FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

EXCLUSIV Planul lui Ovidiu Burcă pentru „sărbătoarea” lui Metaloglobus » Cum sunt așteptați „câinii”: „Ne vede toată România”

Planul lui Ovidiu Burcă pentru „sărbătoarea” lui Metaloglobus » Cum sunt așteptați „câinii”: „Ne vede toată România”
Planul lui Ovidiu Burcă pentru „sărbătoarea” lui Metaloglobus » Cum sunt așteptați „câinii”: „Ne vede toată România”

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 16:15 / Actualizat luni, 28 august 2023 16:34

Tehnicianul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, are de gând să folosească în play-off-ul Cupei României jucători mai puțini utilizați în startul sezonului, precum Dujmovic, I. Roșu, Borcea și Abdallah. Eusebiu Tudor, antrenorul lui Metaloglobus, a explicat ce înseamnă acest duel pentru divizionara secundă

Dinamo are un meci lejer, la prima vedere, în fața celor de la Metaloglobus, la Târgoviște, marți seară, de la ora 19:00, în play-off-ul Cupei României. Adversara este o divizionară secundă, nu a început strălucit campionatul, două puncte în primele 4 runde, antepenultimul loc în clasament.

Dacă elevii lui Ovidiu Burcă au duelul de Cupa României intercalat între două meciuri ale orgoliilor, cu Petrolul (1-1) și cu Rapid în Giulești vineri seară, formația lui Eusebiu Tudor a avut etapă la Buzău (0-1) și joacă duminică acasă cu FC Argeș, două candidate la promovare.

Dujmovic în primul 11, Abdallah la fel, cu gândul că poate dă gol

Burcă are numeroase probleme de efect - Larrucea, Iglesias, Neluț Roșu - accidentați, Lucas - fără documente -, dar are de gând să ofere șanse de a juca unor fotbaliști folosiți foarte puțin în formula din teren sau chiar în startul sezonului.

2-1a fost scorul victoriei dinamoviste pe terenul lui Metaloglobus, la Clinceni, în octombrie 2022, în L2, goluri Larrucea și Bani

Astfel, sunt așteptați să intre în primul „11” goalkeeper-ul Dujmovic, mijlocașii centrali Iulian Roșu, Borcea și Ilic, poate chiar extrema Bordușanu, în recuperare după accidentări teribile, Ghezali, revenit la fotbal după 5 săptămâni de pauză, atacantul Abdallah, cu prestații mediocre, dinamoviștii sperând că un eventual gol îl poate debloca pe internaționalul din Madagascar.

Jucătorul lui Dinamo care i-a impresionat pe antrenori: „E primul care sosește la antrenament, vine din liber, îl găsești la sală”
dinamo
Jucătorul lui Dinamo care i-a impresionat pe antrenori: „E primul care sosește la antrenament, vine din liber, îl găsești la sală”

Eusebiu Tudor îi așteaptă pe ”câini”: „Ne vede toată România”

Divizionara B nu are de gând să facă act de prezență la Târgoviște, în nocturnă, într-un meci televizat la Digi Sport și Prima Sport. Fost jucător al Petrolului Ploiești și antrenor timp de un deceniu în țările arabe, inclusiv în Arabia Saudită, Eusebiu Tudor, 49 de ani, a explicat pentru Gazeta Sporturilor cum îi așteaptă cei de la Metaloglobus pe ”câini”.

„Tratăm acest meci ca un bonus, favorita e clar Dinamo. Dar nu ne vom da la o parte de la fotbal, vrem să lăsăm o impresie bună, este o șansă de afirmare pentru jucătorii noștri. Va fi un meci bun, veți vedea! E bine că se joacă la Târgoviște, în nocturnă, pe un stadion nou și bun, jucătorii mei vor fi motivați mai mult. Nu avem nimic de pierdut. Din experiența mea, echipele considerate mai mici se supramotivează. 

Mi-aduc aminte acum de un duel, tot în Cupă, în 2008, cu Rapidul lui Peseiro, eu fiind la Petrolul. Și nu aveam stadion cu nocturnă, am zis că decât să jucăm la Urziceni, mai bine evoluăm chiar în Giulești. Și Rapid ne-a învins cu greu, 3-2, gol Cesinha în minutul 120. Nu trebuie să lucrez foarte mult la factorul psihic, echipa cu șansa a doua e mereu motivată în astfel de confruntări. Pentru noi e ca o sărbătoare, vrem să facem o figură frumoasă”, a explicat Eusebiu Tudor pentru GSP.ro.

Suntem foarte motivați pentru că ne va vedea toată România! Este o expunere mai mare. Vedem la ora jocului cu cine vom vedea, nu avem un lot numeros, dar poate vor mai fi schimbări în formula de start. Partea bună e că avem meci abia duminică împotriva Piteștiului

Am amintiri și frumoase, și neplăcute cu Dinamo. Cu Petrolul am învins, scor 3-2, în Ștefan cel Mare, după 25 de ani la București, cred că fix înainte de a se întâmpla ce s-a întâmplat cu Cătălin Hîldan

Niciun jucător de la Dinamo nu va avea parte de tratament special. Căutăm să jucăm ce antrenăm, nu ne schimbăm în funcție de niciun adversar

Eusebiu Tudor, antrenor Metaloglobus

VIDEO Dinamo - Petrolul 1-1. Lamine Ghezali, ovaționat de fani la revenirea după accidentare

Citește și alte știri:

Consecvența lui Burcă » Antrenorul lui Dinamo a procedat la fel în toate cele 7 etape

EXCLUSIV Scandal intern la Dinamo! Zăvăleanu, deranjat de declarațiile lui Burcă și Nicolescu, încearcă o mediere cu cei de la Arcul de Triumf + Ce variante de stadion are Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
sofronie.parpanghel
sofronie.parpanghel  •  28 August 2023, 20:38

Ghezali este extrem de simpatic și e iubit de dinamoviști foarte mult!

lapusneanul
lapusneanul  •  28 August 2023, 18:20

bre, nea edy,.la Târgoviște se lasă seara mai devreme ? la ora 19 e ziua, doar repriza secunda se joaca în nocturna...și apropo de cine o sa joace la dinamo..nu e greu...dujmovic,, crețu, giafer, Grigore, ?, i.rosu, Borcea, ilic, ?, ghezali, Abdallah..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează