FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - ASTRA

EXCLUSIV Palmă pentru Dinamo înaintea semifinalei Cupei: „Nu s-au comportat profesionist cu mine”

Mattia Montinu a rămas cu un gust amar după aventura de la Dinamo
Mattia Montinu a rămas cu un gust amar după aventura de la Dinamo

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 11:52 / Actualizat marti, 11 mai 2021 14:17

Mattia Montini, atacantul Astrei Giurgiu, a rememorat perioadele, frumoase sau dezagreabile, trăite în perioada cât a fost dinamovist. Se declară pregătit să perforeze diseară poarta roș-albilor.

  • Dinamo - Astra Giurgiu se joacă astăzi, de la ora 20:15, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look+, Digi Sport și TV Telekom Sport.

Mattia Montini a sosit în România, în toamna lui 2018, oferind probe de joc pentru Dinamo. Italianul crescuse la juniorii lui AS Roma, dar în Il Calcio evoluase doar până la eșalonul al treilea. Atacantul a impresionat în primul sezon al "câinilor" - 13 goluri în 23 de meciuri -, chiar dacă echipa lui Rednic încheia ediția pe locul 9, cea mai slabă poziție la acea vreme din istoria clubului.

Măcinat de accidentări, plătind tribut și schimbărilor și scindărilor din echipa roș-albilor, Mattia nu a mai strălucit în al doilea sezon: 4 goluri în 24 de partide.

- Mattia, cum te simți înaintea acestui meci ce-ar putea să te ducă în finala Cupei României? 
- Bine. Optimist. Îți dai seama că mă gândesc la calificarea în finală. 

- Mai ai emoții știind că vei juca împotriva lui Dinamo? 
- Da, bineînțeles, dar emoții pozitive. Eu aștept cu încredere partida și sunt gata să dau tot ceea ce am mai bun. În plus, nu am uitat ceea ce a reprezentat Dinamo pentru mine.

Montini: „Nu știu dacă voi celebra golul” 

- Vei celebra un eventual gol? 
- Sincer? Chiar nu știu. Pentru mine, a celebra un gol depinde de acel moment din meci. Chiar dacă voi celebra golul, asta nu înseamnă că nu respect Dinamo și pe tifosii "câinilor". Dar, ca să continuu răspunsul, este fotbal, iar bucuria unui gol face parte din joc. 

- Când te gândești la Dinamo, ce simți? 
- Ultimul feeling e legat de multe regrete pentru ceea ce s-a întâmplat în al doilea an la Dinamo. Păcat. Finalul îți lasă mereu un gust amar, când este astfel, și parcă lucrurile frumoase s-au evaporat. Cei de la Dinamo nu s-au comportat profesionist, iar acei oameni, pe care nu vreau să-i numesc, mi-au influențat performanțele și sentimentele. Primul sezon la Dinamo a fost impresionant pentru mine, pe acesta vreau să mi-l amintesc, prețuind acele momente.

Montini ține legătura cu Fabbrini 

- Cel mai bun moment al tău la Dinamo? 
- În decembrie 2018, când am marcat un hattrick cu Craiova.

 - Cel mai urât? 
- Tot sezonul trecut, în special după ce m-am accidentat și nimeni nu a știut cum să mă ajute. 

- Mai ții legătura cu cineva de la Dinamo? 
- Cu Diego Fabbrini. Ne-am mai întâlnit de câteva ori, în București, am ieșit în oraș cu familiile. E frumos când legi prietenii în fotbal și, mai ales, le păstrezi. 

- Mai ești membru DDB? 
- Am fost anul trecut, acum nu.

Montini: „Sperăm să ne salvăm”

- Cum e viața la Astra? 
- După cum vedeți și parcursul noastru, cu momente proaste și momente bune. Sperăm să ne salvăm și să prindem finala Cupei României. Eu sper ca Dinamo, pentru fanii ei, să se salveze, cu toate că, în primul rând, vreau să se salveze Astra, e echipa mea acum. 

- Ți-e teamă de retrogradare? 
- Da, cum să nu?! 

- Tu ce gânduri ai după finalul acestui sezon? 
- Chiar nu știu, ne vom așeza la masă și vom vedea ce va fi.

