FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC VOLUNTARI - ASTRA 1-1, 5-3 D.P.

FOTO + VIDEO Mister Pernambucano » Cupa României este la Voluntari! Niculescu câștigă primul trofeu din carieră, la penalty-uri, în fața Astrei

Foto: Raed Krishan +47   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 mai 2017 23:36

FC Voluntari a reușit miracolul și a învins-o pe Astra Giurgiu în finală, după executarea loviturilor de departajare, 1-1, 5-3 d.p.

Niculescu nu mai e doar un fost specialist al loviturilor libere. ”Juninho român” a produs surpriza Cupei ca antrenor: trofeul a mers la Voluntari!

Câți fotbaliști ar trebui să mai pescuiască Steaua de la Giurgiu încât să sece Astra?

Fosta campioană a vândut un vagon cu jucători și tot mai păstrează talente peste media campionatului, oameni de a căror abilitate Voluntari se sperie. Vișiniii au abia două sezoane în prima ligă și s-au trezit în finala Cupei, cu un statut pentru care Adrian Porumboiu și Marian Iancu, doi patroni din anii trecuți, au consumat zeci de milioane de euro. Nici Vaslui, nici Timișoara n-au câștigat Cupa.
Voluntari încearcă să ajungă la trofeu cu propriile arme. Mai mult cu planuri despre cum să defecteze armele adversarilor.

Vedetele

Budescu e periculos la fiecare atingere. Bate o lovitură liberă pe "scurt", puțin peste. Apoi centrează excelent dintr-o nouă fază fixă și ratează Săpunaru.

Budi mângâie mingea cu exteriorul, dar e în stare să și șuteze din oricare poziție. Ioniță și Teixeira sunt asistenții lui, minidecarii lui Șumudică.

La 36 de ani, portughezul și-a păstrat și tehnica, și cheful pentru fotbal. Duelul lui cu Maftei e o dispută pentru trofeul dinaintea retragerii. Un fel de ultim premiu pentru întreaga activitate.

Apare Ioniță

Voluntari răspunde cu organizarea și cu alergătura. Oamenii lui Niculescu nu sunt la fel de talentați, doar se țin după adversari, se agață ba de Budescu, ba de Teixeira.

Ba de Ioniță, atunci când reușesc să-l prindă. Pentru că Alex vine cu un ingredient pe care nu-l are niciunul dintre colegii lui de show: viteza.

Accelerează o dată și crapă tot blocul construit de adversari. Fundașul stânga Acsinte și închizătorul Lazăr nu reușesc să-l oprească și, de la marginea careului, trage în stânga lui Balauru. Portarul nu pare pregătit pentru o finală, plonjează cam greu și nu ajunge la minge. 0-1.

Ioniță mai pornește o acțiune după ce se schimbă porțile, trece de oamenii din fața lui în stilul "Luțu", în cea mai bună formă din cariera de fotbalist a actualului șofer al lui Becali.

Comparația e un compliment pentru Ioniță, Luțu a fost, probabil, cel mai tehnic român din era post-Hagi. Voluntari scapă de această a doua fază a lui Alex.

Surpriză!

Novac, Lazăr și Marinescu, gardienii pe care i-a postat Claudiu în fața apărării, nu mai fac față când Budescu și Ioniță încep să-și arunce unul altuia balonul.

Voluntari n-a rezistat în scenariul "organizare versus talent", acum e obligată de scor să atace ea.

Ceea ce s-ar putea face ușor dacă Niculescu ar avea dreptul să-l împrumute măcar pentru zece minute pe Budescu sau pe Ioniță.
Cum nu e posibil, vișiniii forțează pe extreme și aruncă mingea în careu. Englezește patrupatrudoi, cum ar zice Becali.

Astra e înghesuită și abia scoate de pe linia porții!

Albii au obosit și invită echipa mai slabă peste ei. Asediul disperat al Voluntariului îl zăpăcește pe Morais. Brazilianul apreciat pentru tehnica lui e totuși un fundaș și suferă la cele mai clare sarcini din fișa postului.

E neglijent, se sperie de Voduț, pe care apoi îl faultează. Penalty transformat de Marinescu! Ambiția a aruncat la coș predictibilitatea.

Urmează prelungirile. Astra e sleită de puteri, ilfovenii au curaj, insistă. Va veni lovitura decisivă? Nu, un film întreg își concentrează finalul într-o singură scenă: loviturile de departajare. În care ratează Stan și înscrie Achim, rezerva-erou. Cupa e la Voluntari!

FINAL» FC Voluntari - Astra Giurgiu 1-1, 5-4 (după executarea loviturilor de departajare)
TEXT / VIDEO

Au marcat în timpul regulamentar: L. Marinescu '83 / Al.Ioniță II '35
Desfășurarea loviturilor de departajare:
Gol Voluntari,
Bălan înscrie cu mult calm
Gol Astra,
Fabricio îl păcălește pe Balauru și înscrie plasat
Gol Voluntari,
Marinescu îl învinge din nou pe Lung, la fel ca în timpul regulamentar
Gol Astra, Săpunaru înscrie printr-o execuție plasată
Gol Voluntari, Voduț îl învinge pe Silviu Lung jr. 
Gol Astra, Takayuki înscrie și el
Gol Voluntari, Ivanovici înscrie plasat
Ratare Astra, Balauru parează penalty-ul lui Stan
GOOOL Volutari, GOOL Achim, Cupa României este la Voluntari !!!

După acest succes, FC Voluntari a devenit cea de-a 20-a câștigătoare a Cupei României din istorie.

Echipele de start: 

FC Voluntari: Balauru - Maftei, Balaur, Cazan, Acsinte - Novac, Lazăr - Căpățână, Marinescu, Popadiuc - Bălan
Rezerve:
Bornescu, Achim, Tăbăcariu, Ivanovici, Voduț, Coman, Deac
Antrenor: Claudiu Niculescu

Astra Giurgiu: Lung jr. - Stan, Săpunaru, Fabricio, Morais - Takayuki, Lovin - Ioniță, Budescu, Teixeira - Buș
Rezerve:
Iliev, Belu, Florea, Nicoară, Boubacar, Alves, Pițian
Antrenor: Marius Șumudică 

 
 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (123)
samertx
samertx  •  27 Mai 2017, 23:35

Bravo Niculescu, o carieră începută fast, un trofeu cu greutate în palmares nu-i la îndemâna oricui. Felicitări!

gardenparty
gardenparty  •  28 Mai 2017, 08:55

'schemele lui Cobrea' s-au transferat la Lung jr.Verificati 11 metri din timpul regulamentar.

1425838917717550
John Milne  •  28 Mai 2017, 05:57

"The Umbrella Assassin " ......english only........ https://youtu.be/b2Qpwo8Utis

Vezi toate comentariile (123)
Comentează