FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - FC VOLUNTARI 2-1

VIDEO + FOTO Cupa și convocarea! Ștefănescu i-a adus trofeul lui Sepsi, primul din istoria clubului, cu două goluri încântătoare sub privirile lui Edi

Sepsi câștigă primul trofeu din istorie, după 2-1 cu FC Voluntari în finala Cupei României de pe Giulești! MVP: Marius Ștefănescu, extrema în vârstă de 23 de ani a covăsnenilor reușind o „dublă” în prima repriză. +24   FOTO
Sepsi câștigă primul trofeu din istorie, după 2-1 cu FC Voluntari în finala Cupei României de pe Giulești! MVP: Marius Ștefănescu, extrema în vârstă de 23 de ani a covăsnenilor reușind o „dublă” în prima repriză.

Articol de , - Publicat joi, 19 mai 2022 22:25 / Actualizat joi, 19 mai 2022 23:38

Sepsi câștigă primul trofeu din istorie, după 2-1 cu FC Voluntari în finala Cupei României de pe Giulești! MVP: Marius Ștefănescu, extrema în vârstă de 23 de ani a covăsnenilor reușind o „dublă” în prima repriză.

  • Sepsi câștigă și se califică automat în turul II preliminar din Conference League.
  • Ultima echipă românească din Europa va fi decisă în acest an de barajul dintre FC Botoșani și CS Universitatea Craiova (27 mai).

Sepsi - FC Voluntari 2-1. Cronică din Giulești: Merită și Cupa, și o convocare!

Ștefănescu a încheiat astfel un sezon foarte bun care ar trebui să-l plaseze și pe lista lui Iordănescu pentru meciurile din iunie ale naționalei!

N-a fost pentru Craiova, care se pregătea să ridice trofeul crezând că i se cuvenea, s-au nimerit Sepsi și FC Voluntari cel mai aproape de Cupă și de biletul pentru Conference League. O formație din playout și una participantă în premieră în playoff, obișnuită din anii trecuți să evite retrogradarea în ultima clipă. 

Cluburi fără tradiție, într-un afiș firesc pentru liga a doua sau chiar a treia din anii trecuți. Așa, lipsite de nume mari, și-au inventat echipe suficient de bune pentru o finală și suporteri cât să creeze o atmosferă de meci important în Giuleștiul nou încălzit până acum numai de toboșarii vișinii pe care-i conduce Gingașu, un personaj cu pasiune și cu poreclă ca în Napoli.

+20 FOTO

Dintre antrenorii implicați în meci, italian e Bergodi, ceea ce nu mai e sinonim cu defensiv de când există Gasperini, De Zerbi, Pioli. Mai aproape de stilul vechi din Serie A, prin intenții, e Liviu Ciobotariu. El a ridicat-o pe FC Voluntari din coada clasamentului până în playoff cu un joc lent, calculat, bazat pe apărare și pe experiența unor veterani mari cât niște bodyguarzi. Tamaș, Armaș, Nemec îi asigură o stabilitate trupei din Ilfov, Sepsi intră în luptă cu ingrediente mai fine.

Bergodi a reușit să asambleze o formulă care conține fotbaliști rapizi și tehnici, fără ca ei să fie fragili, ușor de dat la o parte. Păun și Eder îi domină pe omologii Tavares și Droppa și își alimentează colegii mai avansați cu noi și noi atacuri pe care le poartă, în zona cea mai fierbinte, Ștefănescu, Bărbuț, Aganovici.

Mai ales Aganovici și Ștefănescu fac găuri precise în apărarea din șapte oameni a lui Ciobotariu. Croatul tehnic și superexperimentat filtrează fazele, românul rapid și curajos e capabil să marcheze din oricare poziție. Un gol îi este anulat pentru un ofsaid de verificat atent cu VAR, dacă ar fi existat, apoi marchează unul validat, cu un șut din careu bine plasat. 

Frumoasă prima operă și apoi capodopera lui Ștefănescu! El a primit mingea la 25 de metri și a aruncat-o direct în vinclu cu o execuție exagerat de ușoară pentru spectatori învățați să aprecieze și o preluare corectă, și o pasă un pic mai lungă care găsește un coechipier. 

Autogolul lui Dumitrescu a apărut aproape de final și nu a mai schimbat nimic. 

Ștefănescu a fost artistul care a desenat victoria lui Sepsi, dar el joacă bine de ceva vreme, n-a apărut acum. Micul club din Covasna tocmai s-a ales cu prima Cupă din istorie, Edi Iordănescu a primit un nume nou pe lista posibililor convocați pentru Liga Națiunilor.

