FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

EXCLUSIV Dezvăluiri la 18 ani de la golul de aur care a dus-o pe Dinamo în finala Cupei: „Jur, era un delir, parcă se juca pentru Champions League!”

Viorel Domocoș
Viorel Domocoș

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 14:13 / Actualizat marti, 11 mai 2021 14:43

Dinamo are un meci important diseară, de la ora 20:15, cu Astra, în manșa secundă a semifinalei Cupei României, după ce în tur giurgiuvenii au învins cu 1-0. 

  • Dinamo - Astra Giurgiu se joacă astăzi, de la ora 20:15, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look+, Digi Sport și TV Telekom Sport.

Peste ani și ani, este o reeditare a unei alte duble incitante între cele două formații, în aceeași fază a competiției, o confruntare dramatică. 

Performanțele născute de „Agentul 007”

În primăvara 2003, Dinamo căpătase porecla „Agentul 007”, din cauza celor 7 eșecuri consecutive din campionat. În acea perioadă, formația condusă de Ioan Andone, care preluase „haita” de la Cornel Dinu, după un sezon plin de scandaluri interne, era campioana en titre.

Roș-albii tocmai transferaseră o echipă întreagă de la FC Universitatea Craiova (echipa dezafiliată în 2011), cu tot cu Gigi Nețoiu. În echipă erau Dănciulescu, Bărcăuan, Stoican, Domocoș, Frăsineanu, Tamaș, Tameș, Alexa, Grigorie, Kiriță, Fl. Petre, Vl. Munteanu, Pârvu, Mitea, D. Tudor și Drăgan, printre alții. În tur, Astra - antrenată tocmai de Florin Marin, care începuse „anul” ca tehnician al roș-albilor - a învins cu 2-1, iar pe Ștefan cel Mare deschisese scorul în manșa secundă a semifinalei. 

La finalul unui meci în care adversarii au acuzat vehement arbitrajul lui Sorin Altmayer, Bărcăuan, Dănciulescu și Domocoș întorseseră scorul potrivnic. Au câștigat și finala Cupei, 1-0 cu FC Național, gol spectaculos Tameș, iar în ediția viitoare au cerut eventul! 

Ani lumină față de ceea ce este Dinamo acum

Acum, Dinamo este la finele celui mai negru an din istorie, jonglând din nou cu retrogradarea, după ce a avut o serie de doar trei remize în 13 etape. 

După 0-1 în tur, chiar dacă Dusan Uhrin a spus că mai important este evitarea locurilor de baraj, suporterii se gândesc la o nouă finală a Cupei României, după ce-au ratat-o pe cea de anul trecut, când au pierdut cu FCSB (0-3, 0-1), la capătul unui duel ce s-a lăsat cu acuze vizavi de interpretarea regulamentului în „cazul Andrei Vlad”. 

Dinamo - Astra, un meci memorabil

După 18 ani, Viorel Domocoș rememorează momentele trăite în cel mai bun meci al său în tricoul „câinilor”, când a fost eroul partidei după o reușită de excepție din lovitură liberă. În ultimul minut, 120, al prelungirilor! 

„Mai testasem poarta înainte, însă am fost la o palmă. Tot la o lovitură liberă în prima repriză a prelungirilor. Cred că a durat un minut până când am executat de-am marcat, primul meu gol la Dinamo. A fost o presiune de parcă se juca pentru Champions League. Dar erau alte vremuri, lumea era exuberantă, stadionul gemea de oameni! 

Jur, simțeam că suporterii ne împing de la spate, era un delir. Am dat un gol de aur. Aș retrăi, zi de zi, acel meci, acea perioadă. Chiar dacă am avut și perioade negre la Dinamo, în acel sezon, am scos-o la capăt fiindcă nu aveam doar valoare, ci și eram un grup unit. În tot ceea ce făceam. Succes Dinamo și chiar o să mă uit la meci să văd dacă mai bate cineva o lovitură liberă”, a dezvăluit de la Bratca, Oradea, Viorel Domocoș, pentru GSP.RO.

Dinamo avea superechipă atunci, probabil, ar fi câștigat la pas campionatul de acum. Mai aveam și noi perioade proaste, dar când turam motoarele nu avea cine să ne stea în cale. Eu îmi doresc din tot sufletul ca formația de acum, împreună cu suporterii, să se salveze de la retrogradare - Cosmin Bărcăuan, ex-atacant Dinamo

Dinamo - Astra, echipe probabile:

DINAMO: 12. Eșanu - 30. Bejan, 66. Puljici, 2. Albentosa - 22. Sorescu, 55. Gol, 8. P. Anton, 77. Vl. Achim, 7. St. Filip - 98. Mihaiu, 17. Nemec 
REZERVE: 1. Kongshavn, 3. An. Radu, 10. Nepomuceno, 19. Blejdea, 26. Morsay, 27. R. Grigore, 31. Fabbrini, 32. G. Crețu, 38. Bani 
ABSENȚI: Răuță, Akpala, I. Șerban (accidentați), Magaye (suspendat de ANAD) 
ANTRENOR: Dusan Uhrin

ASTRA: 1. Lazar - 20. David Bruno, 4. Graovac, 25. Găman, 3. Lamanje - 22. G. Șerban, 91. Boe-Kane, 90. Răduț - 77. Stahl, 9. Krpici, 11. V. Gheorghe 
REZERVE: 12. M. Popa, 2. Sousa, 8. Wutrich, 21. Canadjija, 27. Jovanovici, 28. Raspopovici, 43. Montini, 80. Merloi, 96. Balaure 
ABSENȚI: Crepulja (suspendat), Fatai, Takayuki, Ioniță II (suspendați de ANAD) 
ANTRENOR: Ionuț Badea

Stadion: Dinamo (Bucureşti) 
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

VIDEO Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Palmă pentru Dinamo înaintea semifinalei Cupei: „Nu s-au comportat profesionist cu mine”

EXCLUSIV Jucătorii lui Dinamo s-au temut să nu fie înșelați de DDB: „Nu vă păcălim!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
creeperno999
creeperno999  •  11 Mai 2021, 22:38

Bravo

sorinache
sorinache  •  11 Mai 2021, 21:47
Postat de red_dog72 pe 11 Mai 2021, 15:24

Ti-ai luat *** astazi sau e prea devreme? Vezi ca a iesit imparatul la poarta la palat poate prinzi o *** *** la cioban ce esti!

Atât poți?

red_dog72
red_dog72  •  11 Mai 2021, 15:24
Postat de sorinache pe 11 Mai 2021, 15:18

Cel mai mare jaf din arbitraj, de după 1989. Nici Andone nu ar fi arbitrat așa pentru Dinamo.

Ti-ai luat *** astazi sau e prea devreme? Vezi ca a iesit imparatul la poarta la palat poate prinzi o *** *** la cioban ce esti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează