FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FCSB - DINAMO 4-0 LA GENERAL

FCSB - DINAMO 1-0 azi, 3-0 în tur // VIDEO Doar 2 minute de speranță! Dinamo a pierdut și returul semifinalelor Cupei, cu cel mai rapid gol din „era FCSB”

Adrian Petre a lămurit învingătoarea pentru finala Cupei după doar 80 de secunde de joc FOTO: sportpictures.eu +26   FOTO
Adrian Petre a lămurit învingătoarea pentru finala Cupei după doar 80 de secunde de joc FOTO: sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 20:00 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 22:27

FCSB a învins Dinamo, scor 1-0, în returul semifinalei Cupei României (3-0 în tur). Golul a fost marcat de Adrian Petre în minutul 2, cel mai rapid din „era FCSB” (Detalii AICI).

  • Finala Cupei României are loc pe 22 iulie, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”
  • În cealaltă semifinală se înfruntă joi Sepsi și Poli Iași. Covăsnenii au câștigat turul cu 5-1

FCSB a umilit-o pe silențios pe Dinamo în semifinalele Cupei României, scor general 4-0, ”câinii” stând pe teren doar să nu ia multe.

80 de secunde. Atât a rezistat Dinamo până să culeagă mingea din plasa porții lui Straton. FCSB a aliniat un prim 10 de titulari plus un debutant între buturi, Răzvan Udrea, elevii lui Gigi Becali intrând cu gândul să dea cu terenul în cap rivalului. Să fie bine, să nu fie rău, ca să ajungă în finala "competiției loserilor", cum era denumită cândva de cei ce nu se mai apropie de titlul de campion în ultimul cincinal.

Antidot pentru rivali

Jocul "câinilor" e un chin perpetuu. Imaginea clubului ce trăiește cu frica retrogradării. Când e zi de meci, probabil că pe dinamoviștii îi iau durerea de cap. Fotbalul a devenit un baubau când nu ai patron, bani, viitor, trăiești din mila suporterilor pe care-i iei peste picior așteptând niște arginți de la niște spanioli ce te iau la mișto! De fapt, cam așa e și evoluția formației cu un buget salarial de Top 5 în Liga 1, la mișto. 

Declarațiile de după meci fac deliciul jurnaliștilor și-i înnebunește, de nervi, pe fanii care încă mai au iluzii că pot salva o echipă virusată. În fotbalul postpandemie, fără galeria care să-i împingă de la spate, dinamoviștii și-au pierdut și fărâma de orgoliu din Derby-urile de România. Cu atacanți care au înscris ultima dată prin toamna lui 2019, "câinii" joacă la trecerea timpului. Ionuț Șerban l-a remarcat pe junele Udrea la o lovitură liberă, iar Rici Grigore a avut două oportunități de gol, în rest miza a fost să-i țină pe adversarii, ușor plictisiți în partea secundă, cât mai departe de propriul careu mare.

FCSB - DINAMO 1-0 azi, 3-0 în tur // VIDEO Doar 2 minute de speranță! Dinamo a pierdut și returul semifinalelor Cupei, cu cel mai rapid gol din „era FCSB”
FOTO: sportpictures.eu

Patronul-antrenor: "Cel mai relaxant"

La FCSB, Becali a dat, Becali a luat, după bunul său plac. În tribune, ca un adevărat director tehnic, patronul a supervizat superior drumul spre finală. La cum a debutat meciul, cu Adi Petre ștergându-se de praful care se pusese pe el, ai fi zis că roș-albaștrii se pregătesc de fiesta. Bine, fiesta cu cine? Cu umbrele în alb și roșu, care l-au pregătit pe Ehmann să intre pe final de meci, să-i ofere debutul după 2 ani de stat în "haită", iar când să intre tânărul, s-a fluierat finalul?! FCSB a arătat încă o dată de ce necăjiții de la Dinamo sunt singurii pe care i-au învins după reluarea campionatului. "Perlele" lui Becali au jucat cu frâna trasă: ori atât au chef, ori s-au menajat pentru derby-ul orgoliilor, de duminică, din Bănie. Până și patronul-antrenor s-a amuzat la final: "Golul lui Petre? Ăăă, a fost cel mai frumos și cel mai dificil de dat. N-am fost niciodată în viața mea la un meci atât de relaxant".

4puncte din 6 a luat Dinamo cu FCSB în sezonul regulat, cel mai mare punctaj obținut de "câini" cu o adversară în prima parte a sezonului

FCSB își va afla mâine adversara din finala Cupei României, cel mai important obiectiv rămas în acest final de sezon. Sepsi e mare favorită în fața Iașiului, după victoria cu 5-1 din tur. 

FCSB - Dinamo 1-0

Final de meci, 1-0, FCSB merge în finala Cupei!
min. 90+1: Ioan Borcea intră în locul lui Andreas Mihaiu. 
min. 86. Tânărul Udrea are a doua intervenție bună în meciul de astăzi. Repinge în lateral un șut puternic trimis de Grigore din afara careului. 
min. 82: Dennis Man îl calcă pe Lazăr și e avertizat.
min. 80: Daniel Popa vede cartonașul galben pentru o alunecare întrârziată asupra lui Crețu
min. 77: Perianu își încearcă norocul cu un șut de la 20 de metri. Imediat după, Pantea e trimis în locul lui Panțîru. Dennis Man lovește bara din stânga porții lui Straton. 
min. 70: Florin Tănase execută o lovitură liberă pe sub zid de la 17 metri, însă șutul este prins fără probleme de Straton.
min. 65: Lovitura liberă a lui Florinel Coman de la marginea careului a fost respinsă în corner de Sorescu.
min. 52: Schimbare la FCSB: Cristi Dumitru îl înlocuiește pe Adrian Petre, marcatorul unicului  gol al partidei.
min. 47: Răzvan Udrea respinge cu greu șutul trimis de Ionuț Șerban din lovitură liberă. 
Ovidiu Perianu a intrat în locul lui Darius Olaru la gazde. Mihalcea l-a înlocuit pe Mihai Neicuțescu cu Lukas Skovajsa.

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză! FCSB conduce cu 1-0.
min. 42: Dennis Man trage tare de la 20 de metri. Mingea lovește plasa laterală.
min. 41: Ionuț Șerban centrează excelent, dar Grigore reia cu capul pe lângă poartă. 
min. 40: Vînă vede cartonașul galben pentru o intrare întârziată asupra lui Ionuț Șerban.
min. 30: Neicuțescu e la un pas să profite de neînțelegerea dintre Miron și portarul Udrea. 
min. 27: Mihai Popescu șutează puternic, de la peste 30 de metri, la firul ierbii. Mingea trece la câțiva centimetri pe lângă poarta lui Udrea.
min. 22: FCSB controlează total jocul. Vînă șutează de la 22 de metri, apărarea deviază, iar Straton reține fără emoții. 
min. 20: Darius Olaru șutează puternic, din unghi, dar nu nimerește ținta.
min. 11: Neicuțescu vede cartonașul galben pentru o simulare în careul advers.
min. 8: Adi Petre e surprins în offside două faze consecutive. 
min. 2, GOL FCSB, 1-0: Adi Petre înscrie în secunda 83, după o pasă ideală a lui Darius Olaru. 

A început partida!

FCSB - Dinamo, echipele de start:

FCSB: Udrea - Crețu, Miron, Popescu, Panțîru - Olaru, Vînă, Tănase - Man, Petre, Coman
Rezerve: Niga - Soiledis, Dumitru, Pantea, Perianu, Pandele, Istrate, Niță
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Dinamo: Straton - Kostrna, Puljic, Popescu, Sin - Șerban, Grigore - Moldoveanu, Mihaiu, Neicuțescu - Popa
Rezerve: Piscitelli - Bani, V. Borcea, Ehmann, Kylyen, Lazăr, Skovajsa, Sorescu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj) / Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Gero Szabo (Cluj) 
Stadion: Arena Națională

În poarta celor de la FCSB a jucat Mihai Răzvan Udrea. Portarul de 18 ani și 1,86 m a debutat astfel în echipa mare a vicecampioanei.

