FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SCHIMBARE

Modificare importantă pregătită de LPF! Câștigătoarea Cupei României nu ar mai merge în cupele europene

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 mai 2017 12:46

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, anunță o posibilă modificare în ceea ce privește modul de desfășurare al Cupei Ligii și Cupei României. 

Oficialul Ligii propune ca între câștigătoarele celor două competiții să se joace un meci care ar urma să decidă echipa calificată în Europa League. În prezent, doar deținătoarea Cupei României se califică în cupele europene, în turul al doilea al Europa League.

"Cel mai bine ar fi, pentru ca și această finală a Cupei Ligii să aibă o miză, ca de acum înainte să se dispute o finală între deținătoarea Cupei României și cea a Cupei Ligii, iar câștigătoarea să meargă în Europa.

Acum, de acest lucru beneficiază doar formația care intră în posesia Cupei României. Cupa Ligii dă bani mai mulți decât Cupa României, plus că această finală ar crea o emulație, chiar dacă va fi un joc în plus", a spus Justin Ștefan la TV Digi Sport.

Dinamo a câștigat ediția din acest an a Cupei Ligii, după o victorie 2-0 cu ACS Poli Timișoara, iar finala Cupei României se joacă între Astra și FC Voluntari, pe data de 27 mai, la Ploiești.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
indolentu
indolentu  •  21 Mai 2017, 21:17

ba daca vreti cupa ligii atractiva ori faceti loc cistigatoarei in preliminariile el dupa ultimu loc de participare ori faceti un baraj intre ultima calificata conform clasamentului in preliminariile el si cistigatoarea cupei ligii.cum sa scoti tu in afara cupelor europene cistigatoarea cupei unei tari?unde s a mai vazut asa ceva?pai daca mai iegzista cupa cupelor ce faceati ma?

blatistu49
blatistu49  •  21 Mai 2017, 19:45

baaa necalificatilor pusi pe post de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ertyuiop
ertyuiop  •  21 Mai 2017, 17:16

Prea jalnici, inventeaza o alta cupa fara rost dupa supercupa si vor sa scada din importanta cupei romaniei un trofeu de traditie!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează