FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - SEPSI 2-3

FOTO Îl recunoști? A fost copil de mingi la FCSB - Real Madrid, acum a înscris primul gol în tricoul lui Dinamo

Iulian Roșu, copil de mingi la Steaua - Real Madrid, în 2006 / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Iulian Roșu, copil de mingi la Steaua - Real Madrid, în 2006 / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 15:14 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2022 16:20

Iulian Roșu, mijlocașul de 28 de ani al lui Dinamo, a semnat, în eșecul cu Sepsi din Cupa României, scor 2-3, primul său gol în tricoul „câinilor”, pentru care evoluează din vară. Fosta speranță de la juniorii FCSB-ului a înscris de la distanță în prelungiri, prea târziu pentru ca roș-albii să mai întoarcă rezultatul.

Trecutul fotbalistului e strâns legat de marea rivală a lui Dinamo. 

Puțini știu că Iulian Roşu a fost copil de mingi la cel mai prestigios meci pe care vreo echipă din România l-a jucat în România după 1990, la FCSB- Real Madrid 1-4, partidă disputată în octombrie 2006. Iulian Roşu, care atunci avea doar 12 ani, s-a aflat pe marginea terenului, în calitate de copil de mingi.

Îl recunoști? A fost copil de mingi la FCSB - Real Madrid, acum a înscris primul gol în tricoul lui Dinamo
Iulian Roșu urmărește de pe margine duelul dintre Sergio Ramos și Gabi Boștină / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Crescut în Ghencea, Iulian Roșu era considerat un mare talent

Iulian Roșu era considerat un puști de viitor în urmă cu mai bine de un deceniu, însă mijlocașul n-a ajuns niciodată un jucător important în campionatul intern. A evoluat la juniorii Stelei încă din 2000, însă în tricoul roș-albaștrilor a ajuns să bifeze doar patru meciuri.

Iulian a crescut în Ghencea, a jucat și pentru echipa secundă a roș-albaștrilor, apoi cariera sa a continuat la Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Poli Iași, Metaloglobus, Daco-Getica, Snagov, Gloria Buzău, FC Brașov - SR. Roșu a strâns patru meciuri la FCSB și 12 în tricoul Astrei Giurgiu, pentru care a și marcat de 4 ori. 

Îl recunoști? A fost copil de mingi la FCSB - Real Madrid, acum a înscris primul gol în tricoul lui Dinamo
Iulian Roșu, în tricoul „câinilor” / foto: Facebook

După ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut, fanii se bucură acum la fiecare minge, la fiecare duel câștigat. Eu știu ce însemnă Dinamo, am jucat și la Steaua, și la Rapid.

Golul de azi a fost destul de important pentru mine, am avut o periodă dificilă, când am luat și cartonaș roșu. Mulțumesc echipei pentru că nu m-au marginalizat, m-au susținut. Le-am promis că mă revanșez, dar azi atât am putut. Golul i-l dedic soței mele, pentru că a fost ziua ei de nume, îi mulțumesc că e alături de mine.

- Iulian Roșu, mijlocaș Dinamo, după golul cu Sepsi

11 anie perioada pe care Iulian Roşu a petrecut-o în curtea clubului din Ghencea, el fiind adus de tatăl său la puştii roş-albaştrilor de la vârsta de 6 ani şi jumătate

5 meciuriși un gol a strâns Iulian Roșu la Dinamo

VIDEO Ovidiu Burcă, declarații după Dinamo - Sepsi 2-3: „Jucătorii au avut puțin trac, dar nu ne-am făcut de râs!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”

Dinamo speră să revină pe „Arcul de Triumf”: „Vom discuta pentru a reduce costurile. Un meci la Giurgiu generează pierderi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
bazile
bazile  •  10 Noiembrie 2022, 16:04

Ce contează? FCSB este progenitura Stelei, condusă de un personj toxic. Să fie Steaua, dar toate mișculațiile si șmecheriile penale să fie anchetate de procuratură. Talpan s-a îmbătat cu apă rece.

creeperno807
creeperno807  •  09 Noiembrie 2022, 22:38

Bafta in continuare!

gonzales
gonzales  •  09 Noiembrie 2022, 16:47

Continuare la mesajul de mai jos ... evident, toti fanii CSA Steaua stiau de atunci ca era FCSB, ei nu au fost la meci si nu au sustinut echipa atunci

Vezi toate comentariile (4)
Comentează