FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  "U" CLUJ - STEAUA 0-3

FOTO » Triplă istorică » Steaua cîştigă şi Cupa României, 3-0 cu Universitatea Cluj

Foto: Raed Krishan +49   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 31 mai 2015 23:04

Steaua a cîştigat cea de-a 22-a Cupă a României în faţa a 37.874 de spectatori, după ce a învins în finală Universitatea Cluj, scor 3-0, prin "dubla" lui Popa şi golul lui Rusescu.

Vezi desfăşurarea liveTEXT a meciului

Roș-albaștrii au mai cîștigat în acest sezon Cupa Ligii și titlul, reușind astfel o triplă istorică!

ÎNCEPUT ÎN FLĂCĂRI

Ultima partidă a sezonului competiţional 2014-2015 a început cu o întrerupere. La un minut după ce Alexandru Tudor a dat startul partidei, fanii ardelenilor au început să-şi facă de cap şi l-au bombardat pe Niţă cu torţe. Jocul s-a reluat după trei minute, însă jucătorii au fost obligaţi să joace sub o pătură de fum mai mult de 15 minute.

POPA ÎNCEPEA RECITALUL

Tabela a rămas neschimbată doar 9 minute, pînă cînd Adi Popa a primit o pasă de la Stanciu și a marcat din mijlocul careului, cu un şut în dreapta lui Veselovsky. Tribunele au prins glas imediat şi le-au amintit jucătorilor lui Gâlcă performanţele de anul acesta, scandînd "Campionii, campionii!".

Adrenalina provocată de golul micuţului mijlocaş l-a făcut pe Rusescu să încerce şi el poarta ardelenilor în minutul 15, dar şutul său din lovitură liberă a fost reţinut de goalkeeperul dorit de Gigi Becali la Steaua.

"Studenţii" au dat dovadă de maturitate şi au ripostat 5 minute mai tîrziu prin Mengolo, care a pierdut greu un duel umăr la umăr cu Varela.

CLUJENII, PERICULOŞI

Momentul care anunţa trecerea celor 30 de minute de joc a reprezentat şi cea mai mare ocazie din prima parte pentru "U" Cluj. Defensiva Stelei a greşit în lanţ şi mingea se îndrepta către Ciupe, dar Varela a venit din spate şi a recuperat, arătînd că poate fi un jucător de bază şi sezonul viitor sub comanda lui Rădoi.

GOL DUPĂ GOL

Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru formaţia campioană, iar la trei minute de la startul acesteia Rusescu le amintea fanilor prezenţi în tribune de ce a fost în trecut goleadorul Stelei. Atacantul a înscris din 7 metri la capătul unei faze începute de Breeveld, care a trimis o pasă la Popa, iar acesta a pasat în centrul careului la Rusescu.

Popa și-a asigurat trofeul de omul meciului în minutul 53, cînd a reuşit încă un gol, avînd deja la activ în acest joc o altă reuşită şi o pasă decisivă. "Motoreta" a driblat un adversar, şi-a făcut mingea pe piciorul stîng şi a trimis de la 20 de metri în bara porţii lui Veselovsky, balonul intrînd apoi în plasă.

Cinci minute mai tîrziu, Kovacs a avut o răbufnire de orgoliu şi a luat o acţiune pe cont propriu, după care l-a încercat pe Niţă, dar cel care era al treilea portar al Stelei la startul sezonului, a respins în lateral şi a eliminat pericolul.

RECUNOŞTINŢA CAMPIONILOR PENTRU VARELA

Gâlcă a ştiut la jumătatea părţii a doua cum să-l scoată în evidenţă pe cel mai bun om al Stelei din acest sezon, Varela, pe care l-a înlocuit cu Tamaş: cei aproape 40.000 de suporteri s-au ridicat în picioare şi l-au aclamat la scenă deschisă!

Tehnicianul roş-albaştrilor se desparte de campioni după ce i-a făcut pe aceştia să simtă din nou gustul unui event, lucru pe care nu-l mai făcuseră din 1997.

"U" Cluj: Veselovsky - Skvorc, C. Munteanu, Neag, Ciupe (cpt), Jovanovici, Ceppelini, Lungu, L. Kovacs - Mengolo, Morar
Rezerve: Dolha - Lemnaru, Cristocea, Viveiros, Calcan, Martins, Bambara

Steaua: Niţă - Papp, Luchin, Varela, Guilherme - Breeveld, Neagu - Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) - Rusescu
Rezerve: Cojocaru - Rîpă, Iancu, Toşca, Latovlevici, Ţucudean, Tamaş

Fanii Universităţii Cluj în drum spre Arena Naţională:

 

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (442)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  01 Iunie 2015, 22:14

forza steaua,tripla istorica ,apappapap restu e cancan

bakunin
bakunin  •  01 Iunie 2015, 04:13
Postat de qwerty007 pe 01 Iunie 2015, 02:34

GSP,astfel de specimene va fac cinste,cat timp va ia sa bannati primitivul asta !??

Asa faci si-n viata, ***? :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

qwerty007
qwerty007  •  01 Iunie 2015, 02:34
Postat de qwerty007 pe 01 Iunie 2015, 02:31

Cine se considera civilizat click raporteaza la incultul asta !

GSP,astfel de specimene va fac cinste,cat timp va ia sa bannati primitivul asta !??

Vezi toate comentariile (442)
Comentează