VIDEO. Cum a sărbătorit Sepsi câștigarea Cupei:

FINAL. Sepsi - FC Voluntari 2-1

8.128 de faniau fost prezenți pe Giulești

  • Final.
  • min. 90+5: Meciul se încheie cu autogolul lui Andres Dumitrescu.
  • min. 89: Șansă imensă irosită de Nemec: de pe picioare, împinge o finalizare cu capul la bara a doua. Niczuly, din nou providențial!
  • min. 88: Mihai Bălașa îi dă emoții lui Popa cu un șut de la 35 de metri. Peste!
  • min. 76: Mihai Popa e ieșit mult din poartă, iar Marius Ștefănescu trimite un lob de la mare distanță, salvat până la urmă de apărarea ilfovenilor.
  • min. 66: Ocazie Voluntari! Niczuly respinge în corner șutul expediat de Nemec din marginea careului mic.
  • min. 53: Centrarea lui Ricardinho ajunge la Lorand Fulop, care nu cadrează o lovitură de cap.
  • Start în repriza secundă.

VIDEO. Spectacol de lumini la pauza meciului Sepsi - FC Voluntari:

  • Pauză.
  • min. 38: GOL SEPSI! „Dublă” Ștefănescu: extrema din Caracal prinde o superexecuție cu stângul de la 25 de metri, la vinclu!
  • min. 36: După un corner, Nemec reia mult peste poartă, cu capul.
  • min. 22: GOL SEPSI! Două minute mai târziu, Ștefănescu primește în careu și șutează, din prima, la colțul lung, fără preluare. Mingea îi șterge mănușile lui Mihai Popa, mult prea lent în reacție.
  • min. 20: Gol anulat pentru Sepsi. Marius Ștefănescu, la limita ofsaidului, înscrie, dar asistentul Sebastian Gheorghe ridică fanionul.
Cupa și convocarea! Ștefănescu i-a adus trofeul lui Sepsi, primul din istoria clubului, cu două goluri încântătoare sub privirile lui Edi
  • min. 16: Marcelo Lopes scapă singur în partea stângă, însă finalizează slab, pe lângă poarta lui Niczuly.
  • min. 13: Dimitrov își încearcă norocul de la distanță, mingea nu prinde poarta. Debut modest de întâlnire, cu puține faze de poartă.
  • min. 1: A început meciul.

Sepsi - FC Voluntari. Echipele de start

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu - N. Păun, Aganovic, E. Gonzales - Bărbuț, Al. Tudorie, M. Ștefănescu
REZERVE: Began - Vașvari, Ashkovski, I. Fulop, R. Ispas, Damașcan, Luckassen, Ninaj, Golofca
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

VOLUNTARI: M. Popa - D. Ciobotariu, Tamaș, Armaș - Ricardinho, Rață, Droppa, Tavares, Briceag - Nemec, Marcelo Lopes
REZERVE: Rîmniceanu - C. Achim, Meleke, Merloi, Al. Ilie, Al. Vlad, Tehe, L. Fulop, C. Costin
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Stadion: Rapid-Giuleşti
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)

Toate rezultatele din Cupa României - AICI!

UPDATE, 19:00. Vestiarul Voluntariului, pregătit înainte de finala Cupei României:

UPDATE, 18:45. 30 de autobuze din Voluntari în Giulești

30 de autobuze din Voluntari puse la dispoziție de club au adus susținătorii ilfovenilor în Giulești - detalii, AICI.

Citește și alte știri despre fotbalul intern:

VIDEO Titularul din atacul lui Dinamo, iertat de comisii! Poate juca la baraj

Bancu a primit o suspendare uriașă după ieșirea grosolană din Cupa României

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (179)
manty_one
manty_one  •  23 Mai 2022, 03:47

Iata ca s-a adeverit...sunteti pe jumatate in B... duminica gata, incepeti pregatirea pentru matineu!.))))))

manty_one
manty_one  •  23 Mai 2022, 03:47
Postat de boierasul pe 19 Mai 2022, 23:14

Presimt ca iarăși veți avea insomnii))

Iata ca s-a adeverit...sunteti pe jumatate in B... duminica gata, incepeti pregatirea pentru matineu!.))))))

geogeo
geogeo  •  19 Mai 2022, 23:30

Ciubotariu a gresit echipa si schimbarile. Trebuia sa-l bage pe Avram titular sau macar la pauza si dadea Voluntari 4 goluri din offside.

Vezi toate comentariile (179)
Comentează