FCSB - DINAMO 1-0 azi, 3-0 în tur // VIDEO Doar 2 minute de speranță! Dinamo a pierdut și returul semifinalelor Cupei, cu cel mai rapid gol din „era FCSB”
Mihai Răzvan Udrea


Comisia Centrală a Arbitrilor l-a înlocuit pe asistentul Marius Nicoară cu Vasile Marinescu. Omul desemnat inițial nu a primit la timp rezultatul testului pentru Covid-19. Măsura este una de precauție, în conformitate cu protocolul stabilit de Minister și FRF.

FOTO Imagini de colecție de la Derby de România de-a lungul timpului

+22 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Culisele duelului pentru putere » MM Stoica a scăpat de Vintilă, dar a pierdut lupta cu familia Reghecampf

Vânzarea lui Dinamo, la un pas de concretizare » Membru DDB: „Semnăm acum și în 30 de zile preluăm echipa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (471)
mickey13
mickey13  •  09 Iulie 2020, 10:23
Postat de cpt.ahab pe 08 Iulie 2020, 21:35

Mai bine s-ar desființa. Toți cei de la Dinamo sunt o rușine pentru meseriile lor. Jucători, antrenori, conducători.

N-ai dreptate! Sunt, macar 5-6 jucatori care merita urmariti. Mie-mi plac tupeul lui Bani, ambitia lui Sorescu, incrancenarile lui Pulijc si Straton. Sincer imi pare rau de o mare parte a suporterilor dinamovisti! Altii, sunt o groaza doar pe acest articol, isi merita, cu prisosinta, echipa actuala! Cand tu te bucuri de raul altora, meriti cam acelasi lucru! De la prostia ciobanului de la meciului cu City, dinamo a mers din rau in mai rau! Acum, daca nu se iveste vreo minune, retrogradeaza direct!

zorrozabal
zorrozabal  •  09 Iulie 2020, 08:48
Postat de cuviosul_pafnutie pe 09 Iulie 2020, 06:14

Poate in cartierul Drumul taberei!Si cu sondaj facut de MM Stoica! GSP publica si el rezultatele altui sondaj, din care rezulta ca Dinamo are ...13%....Nimic surprinzator,daca vedem cata publicitate beneficiaza fcsb!Pe Becali il vedem in fiecare seara la GIGI SPORT1 si la TELEKOM-ca sa nu mai zic de cel putin 10 stiri si poze cu el pe GSP!Cu toate ca multi confunda notorietatea cu valoarea!E relevant in acest sens-si dureros -ceeace am vazut cu totii -cand dupa meciul Romania-Norvegia,in care au fost in tribune vreo douazeci de mii de copii-unul din acei copii fiind intrebat de reporterii tv,ce jucator i-a placut lui cel mai mult,ei bine copilul a raspuns cu seninatate,ca lui i-a placut...Becali!Concluzia:Si in fotbal e ca si in politica!Cine are bani are publicitate,cine are publicitate are notorietate,cine are notorietate are...voturi!S-auzim de bine!

Cu Negoita ,vor ajunge sa schimbe si ei denumirea in fc fcdb!Ne aducem aminte ca Negoita- sau fcsb-istul ala de David-incepuse o campanie ca sa scoata cainii de pe siglaDar nu au reusit,pentru ca sigla ii apartine lui Badea!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  09 Iulie 2020, 08:40
Postat de tatastrumf pe 09 Iulie 2020, 03:53

Ia uite la el, dar tu nu vezi ca "Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti " nu are cum sa fie Steaua Bucuresti, pentru ca iti ramane "CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI " in plus ? :)))) Si in afara de asta, un stelist inseamna ca tine cu Fotbal Club Steaua Bucuresti, adica pe scurt FCSB... iar un "csa-ist" inseamna ca tine cu Clubul Sportiv al Armatei... Ce iti e asa greu de inteles ???

Inainte de asa zisa privatizare Steaua se numea...C.S.Steaua Bucuresti!

Vezi toate comentariile (471)
Comentează