FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  HUNEDOARA - FCSB

EXCLUSIV Informații tari înainte de CS Hunedoara - FCSB » Recordul antrenorului Maxim și surpriza pregătită de gazde

FOTO: Facebook @clubsportivhd
FOTO: Facebook @clubsportivhd

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2021 19:49 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 20:31

Aproape 6.000 de oameni vor asista miercuri la primul în nocturnă la Hunedoara, între echipa locală și FCSB, în „șaisprezecimile” Cupei României. Florin Maxim, antrenorul gazdelor, așteaptă o replică pe măsură a jucătorilor săi: „Fără trac!”. Gazdele speră să le ofere o surpriză fanilor și să joace, în premieră, cu marca notorie „Corvinul" pe piept.

Hunedoara se transformă pentru confruntarea cu FCSB. Orașul vibrează din nou, după mulți ani, pentru fotbal. Primăria a pus la bătaie 300.000 de lei pentru o nocturnă mobilă, care să permită disputarea meciului de Cupă în oraș, iar fanii au luat cu asalt casele de bilete. 

Doar situația pandemică, orașul fiind în scenariul galben, a sistat cumpărarea biletelor. S-au dat totuși 6.000, număr la care se vor adăuga și minorii ce pot intra gratuit, pe baza unui carnet de elev vizat. Se estimează mai mult de 6.000 de oameni, cu siguranță cel mai mare număr de fani pe stadionul "Michael Klein" în ultimii 15 ani. Și primul meci din istoria orașului în nocturnă.

Florin Maxim fără eșec de doi ani

Florin Maxim, antrenor neînvins de aproape 2 ani, la Șelimbăr și acum Hunedoara, abia așteaptă duelul cu FCSB, formație pe care și-a dorit-o și la tragerea la sorți. Motivul? Pentru ca jucătorii să-și măsoare forțele cu cei mai buni, să-și dea seama de nivelul pe care îl au. 

„Hunedoara are o istorie mare în spate, dar de ceva vreme trăia într-o umbră. Ne bucurăm că am readus galeria aproape, oamenii la meciuri. Am readus plăcerea de a fi pe stadion. Asta le-am zis și jucătorilor, uitați ce mobilizare e! O sărbătoare în tot orașul. Avem așteptări de la această partidă, de o săptămână discut cu ei. Tot ce-mi doresc e să nu aibă trac. Știu bine ce au de făcut, știu ce joacă adversarul, important e să ia deciziile corecte", a zis tehnicianul ardelenilor pentru GSP.

Florin Maxim, înainte de CS Hunedoara - FCSB: „Îi respectăm până la un punct"

Florin Maxim le cere elevilor lui să joace fără teamă, fără complexe, deși recunoaște valoarea adversarului. Antrenorul de 40 de ani e convins că astfel echipa sa va pune mari probleme vicecampioanei României: "Jucătorii n-au mai trăit un astfel de meci. Abia așteaptă, i-am văzut și simțit montați. Discut mult cu ei, totul este un bonus. Până la urmă, din astfel de jocuri, cu formații puternice, învățăm cel mai mult. Nu trebuie să existe niciun complex de inferioritate. OK, îi respect, dar până în momentul când arbitrul fluieră startul". 

Se vede schimbarea de când Edi Iordănescu a venit. I-am văzut și cu Dinamo, e o altă organizare, de la tranziție negativă la faze fixe și tot așa. E clar un plus pentru FCSB

Faptul că am avut până acum 3.000 sau 3.500 de oameni în tribune e un plus. Gândiți-vă că acest club e în Liga a 3-a, ne bucurăm că fanii au aderat la proiect și vin lângă noi. Nu vrem să-i dezamăgim și ne bucurăm că le dăm fericirea unui meci cu FCSB
- Florin Maxim, antrenor CS Hunedoara

Cu emblema istorică pe piept?

Autoritățile locale și cei din jurul Hunedoarei au reușit să strângă banii necesari pentru recuperarea brandului istoric. Iar partida cu FCSB ar putea fi prima în care echipa să poarte noile tricouri, cu marca notorie "Corvinul" în dreptul inimii. Oficialii clubului fac eforturi ca până la ora jocului cu FCSB acestea să fie gata, iar elevii lui Maxim să le facă o surpriză celor ce vin la stadion. 

Hunedoara nu este unul dintre orașele în care trupa pregătită de Edi Iordănescu să fie primită bine. Galeria Corvinului este de partea celor de la Steaua în disputa cu echipa patronată de Gigi Becali. Fanii hunedorenilor sunt legați de o veche prietenie cu suporterii din Peluza Sud, și ei susținători ai Stelei. Așadar, cel mai probabil FCSB se va lovi de o atmosferă ostilă, așa cum s-a întâmplat și la Arad, cu UTA, o altă echipă prietenă a "militarilor". 

Citește și alte știri despre Cupa României: 

Anunț de ultim moment înainte de CS Hunedoara - FCSB: clubul a oprit vânzarea biletelor!

Rapid, amenințată înaintea duelului din „16-imile” Cupei: „Nu ne e teamă, vrem să câștigăm”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
vri7
vri7  •  22 Septembrie 2021, 09:07

Forza Corvinu' ! Răvășiți *** deseară.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sdaniel1972
sdaniel1972  •  21 Septembrie 2021, 21:49

Hai Corvinul! Nimeni nu vine sa vada niste oi... in afara de 5-6 berbeci de pe aici!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează