FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC BOTOȘANI - CFR CLUJ 2-2 (4-2 DUPĂ PENALTY-URI)

EXCLUSIV Verdict în FC Botoșani - CFR Cluj: doar amendă pentru moldoveni! » Prima reacție a lui Valeriu Iftime

Articol de , - Publicat vineri, 27 septembrie 2019 16:36

Comisia de Disciplină a FRF a analizat cazul FC Botoșani - CFR Cluj din „șaisprezecimile” Cupei României și a decis să-i sancționeze pe moldoveni doar cu o amendă.

Deși informațiile inițiale duceau către o victorie  la „masa verde” a celor de la CFR Cluj, realitatea de la comisii a fost alta: rezultatul înregistrat în teren a rămas în vigoare, calificare pentru Botoșani. Totuși, moldovenii au fost sancționați cu 6.000 de euro pentru că nu au avut în lot cel puțin 6 jucători formați în România!

Dacă nu e sancțiune în ROAF, plătești pe Regulamentul Disciplinar. FRF s-a asigurat că va cîștiga oricum 

Surse din lumea fotbalului susțină că "din cauză că în ROAF nu erau prevăzute sancțiuni pentru situația în care se află FC Botoșani, care a trecut pe foaie doar 5 jucători formați la nivel național și nu 6, Comisia de Disciplină a aplicat articolul 83.18 din Regulamentul Disciplinar FRF". 

Acesta prevede că: "Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei". 

Cei de la Botoșani acuză că au primit direct amenda maximă și nu o pedeapsă graduală, astfel că vor face recurs. Niciuna dintre părțile implicate nu a fost citată pentru ședinta Comisiei de Disciplină care a avut loc azi, la FRF, pe repede înainte. "S-au grăbit să lămurească într-un fel situația fiindcă luni este programată tragerea la sorți a «optimilor» Cupei României", susțin aceleași surse.   

Cupa ar putea fi în aer!

CFR Cluj poate face recurs la comisiile FRF. Cazul ar trebui rezolvat până pe 29 octombrie, când începe faza optimilor în Cupa României. 

Dacă CFR pierde recursul pe care îl va înainta la FRF, urmează să se adreseze Ministerului Tineretului și Sportului printr-un apel. Totuși, MTS nu are o comisie de discplină funcțională în mod obișnuit. Ar trebui convocată una în mod excepțional, ceea ce ar dura, iar Cupa României n-ar putea continua până la soluționarea litigiului la minister.  

Iftime nu e de acord cu amenda!

Imediat după aflarea sancțiunii, Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a reacționat pentru GSP.ro, fiind de părere că amenda primită e mult prea mare. 

Vom face recurs pentru că nu există niciun temei regulamentar să fim amendați și, oricum, amenda este foarte mare. La ce spectacol a oferit Botoșaniul, nu meritam așa ceva. Știam de la început că nu vom putea pierde la «masa verde», dar nu suntem de acord nici cu această amendă doar pentru că am greșit la compeltarea foii de joc”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, pentru GSP.ro.  

Ce s-a întâmplat la meci

FC Botoșani ar fi trebuit să aibă pe foaia de joc 6 jucători crescuți la nivel național, însă moldovenii au avut doar 5: Ianoș Brînză (21 de ani), Andrei Chindriș (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), Alexandru George Cîmpanu (18 ani) și Andrei Patache (31 de ani). (Detalii AICI)

Ce înseamnă asta? Că moldovenii ar fi trebuit să aibă șase jucători în lot care au petrecut minimum 3 ani (consecutiv sau nu) la echipă în perioada cuprinsă între 12 și 21 de ani.

Citește și:

Regulamentul FRF e ambiguu în cazul FC Botoșani - CFR Cluj » Articolele din ROAF se contrazic + FRF trebuie să se autosesizeze

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (69)
agentul0007
agentul0007  •  27 Septembrie 2019, 23:12

Si cel mai prost si incult avocat pe această lume stie ca fără taxa de timbru se respinge absolut tot indiferent de caz

agentul0007
agentul0007  •  27 Septembrie 2019, 23:09

La orice judecată în lumea asta se plătește o taxă de timbru. Nu se poate sa zică că nu au știut de asa ceva. Nu vor sa joace si in cupă.

agentul0007
agentul0007  •  27 Septembrie 2019, 23:05

Parca era vorba că cfr nici nu trebuie să facă contestație ,căci frf trebuie să se autosesize si sa ii dea câștig de cauză cfr -ului. Cred că cfr nici nu vrea să câștige la masa verde. 100% nu se vrea.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează