FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  POLI IAȘI - SEPSI 0-3

POLI IAȘI - SEPSI 0-3. Performanță istorică pentru Sepsi! Prima finală de Cupă din istorie, după o nouă umilință aplicată lui Rednic

Sepsi s-a calificat în finala Cupei României. foto: sportpictures.eu
Sepsi s-a calificat în finala Cupei României. foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 21:45 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 22:59

Sepsi continuă să surprindă an de an, calificându-se în finala Cupei, pentru prima oară în istoria echipei. Covăsnenii au zdrobit-o pe pe Poli Iași și în retur, scor 3-0, calificându-se în finală după un neverosimil 8-1 la general.

Poli Iași - Sepsi 0-3

După 5-1 aplicat în tur, Sepsi nu avea prea mari emoții. Dar ieșenii sperau că pot avea o baghetă magică după ce le-au dat cu terenu'-n cap în ultima etapă din campionat. Doar că planurile nu le-au ieșit absolut deloc. Sepsi având supremația, dominând clar terenul. 

Dacă în confruntarea de acum o săptămână, din L1, Niczuly și Tincu au fost gafeurii serii, de această dată Bourama s-a făcut de râs. A respins ca un începător direct în Fulop, care a trimis mingea-n poartă din trei metri (20).

Degeaba a încercat Rednic să mai schimbe ceva, să țipe și să dea indicații că nu i-a ieșit nimic. Tot Sepsi a mai avut o ocazie mare de gol. Carnat a fost la un pas de 2-0 (24), dar Axinte a respins cu dificultate.

După pauză, Grozavu a trimis forțe proaspete pe teren. Achahbar a majorat diferenţa după ce a reluat cu capul un balon simplu, respins în faţă de portarul Axinte (50). Karanovici (67) a tras ca din tun, a vrut să închidă socotelile, dar tânărul Teodor Axinte a respins.

Cu 7-1 la general, Sepsi nu a renunțat. A atacat și a încercat să mai marcheze. Și a făcut-o prin Karanovici (86), ajungând la patru reușite în Cupa României. 

Meciul a trecut, acum Sepsi se pregătește pentru două jocuri de campionat, cu Chindia și Hermannstadt, apoi merge la Ploiești pentru o finală istorică de Cupa României, cu FCSB.

Evoluția lui Sepsi din ultimii 6 ani

  • 2014: promovează în Liga 3 
  • 2016: promovează în Liga 2 
  • 2017: promovează în Liga 1 
  • 2018: locul 3 în play-out 
  • 2019: calificare în play-off și în "sferturile" Cupei 
  • 2020: calificare în finala Cupei României

Desfășurarea liveTEXT a partidei: 

FINAL de meci: Sepsi o învinge pe Poli Iași cu 3-0 și avansează în finala Cupei, unde o va întâlni pe 22 iulie pe FCSB!
min.86: GOOL Poli Iași! Sepsi îi dă lovitura de grație lui Poli Iași. Marchează și Karanovic, care îndeplinește o simplă formalitate după o fază fixă. 
min.81: Încă o ocazie mare pentru Sepsi, goalkeeper-ul Axinte evită in-extremis un scor de neprezentare. 
min.50: GOOOL Sepsi! Echipa lui Leo Grozavu se desprinde și e ca și calificată în finala Cupei României. Nou-intratul Achahbar a înscris la cinci minute după reluarea partidei, profitând de o respingere greșită a portarului Axinte.
min.46: A început repriza secundă!

min.45: Pauză la Iași, Sepsi o conduce pe Poli Iași cu 1-0. 
min.29: Istvan Fulop, marcatorul unicului gol de până acum, încasează un cartonaș galben. Asta înseamnă că va lipsi din finala cu FCSB de pe 22 iulie.
min.24: Sepsi, la un pas de desprindere: Axinte, puștiul din poarta moldovenilor, se întinde și respinge cu greu șutul lui Carnat 
min.20: GOOL Sepsi! Deschiderea de scor din „Copou” vine după o fază amuzantă. Bourama, fundașul gazdelor, a respins puternic o minge, însă balonul l-a izbit pe Istvan Fulop și s-a dus în poartă. 
min.1: A început partida de la Iași

Click AICI pentru LIVE + statistici

Poli Iași - Sepsi, echipe de start

Poli Iași: Axinte - Onea, Bourama, Klimavicius, F. Cristea - Popadiuc, Assulin, Longher, Chacana - Zaharia, Omoh
Rezerve: Târnovanu, Cabral, Horșia, Luckassen, Mihalache, Passaglia, Platini, S. Șerban
Absent: A. Cristea (accidentat)
Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi: Fejer - Dimitrov, Celea, Tincu, Csizer - Kovacs, Vașvari, Carnat, I. Fulop - Diaz, L. Fulop
Rezerve: Niczuly, Achahbar, Bouhenna, Deaconu, Karanovic, C. Popescu, Safranko, Fl. Ștefan, M. Ștefănescu
Absenți: Gal Andrezly, Dumiter (accidentați)
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: „Emil Alexandrescu”
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Asistenți: Valentin Avram (București) și Daniel Hulubei (Vaslui)

Citește mai multe știri despre Cupa României:

FCSB - DINAMO 1-0 » Bogdan Vintilă neagă tot: „Încă sunt antrenor” + Cum motivează absența lui Moruțan

FCSB - DINAMO 1-0 » Ilie Dumitrescu, mai sincer ca niciodată după marele derby: „Asta vreau pentru Dinamo. Eu, ca fost jucător la Steaua!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  10 Iulie 2020, 01:49
Postat de johncarl pe 09 Iulie 2020, 22:02

singurii care fac misto de voi sunt cei de la Steaua din liga 1,care o sa dea punct sau puncte clonei csu si o sa va bata pe voi la scor. ati pierdut campionatul,iar sepis nu are chef de cupa tinand cont ca este la retrogradare.

Steaua din liga 1? A castigat Talpan procesul? Stai calm miorito si aplaida-ti spatanul in continuare ca la pcr

120983442905162
Dudu George  •  09 Iulie 2020, 22:52

sespsi-iasi 5-1....iasi- sepsi 3-1 si ...iasi sepsi 0-3.. *** rezultate ciudate si noi ne uitam ca prosti la fotbal...iasi scapa de retrogradare...sepsi vroia cupa...mai clar de atat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

loko1
loko1  •  09 Iulie 2020, 22:38

Această echipă sponsorizată de guvernul altei țări,va lua sigur cupa,iar la anul câștigă tot .Guvernul nostru nu mărește cel puțin alocațiile,ce viitor mai are țara ,pote să emigreze .

Vezi toate comentariile (26)
Comentează