Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 11:53 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 15:39

Antrenorul lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani), și-a expus punctul de vedere vizavi de înlocuirea care l-a enervat în meciul U Cluj - CFR Cluj (1-1), în etapa a doua din grupa B a Cupei României pe decarul formației sale, Dan Nistor (35 de ani).

Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, răcit cobză la meci, a trăit un mix de sentimente după derby-ul local dintre U și CFR Cluj, scor 1-1. Fostul component al Generației de Aur este și satisfăcut, și nemulțumit de rezultatul confruntării.

Dan Nistor face parte din „școala veche”: „Cu cel mai mare drag, aș juca doar din trei în trei zile” + Mesaj pentru selecționerul Edward Iordănescu
U CLUJ - CFR CLUJ
Dan Nistor face parte din „școala veche”: „Cu cel mai mare drag, aș juca doar din trei în trei zile” + Mesaj pentru selecționerul Edward Iordănescu

„Arătăm destul de bine, fiindcă sunt jucători care pot mai mult. Sper să-i antrenez cât mai bine, ca să scot maximum de la ei”, a declarat antrenorul la conferința de presă de după meci.

Ioan Ovidiu Sabău a explicat de ce l-a înlocuit pe Dan Nistor: „Am nevoie de el să se refacă”

Dan Nistor a fost supărat în momentul schimbării cu Elvis Manu în minutul 69, detaliu sesizabil din orice unghi al arenei. Chiar atunci, în fața băncii de rezerve, Sabău a încercat să-i explice decarului său care a fost rațiunea deciziei tehnice, deși Nistor era afectat de hotărâre.

9 goluriși 6 assist-uri a reușit Nistor pentru U Cluj în actuala ediție, în 16 meciuri, chiar și cu CFR Cluj centrând pentru autogolul lui Kresic

„E și firesc. Când ai calitate și valoare, e normal să nu accepți să fii schimbat! Îmi propusesem chiar mai repede să-l scot, când joci din trei în trezi zile, plus un drum istovitor până la Botoșani, mai e și un joc duminică, în campionat (cu Voluntari)... 

25.026 de oameniau fost în tribunele Cluj Arena la derby-ul dintre „U” și CFR, cifra oficială

Preocuparea mea a fost ca jucătorii importanți să nu se accidenteze. Chiar dacă n-am vrut, m-am gândit că mai am nevoie de el să se refacă. Deși după aceea mi-a părut rău, că nu trebuia să-l schimb”, a declarat Sabău.

Nu sunt obosit, dar Mister a zis să nu riște ținând cont că am avut o accidentare destul de serioasă în trecut. Asta a fost decizia lui, o respect. N-am simțit nimic, dar sunt detalii ale antrenorilor, le respect. 

- Dan Nistor, mijlocaș U Cluj

FOTO. U Cluj - CFR Cluj, în grupele Cupei României

U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
+14 FOTO

Mesajul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru jucători: „Depinde de noi ca fanii să mai vină la meciurile viitoare”

„Atmosfera senzațională! Foarte disciplinați, și-au încurajat echipa, așa trebuie să fie mereu, ca să susțină formația. Depinde de noi în continuare, dacă joci bine și ai rezultate, fanii vor mai veni în număr mare la meciuri. Te identifici cu ei, joci pentru ei până la urmă. Ca jucător, pentru mine, tot timpul a contat sufletul.

Prin tot ceea ce am făcut am vrut să arăt apreciere celor ce se uită la fotbal. Asta încerc să transmit și jucătorilor, să evolueze pentru suporteri", a reacționat tehnicianul ardelenilor", a comentat Sabău.

N-am reușit nici de data asta să învingem CFR. Era un meci la discreția noastră, dacă în repriza a doua am fi avut... Nu e vorba de curaj, dar să credem mai mult! Dacă intram cu mai multă încredere am fi reușit să câștigăm, mai ales la cele două ocazii mari a lui Nistor și Manu. 

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Nu ne-au surprins cu nimic cei de la CFR, n-am mai fost noi, de aceea n-am învins. Ar fi trebuit să jucăm mai repede, dar au intervenit miza, presiunea, încărcătura de a juca având atâția suporteri. Dar îi felicit pe elevii mei care au jucat de la egal la egal cu CFR Cluj.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

VIDEO. Ioan Ovidiu Sabău, conferință de presă la finalul partidei cu CFR Cluj

Citește și:

Fostul adversar al României, desemnat cel mai bun dribleur din Europa » Cum arată TOP 5

Bellingham, interviu amplu în presa spaniolă » Cel mai în formă jucător al lumii descrie momentul în care când a pășit pentru prima dată în vestiarul lui Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”