CUPA ROMANIEI  ·  FC BOTOȘANI - CFR CLUJ 2-2 (4-2 DUPĂ PENALTY-URI)

EXCLUSIV Verdict în FC Botoșani - CFR Cluj: doar amendă pentru moldoveni! » Prima reacție a lui Valeriu Iftime

Articol de — , Vineri, 27 Septembrie

Comisia de Disciplină a FRF a analizat cazul FC Botoșani - CFR Cluj din „șaisprezecimile” Cupei României și a decis să-i sancționeze pe moldoveni doar cu o amendă.

Deși informațiile inițiale duceau către o victorie  la „masa verde” a celor de la CFR Cluj, realitatea de la comisii a fost alta: rezultatul înregistrat în teren a rămas în vigoare, calificare pentru Botoșani. Totuși, moldovenii au fost sancționați cu 6.000 de euro pentru că nu au avut în lot cel puțin 6 jucători formați în România!

Dacă nu e sancțiune în ROAF, plătești pe Regulamentul Disciplinar. FRF s-a asigurat că va cîștiga oricum 

Surse din lumea fotbalului susțină că "din cauză că în ROAF nu erau prevăzute sancțiuni pentru situația în care se află FC Botoșani, care a trecut pe foaie doar 5 jucători formați la nivel național și nu 6, Comisia de Disciplină a aplicat articolul 83.18 din Regulamentul Disciplinar FRF". 

Acesta prevede că: "Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei". 

Cei de la Botoșani acuză că au primit direct amenda maximă și nu o pedeapsă graduală, astfel că vor face recurs. Niciuna dintre părțile implicate nu a fost citată pentru ședinta Comisiei de Disciplină care a avut loc azi, la FRF, pe repede înainte. "S-au grăbit să lămurească într-un fel situația fiindcă luni este programată tragerea la sorți a «optimilor» Cupei României", susțin aceleași surse.   

Cupa ar putea fi în aer!

CFR Cluj poate face recurs la comisiile FRF. Cazul ar trebui rezolvat până pe 29 octombrie, când începe faza optimilor în Cupa României. 

Dacă CFR pierde recursul pe care îl va înainta la FRF, urmează să se adreseze Ministerului Tineretului și Sportului printr-un apel. Totuși, MTS nu are o comisie de discplină funcțională în mod obișnuit. Ar trebui convocată una în mod excepțional, ceea ce ar dura, iar Cupa României n-ar putea continua până la soluționarea litigiului la minister.  

Iftime nu e de acord cu amenda!

Imediat după aflarea sancțiunii, Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a reacționat pentru GSP.ro, fiind de părere că amenda primită e mult prea mare. 

Vom face recurs pentru că nu există niciun temei regulamentar să fim amendați și, oricum, amenda este foarte mare. La ce spectacol a oferit Botoșaniul, nu meritam așa ceva. Știam de la început că nu vom putea pierde la «masa verde», dar nu suntem de acord nici cu această amendă doar pentru că am greșit la compeltarea foii de joc”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, pentru GSP.ro.  

Ce s-a întâmplat la meci

FC Botoșani ar fi trebuit să aibă pe foaia de joc 6 jucători crescuți la nivel național, însă moldovenii au avut doar 5: Ianoș Brînză (21 de ani), Andrei Chindriș (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), Alexandru George Cîmpanu (18 ani) și Andrei Patache (31 de ani). (Detalii AICI)

Ce înseamnă asta? Că moldovenii ar fi trebuit să aibă șase jucători în lot care au petrecut minimum 3 ani (consecutiv sau nu) la echipă în perioada cuprinsă între 12 și 21 de ani.

Citește și:

Regulamentul FRF e ambiguu în cazul FC Botoșani - CFR Cluj » Articolele din ROAF se contrazic + FRF trebuie să se autosesizeze

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani

Libertatea

Comentarii (69)

agentul0007  •  27 Septembrie 2019, 23:12

Si cel mai prost si incult avocat pe această lume stie ca fără taxa de timbru se respinge absolut tot indiferent de caz

agentul0007  •  27 Septembrie 2019, 23:09

La orice judecată în lumea asta se plătește o taxă de timbru. Nu se poate sa zică că nu au știut de asa ceva. Nu vor sa joace si in cupă.

agentul0007  •  27 Septembrie 2019, 23:05

Parca era vorba că cfr nici nu trebuie să facă contestație ,căci frf trebuie să se autosesize si sa ii dea câștig de cauză cfr -ului. Cred că cfr nici nu vrea să câștige la masa verde. 100% nu se vrea.

Vezi toate comentariile (69)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:30 Fotbal, Liga 2

Petrolul - Concordia Chiajna

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Premier League

Everton - West Ham

Eurosport
16:00 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - Rapid

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Atalanta

Digi 4, Look Sport 3, Telekom 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Bayern Munchen

Digi 3
17:00 Fotbal, La Liga

Atletico Madrid - Valencia

Digi 2, Look Sport, Telekom 4
17:00 Fotbal, Premier League

Chelsea - Newcastle

Eurosport
17:30 Fotbal, Turcia

Trabzonspor – Gaziantep

Look Sport 2
18:00 Handbal F, Liga Campionilor

CSM București - Perla Lublin

Digi 1, Telekom 3, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A

Napoli - Verona

Digi 4, Telekom 4
19:00 Fotbal, Belgia

Standard Liege – Genk

Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Borussia Monchengladbach

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
19:30 Fotbal, Premier League

Crystal Palace - Man. City

Eurosport
20:00 Handbal F, Liga Campionilor

Buducnost - SCM Râmnicu Vâlcea

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
20:30 Fotbal, Liga 1

CFR Cluj - Universitatea Craiova

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Handbal M

Barcelona - PSG

Digi 4, Telekom 3
21:45 Fotbal, Serie A

Juventus - Bologna

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Real Madrid

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1