E normal ca la Dinamo să fie suișuri și coborâșuri în ultimii ani, atât timp cât în jurul său sunt lucruri care nu se petrec într-un mod profesionist - Mattia Montini, atacant Astra

Cinci informații despre meciul Dinamo - Astra

  • Nemec nu a mai resimțit dureri la spate, după lovitura primită cu Hermannstadt (2-0), iar Uhrin se gândește chiar să-l titularizeze pe slovacul de 35 de ani. 
  • Dinamoviștii au efectuat ieri după-amiază testele RT-PCR la Săftica, așteptând rezultatele. 
  • Lazar s-a accidentat la meciul cu UTA (1-2) și nu a putut evolua cu Gaz Metan (1-2), însă este refăcut, s-a antrenat normal și face parte din lotul giurgiuvenilor. Ionuț Badea ia în calcul să-l titularizeze, având în vedere experiența superioară lui Mihai Popa. 
  • Lotul Astrei a stat în trecut la RIN Grand Hotel, stabilimentul lui Negoiță, dar înaintea partidei de diseară a decis să tragă la Crowne Plaza și să se antreneze la baza sportivă de la Mogoșoaia.
  •  "Câinii" ar putea avea o primă de calificare de 15.000 de euro, pentru toată echipa, așa cum s-a întâmplat la ultimele meciuri din Liga 1. Giurgiuvenii au primă de obiectiv, câștigarea trofeului, 7.000 de euro/jucător, plus bonusurile de performanță trecute în contractele individuale

8 goluriși 2 pase decisive are Montini în tricoul Astrei, în 28 de meciuri

Dinamo - Astra, echipe probabile: 

DINAMO: 12. Eșanu - 30. Bejan, 66. Puljici, 2. Albentosa - 22. Sorescu, 55. Gol, 8. P. Anton, 77. Vl. Achim, 7. St. Filip - 98. Mihaiu, 17. Nemec 
REZERVE: 1. Kongshavn, 3. An. Radu, 10. Nepomuceno, 19. Blejdea, 26. Morsay, 27. R. Grigore, 31. Fabbrini, 32. G. Crețu, 38. Bani 
ABSENȚI: Răuță, Akpala, I. Șerban (accidentați), Magaye (suspendat de ANAD) 
ANTRENOR: Dusan Uhrin 

ASTRA: 1. Lazar - 20. David Bruno, 4. Graovac, 25. Găman, 3. Lamanje - 22. G. Șerban, 91. Boe-Kane, 90. Răduț - 77. Stahl, 9. Krpici, 11. V. Gheorghe 
REZERVE: 12. M. Popa, 2. Sousa, 8. Wutrich, 21. Canadjija, 27. Jovanovici, 28. Raspopovici, 43. Montini, 80. Merloi, 96. Balaure 
ABSENȚI: Crepulja (suspendat), Fatai, Takayuki, Ioniță II (suspendați de ANAD) 
ANTRENOR: Ionuț Badea 

Stadion: Dinamo (Bucureşti) 
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

VIDEO Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo, la mâna justiției: azi, Tribunalul poate decide lupta DDB – Cortacero » „Poate iese și ridică mâinile”

EXCLUSIV Jucătorii lui Dinamo s-au temut să nu fie înșelați de DDB: „Nu vă păcălim!”

VIDEO „350 de saci, torțe, deșeuri și 1.500 de persoane reținute” » Un fost lider al galeriei lui Dinamo a povestit cum au incendiat fanii peluza din Ghencea pe 10 mai

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  11 Mai 2021, 22:41

Ce palma visati?

popescu222
popescu222  •  11 Mai 2021, 16:02

Un interviu elegant, in dezacord cu ce vrea sa sugereze titlul. La haosul de la Dinamo din ultimii ani, fireste ca unii jucatori n-au fost tratati potrivit. Unii tzepari (incusiv antrenori - Contra!) au fost tratati mult prea bine, altii ar fi meritat un tratament mai bun. Nu stiu ce cred ceilalti dinamovisti, dar eu unul il plac pe Montini ca fotbalist si ca persoana.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close