristea, dar în loc să dea lovitura decisivă, acesta a făcut o criză de nervi și a văzut "roșu" direct din partea arbitrului Bârsan. Dar ieșenii arțăgoși n-au abandonat. Frăsinescu a sărit perfect, a pus "capul" la fix la centrarea excelentă a rebelului Patrick și s-a făcut 2-2 într-un meci în care Stoican aștepta descătușarea, care n-a mai venit.

Viitorul s-a impus la penalty-uri, iar "Regele" și echipa sa sunt coșmarurile lui Stoican, care a pierdut de 9 ori din tot atâtea meciuri în fața lui Hagi, iar contra constănțenilor are 11 înfrângeri din 11, în toate competițiile!

Poli Iași: Rusu - L.Rus, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka, Cioinac - Sanoh, Petre, Zaharia - Enoh
Rezerve: Cobrea, Bădiu, Mihăescu, A. Cristea, Panțîru, Platini, N'Dongala
Antrenor: Flavius Stoican

Viitorul: Buzbuchi - Mladen, Luchin, Ghiță, de Nooijer - Ciobanu, Iacob, Achim - I. Hagi, Voduț, Mățan
Rezerve: Cojocaru, Casap, Dima, Natkho, Boboc, Houri, Lima
Antrenor: Gică Hagi

Turris Turnu Măgurele - CS U Craiova 1-4
au marcat:
Fotescu 32'/ Donkor 49', Bancu 52', Burlacu 79', Cicâldău 88'

Juveţii" au fost conduşi la pauză de o echipă de liga a treia, dar au eliminat spectrul ruşinii prin două goluri în 180 de secunde şi alte două reuşită pe final, de liniştire.

Aceleaşi culori, un leu pe siglă şi într-o parte, şi-n cealaltă, unde mai pui şi susţinerea puternică pe plan politic! Simpatii la nivel înalt, Turris fiind echipa lui Valentin Dragnea, fiul şefului PSD, Craiova având în Olguţa Vasilescu un promoter de încredere. Formaţia din Turnu Măgurele e locul 2 în Seria C3, unde sunt şi Craiovele, CSU 2 şi FCU, iar echipa e condusă de Erik Lincar, ce-a pus şi el umărul la ascensiunea "juveţilor" spre prima divizie.

Dragnea, şef la fotbal la pauză

Pe stadionul nou pe care ar putea încăpea fără probleme spectatorii ce vin să vadă meciurile de pe teren propriu ale unei echipe ca Dinamo, de exemplu, oamenii au sosit ca la spectacol. Oameni de toate vârstele, femeile în vârstă cuibărite în domnii care au susţinut echipele fără injurii sau mancat de seminţe, domnişoarele rujându-se şi aranjându-se în oglinda telefonului mobil, înainte de meci, de parcă intrau ele pe gazon.

O zecime din locuitorii municipiului au bătut din palme aseară la fiecare acţiune curajoasă a gazdelor. Cu somităţile judeţului şi partidului strânse în jurul lui Valentin Dragnea, teleormănenii le-au pus pielea pe băţ "juveţilor" şi-au avut mândria că au condus cu 1-0 la pauză.

Ministerul muncii în echipă

Golul lui Fotescu (33) din prima parte e doar o consecinţă a faptului că Turris a avut prim planul. Juncănaru putea deschide el scorul, iar apoi Fotescu a avut şansa unui 2-0 de excepţie. Oltenii au crezut că joacă numele. Ploaia, pauza şi schimbările din teren au fost sfetnici buni pentru "juveţii" ce-au evoluat în echipamentul de doliu, in memoriam Ilie Balaci. 

Două goluri cât ai clipi din ochi, în care s-a văzut experienţa şi calitatea superioare, iar Dragnea junior şi-a tras vesta peste frig. Donkor (49) şi Bancu (52), sprijiniţi de coechipieri, i-au luat la bani mărunţi pe adversari. "Râde soarele în fereastră...", cântă galeria Craiovei, iar pe stadion se face face linişte. Burlacu avu chef de fotbal, a marcat un gol şI-a mai creat şI pe cel al lui Cicâldău, un scor ce reflectă diferenţele uriaşe de calitate. 

3.000.000 €a costat arena din Turnu Măgurele, inaugurată în mai 2018

Turris: Poiană - Juncănaru, Sălcianu, Bogdan, Fl. Mitrea - Savin, Băjenaru - Mărioara, Pencea, Fotescu - Dragu
Rezerve: Dumitrescu, Dan, Mario, Moldovan, Dincă, Pahonțu, Teșcan
Antrenor: Erik Lincar

CSU Craiova: L.Popescu - Briceag, Tiago, Donkor - Dimitrov, Cicâldău, Fedele, Bancu - Baicu, Nuno Rocha, Meza Colli
Rezerve: Ed. Stăncioiu, Popa, Martici, Mateiu, Bic, Burlacu, Koljici
Antrenor: Devis Mangia

Hermannstadt - Voluntari 3-0
Au MARCAT:
Nkololo 37', Petrescu 51', Kuca 90+1'

Sibienii n-au avut nicio emoție în fața "lanternei roșii" din Liga 1. Ultimul gol a fost marcat de Kuca, fotbalist cu un salariu de 12.000 de euro lunar.

Sezonul trecut, au jucat finala Cupei României, acum ardelenii vor să fie din nou surpriza plăcută a competiției. După 2-0 în Copou, în Liga 1, ieri elevii lui Miriuță i-au perforat și pe cei de la Voluntari, fără prea mari emoții. N'Kololo (38) a profitat de gafa imensă a portarului Moldovan, care a respins ca un începător, în față.

După pauză, Petrescu a majorat scorul de la punctul cu var, iar Tsoumou, care s-a distrat cu apărerea ilfoveană, i-a întors ca pe titirez pe fundași, i-a pasat lui Kuca, atacant ce a marcat primul său gol pentru sibieni chiar la debut. Până să ajungă în România, Kuca a adunat aproape 100 de meciuri și 17 goluri în primul eșalon din Portugalia, dar și 12 jocuri și două goluri în Europa League, cu Estoril și Belenenses. Iar ca să-l convingă pe atacantul cu 17 selecții și două goluri la națională să-și pună semnătura pe contract, oficialii lui Hermannstadt trebuie să scoată din buzunar lunar 12.000 de euro. 

"Nu mă gândesc încă la finală, dar e o bucurie că ne-am calificat în "sferturi". Încerc să fac să meargă lucrurile la echipă, mai avem multe de pus la punct. Kuca încă nu e la potențial maxim, dar o să fie în scurt timp. Am reușit lucruri bune în meciul ăsta și suntem bucuroși"  Vasile Miriuță, antrenor Hermannstadt

Hermannstadt: Niga - Company, C. Pârvulescu, Mijuskovici, I. Stoica, D. Tătar - P. Petrescu, Antonov, L. Dumitriu - N'Kololo, Blănaru 
Rezerve: Căbuz - Stoica, Herghelegiu, Rusu, Tsoumou, Alves, Pedro Da Silva

Voluntari: Moldovan - Hodorogea, Balauru, Armaș, Bucurică - Răuță, Căpățână - Ciucur, Kebasele, I. Gheorghe - Al. Tudorie
Rezerve: Petrariu - Zgrablic, Buliga, Belahmeur, Gazde, Malfleury, Laidouni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
cobra_z
cobra_z  •  01 Noiembrie 2018, 10:18

miroase rau a branza ciobanului gazeta asta...orice comentariu, orice articol trebuie sa fie antidinamo...exemplu :"Pe stadionul nou pe care ar putea încăpea fără probleme spectatorii ce vin să vadă meciurile de pe teren propriu ale unei echipe ca Dinamo, de exemplu,"...de ce nu ca fcsb,astra,voluntari,etc ?...pt ca lutu2 e redactorul sef ...

2264101893823582
Kiss Péter  •  01 Noiembrie 2018, 08:26

Asteptam SEPSI OSK in finala Cupei Romaniei !! SUCCES BAIETI !!

maradona5
maradona5  •  01 Noiembrie 2018, 00:14
Postat de faliment_fc_fcsb pe 31 Octombrie 2018, 22:30

Zi mă, ti-ai luat loc de veci la Clinceni?

Hahahahaha hahahahahahahhahha ai umilit ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează